En braskamin kan utgöra ett utmärkt komplement till en luftvärmepump. De dagar det blir riktigt, riktigt kallt kan braskaminen hjälpa till att värma hemmet och du har en alternativ värmekälla, om något skulle gå fel – exempelvis under ett längre strömavbrott.

Värmepump och braskaminbraskamin

När man eldar i en braskamin får man det ofta väldigt varmt i det rummet braskaminen står, men det kan vara svårt att få ut värmen i resten av huset. Samtidigt kan luftvärmepumpen sluta producera värme, i och med att det blir tillräckligt varmt vid värmepumpen med värmen från braskaminen. Resultatet blir många gånger att det blir för kallt i vissa rum och för varmt i andra.

Värmepumpar som passar till braskamin

Det finns några värmepumpar, som passar extra bra just ihop med braskaminer. Värmepumpar, som kan hjälpa dig att sprida den varma luften från braskaminen. När braskaminen producerar all den värme som behövs, kan värmepumpen bara gå på fläktfunktion och därmed hjälpa dig med spridningen av värme, som är så svårt att få till med braskaminen.

Följande värmepumpar är särskilt lämpliga ihop med en braskamin:

Generellt har de flesta luftvärmepumpar en fläktfunktion, som du kan använda för att få hjälp att sprida värmen från braskaminen. Luftvärmepumpen kan köras med bara fläkt och du kan då välja hur kraftigt fläkten ska gå. Om detta är en användbar och viktig funktion för dig, bör du säkerställa att funktionen finns hos den luftvärmepump du köper.

Värmepumpar tillsammans med braskaminhttps://www.polarpumpen.se/blogg/wp-content/uploads/2013/07/braskamin.pnghttps://www.polarpumpen.se/blogg/wp-content/uploads/2013/07/braskamin-300x300.pngAnnaUppvärmningVärmepumparbraskamin
En braskamin kan utgöra ett utmärkt komplement till en luftvärmepump. De dagar det blir riktigt, riktigt kallt kan braskaminen hjälpa till att värma hemmet och du har en alternativ värmekälla, om något skulle gå fel – exempelvis under ett längre strömavbrott. Värmepump och braskamin När man eldar i en braskamin får...