Fri frakt vid installation
Installerar i hela landet
Endast certifierade installatörer
Avfuktare

Avfuktare från Trygghetsvakten

För att förhindra att fuktproblem uppstår på vind, i torpargrund eller krypgrund är den säkraste metoden att installera en avfuktare redan innan några fuktproblem hinner uppstå. En avfuktare ser helt enkelt till att hålla fuktnivåerna nere.

Olika avfuktare

Det finns idag en rad olika avfuktare, till exempel hygrodynamisk avfuktare, sorptionsavfuktare, termiska luftavfuktare och kylavfuktare. Avfuktningskapaciteten, alltså förmågan av avfukta, varierar mellan olika avfuktare. Vilken typ av avfuktare man behöver beror på vilket utrymme som skall avfuktas.

Avfuktare från TrygghetsVakten

Hos oss kan du beställa TrygghetsVaktens avfuktare för vind och krypgrund. Trygghetsvaktens avfuktare kombinerar termisk och hygrodynamisk avfuktning. Avfuktarna känner av klimatet i det utrymme som ska avfuktas och avfuktar endast vid behov. På så sätt kräver de mycket lite energi, samtidigt som du kan känna dig trygg med att mögel och röta inte börjar växa i ditt hus.

Beställ TrygghetesVakten Krypgrund

Beställ TrygghetsVakten Vind

Installera TrygghetsVakten

Om du vill ha hjälp med att installera TrygghetsVakten i ditt hus, är det bara att kontakta oss. Våra installatörer hjälper dig gärna med hela installationen. Kontakta våra rådgivare på 0770 - 777 600 eller via kontaktformuläret, så ser de till att du får den hjälp du behöver. När du beställer installation av avfuktare har du möjlighet att utnyttja ROT-avdraget.

Fuktsäkring en nödvändig första åtgärd

Det är viktigt att en installation föregås av en fuktsäkring av utrymmet. Avfuktaren får annars ingen effekt om utrymmet utsätts för rinnande vatten. Exempelvis bör dräneringen kontrolleras så att regnvatten leds ifrån byggnaden, och om otätheter hittas i byggnaden måste dessa tätas. Utrymmet bör också rensas från bråte, i synnerhet organiska material som trä. Exakt vad som behövs göras beror på förutsättningarna och vilken avfuktare du väljer. Vid hembesöket får du råd om vilka åtgärder som borde vidtas i ditt hem.

Kontrollera hemmet

Det finns flera åtgärder du själv kan vidta för att förhindra fukt- och mögelskador i ditt hus. Mögel växer på organiskt material, därför bör du aldrig förvara någonting i krypgrunden. Undvik att förvara papper och textiler på vinden. Vinden och krypgrunden är två av husets känsligaste delar när det kommer till fukt- och mögelskador. Fukt är en förutsättning för att mögel ska kunna växa, därför är den bästa försäkringen mot mögel en avfuktare i dessa känsliga utrymmen. Beroende på husets storlek och hur mycket fukt det utsätts för finns det olika varianter att välja mellan.