Vad avses med belastning?

Solcellerna tål en viss belastning. Belastningen anges i enheten pascal. Hur man monterar solcellerna påverkar också vilken belastning de tål.

Det är också viktigt att takkonstruktionen tål den belastning som solpanelerna medför. Sverige är uppdelat i olika snölastzoner, utifrån hur mycket snö man kan förvänta sig i området. Men olika områden har också olika belastning när det kommer till nederbörd i allmänhet och vind. Detta ligger till grund för beräkningarna bakom en solcellsanläggning.

Vad är risken om belastningen blir felaktig? Risken är att taket eller solcellerna går sönder. I värsta fall kan taket rasa in. Därför är det viktigt att du tar hjälp av någon som verkligen kan solceller för beräkning och montering.

https://www.polarpumpen.se/blogg/wp-content/uploads/2021/05/Optimerare-anvands-for-att-optimera-solpanelernas-elproduktion.jpghttps://www.polarpumpen.se/blogg/wp-content/uploads/2021/05/Optimerare-anvands-for-att-optimera-solpanelernas-elproduktion-300x300.jpgTorbjörn Andersson
Vad avses med belastning? Solcellerna tål en viss belastning. Belastningen anges i enheten . Hur man monterar solcellerna påverkar också vilken belastning de tål. Det är också viktigt att takkonstruktionen tål den belastning som solpanelerna medför. Sverige är uppdelat i olika , utifrån hur mycket snö man kan förvänta sig i...