Just nu talas det mycket om stigande elpriser och en pågående elkris. Variationer i elpriset är vanliga och någonting vi kan förvänta oss även framåt. Att minska på ditt dammsugande har lyfts fram som en lösning och blivit till en het debatt bland politiker och opinionsbildare. Men för att verkligen göra skillnad och slippa onödigt dyra elräkningar i framtiden finns det betydligt mer effektiva lösningar att ta till. Till att börja med bör du se över din uppvärmning, då den avsevärt största delen av din energiförbrukning går till att värma upp din bostad och ditt vatten.

Din uppvärmning står för upp till 74 % av din energiförbrukning

När det kommer till energiförbrukning talas det ofta om många bäckar små. Även om det är sant att det är effektivt att se över dina glödlampor och din hushållsel så är det mest logiska (och effektiva) att ta tjuren vid hornen, och attackera problemet där det är som störst – din uppvärmning.

Visste du att det kan vara så mycket som två tredjedelar av din totala energiförbrukning som går till att värma upp din bostad och ditt varmvatten? För att sänka dina elkostnader, och göra största möjliga påverkan på din elräkning är det därmed din värmekälla du bör se över först.

Värmepump ger största energibesparingen

Sveriges absolut mest populära värmekälla – bergvärmepumpen – råkar också vara den värmepump som ger allra störst besparing. Med en bergvärmepump i huset kan du säga hejdå till upp till 80 % av din tidigare räkning för uppvärmning. Ganska snabbt blir det många tusenlappar du kan lägga på roligare saker än värme. Bergvärme är dock ett ganska stort projekt och en stor investering för dig som inte redan har en energibrunn i trädgården. Det finns dock ingen anledning att hänga läpp för det – för oavsett om du väljer en luftvärmepump, en luft-vattenvärmepump eller en frånluftsvärmepump kommer din forna elräkning vara ett minne blott!

Läs mer om olika värmepumpar och få tips på vilken som passar bäst för dig i vår kunskapsbank:

Kunskapsbank värmepumpar

Så mycket kan du spara med olika värmepumpar:

  • Luftvärmepump – 76 %
  • Luft-vattenvärmepump- 60-70 %
  • Frånluftsvärmepump 50-65 %

Kampanj – spara ännu mer på ditt köp

En värmepump är ett val för framtiden – du vet att du kommer ha lägre energiförbrukning så länge du fortsätter använda din nya värmekälla. För att göra det ännu roligare och mer lönsamt kan du passa på att göra ditt köp nu och spara tusentals kronor även på köpet!

Värmepumpar på kampanj just nu!

https://www.polarpumpen.se/blogg/wp-content/uploads/2021/02/sa-sanker-du-din-energiforbrukning-langsiktigt.jpghttps://www.polarpumpen.se/blogg/wp-content/uploads/2021/02/sa-sanker-du-din-energiforbrukning-langsiktigt-300x300.jpgEllinorEl-marknadenUppvärmningVärmepumparelanvändning,elräkning,energiförbrukning,värmekälla
Just nu talas det mycket om stigande elpriser och en pågående elkris. Variationer i elpriset är vanliga och någonting vi kan förvänta oss även framåt. Att minska på ditt dammsugande har lyfts fram som en lösning och blivit till en het debatt bland politiker och opinionsbildare. Men för att...