Midsommar står för dörren och firas snart runt om i hela landet med sill, nubbe, jordgubbar, sju sorters blommor under kudden och dans kring midsommarstången.

 • Ät miljö-certifierad sill
  Ät sill istället för kött på midsommar, sillen är bra både ur ett hälso- och miljöperspektiv. Vid val av sill ska du leta efter MSC- och kravcertifierad sill.
 • Miljömärkta briketter/kol
  Till alla som tänkt grilla på midsommar, leta efter briketter eller kol som är märkta med SIS eller FSC.Om man vill kan man också välja närproducerad kol för att minska på transportutsläppen. Använd gärna en el-tändare när du ska tända grillen för att minska på koldioxidutsläppen.
 • Värm upp poolen – spara värme
  Till skillnad från andra uppvärmningsalternativ för pooler är poolpumpar det mest klimatsmarta alternativet. Med ett COP på 4,2 är Polarpumpens Aquaheat en av marknadens mest energieffektiva poolpumpar.
 • Använd energin från midsommarsolen
  Nyckeln till billigare förnybar energi stavas solkraft! Använd solkraften och investera i en solcellsladdare eller ännu bättre använda solceller till och producera el på ditt eget tak.
 • Ta dig miljösmart till midsommarfirandet
  Spara på koldioxidutsläppen genom att samåka, ta bussen eller varför inte cykla till midsommarfirandet.

Trevlig midsommar önskar vi på Polarpumpen!

https://www.polarpumpen.se/blogg/wp-content/uploads/2017/06/midsommar.jpghttps://www.polarpumpen.se/blogg/wp-content/uploads/2017/06/midsommar-300x300.jpgJohannaMiljö
Midsommar står för dörren och firas snart runt om i hela landet med sill, nubbe, jordgubbar, sju sorters blommor under kudden och dans kring midsommarstången. Ät miljö-certifierad sill Ät sill istället för kött på midsommar, sillen är bra både ur ett hälso- och miljöperspektiv. Vid val av sill ska du...