Luft-vatten värmepumpar

Märken

Fujitsu
LG
Mitsubishi Electric
Panasonic Aquarea
Toshiba Estia
Samsung

Gå till!
Mitsubishi

Mitsubishi Electrics helhetslösningar är storsäljare av flera anledningar.

Gå till!
Offert

Efterfråga Offert.

Gå till!
Installation

Beställ här!

Gå till!

Vi hjälper dig!

Vill du bli kontaktad för offert på ett luftvatten-system? Fyll i offertformuläret här, så hjälper vi dig! Vårt installatörsnät för luft-vattenvärmepumpar täcker stora delar av landet och vi lämnar gärna offert på både installation och värmepump. Vi har dessutom möjlighet att lämna offert på fler fabrikat än de som syns i butiken.

Läs om luft-vattenSe även alla våra separata varmvattenberedare här

Luft-vattenvärmepump - effektivt och miljövänligt

Luft-vattenvärmepumpar ger energieffektiv uppvärmning och utnyttjar förnyelsebar energi i utomhusluften. Du kan spara pengar och bidra till en bättre miljö.

Att installera en luft-vattenvärmepump i hemmet, är ett lite större projekt och vi har samlat all information du behöver känna till. Läs på i lugn och ro och hör gärna av dig om du har frågor på 0770 - 777 600.

Luft-vattenguide

Luftvattenvärmepump passar om

Ett uppvärmningssystem med luftvattenvärmepump lämpar sig för hus med vattenburna uppvärmningssystem, såsom vattenradiatorer eller vattenburen golvvärme. En luft-vattenvärmepump kan dessutom ta hand om din varmvattenberedning. Vissa varianter har inbyggd varmvattenberedare och andra har en separat.

Husets värmesystemTappvarmvatten

Effektivitet och besparing

Det finns mycket goda besparingsmöjligheter vad gäller luftvatten-värmesystem. Energimyndigheten visar att det är möjligt att spara runt 2/3 eller närmare 70 % av kostnaderna för uppvärmning och tappvarmvatten med en luft-vattenvärmepump. Effektivitetsmässigt ligger alltså luft vatten värmepumparna mycket nära bergvärmepumpar. Samtidigt som de utgör en betydligt billigare investering, många gånger runt hälften mot bergvärme. Återbetalningstiden blir därför betydligt kortare.

Hur stor besparingen kan tänkas bli beror helt klart på ett antal olika faktorer. För det första beror det på din nuvarande energiförbrukning och nuvarande värmesystem. Även hur välisolerat huset är både vad gäller väggar, tak och fönster spelar in. Normalt sett klarar en luftvattenvärmepump att arbeta i temperaturer ner till -25°C och har en ungefärlig livslängd om 20 år.

Tester av luft-vattenvärmepumpar

Rätt kapacitet

Den första avgränsningen du måste försöka göra i ditt val av luftvattenvärmepump gäller behovet av kapacitet. Hur mycket värme ditt hus är i behov av beror på en rad olika faktorer:

  • Hur värms huset upp idag?
  • Hur mycket energi förbrukar huset till uppvärmning?
  • Har du radiatorer, golvvärme eller både och?
  • Hur stort är huset?
  • Hur välisolerat är huset?
  • Hur mycket tappvarmvatten ska luft-vattenvärmepumpen leverera?
  • Var i landet bor du?

Dimensionering av luftvattenvärmepump

Vi hjälper dig gärna

Vi hjälper dig gärna att hitta ett luft-vattensystem som passar. Du når oss på 0770-777 600. Du kan också välja att fylla i vårt kontaktformulär, så hör vi av oss så snart som möjligt. Du kan också fylla i vår offertförfrågan och få förslag på luft-vattenvärmepumpar, som passar förutsättningarna i ditt hus.

Offerförfrågan

Installationen

Installationen av en luftvattenvärmepump varierar en del från hus till hus då förutsättningarna är unika i varje bostad. Därtill är installation av luftvattenvärmepumpar, i jämförelse med luftluftvärmepumpar, mer komplicerad och tidskrävande, men mycket enklare än en bergvärmeinstallation. Installationen tar vanligen ett par dagar.

Vi kan ge dig ett förslag på vad det kommer att kosta. Inför installationen får du ett hembesök av en installatör och tillsammans kan ni bestämma de sista detaljerna.

Installation av luft-vattenvärmepumpSe modeller från våra märken:

Ring oss!
0770-777 600

Posten logotyp Trygg E-handel

Just nu! FRI FRAKT för alla värmepumpar som köps med installation!

Klarna logotyp Visa logotyp

Upp till 24 månaders delbetalning!

Vilken pump passar hos mig?

Uppvärmingsyta [m²]:
100
Planlösning:
Ganska öppen
HITTA RÄTT PUMP
Författare: Polarpumpen