Hej. Köpte en Panasonic luftvärmepump från er för ett tag sedan. Hur ofta ska jag serva den? /David

David är inte ensam om sin fråga. Det är många som undrar hur ofta en luft-luftvärmepump ska servas. Kanske är du en av de som undrar? Vi går igenom hur ofta du bör serva värmepumpen och varför.

service kundfråga illustrationVi rekommenderar med ca 2 års mellanrum

Vi rekommenderar att du beställer service av din luft-luftvärmepump med ca 2-3 års mellanrum. Exakt hur ofta du behöver serva din luft-luftvärmepump beror i stor utsträckning på hur väl du själv sköter den. Använder du luft-luftvärmepumpen för luftkonditionering på sommaren, är det bra med tätare intervall.

Varför ska jag serva luftvärmepumpen?

  • Bättre effekt
  • Håller längre
  • Större besparing

Bättre effekt och hållbarhet med service

Anledningen till att vi och andra i branschen rekommenderar service, är att en servad luft-luftvärmepump både ger bättre effekt och håller längre. Vi vet helt enkelt att du kommer att vara mer nöjd med din luftvärmepump, om du får den servad.

Undersökningar visar att en luft-luftvärmepump kan tappa uppåt 30 % i effekt på några år. Genom att serva luft-luftvärmepumpen kommer du därför göra en större besparing och pengarna du lägger ut på service, kommer du snart ha fått tillbaka genom lägre elkostnader.

Luftvärmepump

Såhär kan det se ut på service av en luftvärmepump!

Inget specifikt krav på service för giltig garanti

Många försäljare kräver regelbunden service eller tecknande av serviceavtal för att garantin ska gälla – det gör inte vi. Vi tycker nämligen att du som kund själv ska få välja hur du vill göra med service, och vem du vill anlita. Vi rekommenderar dock att du anlitar en expert med jämna mellanrum.

Även om vi inte har några specifika krav på service, så är det precis som med alla andra produkter – om de går sönder för att de inte har skötts på rätt sätt, räknas det som handhavandefel och då gäller inte garantierna.

Beställ gärna service av din luft-luftvärmepump från oss på Polarpumpen.

https://www.polarpumpen.se/blogg/wp-content/uploads/2016/07/hur-ofta-service.jpghttps://www.polarpumpen.se/blogg/wp-content/uploads/2016/07/hur-ofta-service-300x300.jpgAnnaVärmepumparservice,underhåll
Hej. Köpte en Panasonic luftvärmepump från er för ett tag sedan. Hur ofta ska jag serva den? /David David är inte ensam om sin fråga. Det är många som undrar hur ofta en luft-luftvärmepump ska servas. Kanske är du en av de som undrar? Vi går igenom hur ofta du bör...