Under andra kvartalet 2015 ökade försäljningen av värmepumpar kraftigt rapporterar idag Svenska Kyl & Värmepumpsföreningen (SKVP).

Vinnare i racet är frånluftsvärmepumpen med en ökning på 21 % tätt följd av bergvärme- och luftvattenvärmepumpar som båda ökat med 19 % under det senaste kvartalet. Överlag meddelar SKVP att försäljningen av alla sorters värmepumpar ökat med 20 % under 2015 års andra kvartal, och utslaget över årets första halva har försäljningen av värmepumpar ökat med hela 6 %.

Att många passar på att investera i en värmepump nu, verkar ha en naturlig förklaring – Per Jonasson, VD på SKVP, säger att den ökade försäljningen kan bero på den aviserade sänkningen av ROT-avdraget från 50 % av arbetskostnaden till endast 30 % av den totala arbetskostnaden.

Läs hela SKVPs pressmeddelande

Ökad värmepumpsförsäljning https://www.polarpumpen.se/blogg/wp-content/uploads/2015/03/rapport.jpghttps://www.polarpumpen.se/blogg/wp-content/uploads/2015/03/rapport-300x300.jpgLindaKonsument
Under andra kvartalet 2015 ökade försäljningen av värmepumpar kraftigt rapporterar idag Svenska Kyl & Värmepumpsföreningen (SKVP). Vinnare i racet är frånluftsvärmepumpen med en ökning på 21 % tätt följd av bergvärme- och luftvattenvärmepumpar som båda ökat med 19 % under det senaste kvartalet. Överlag meddelar SKVP att försäljningen av alla sorters...