Fri frakt vid installation
Installerar i hela landet
Endast certifierade installatörer
xFkt15221c
xFkt15221c

TrygghetsVakten Vind Start

Artikelnummer : xFkt15221c
OBS! Modellen som du just nu tittar på har utgått ur vårt sortiment.
Klicka här för att se andra, aktuella produkter.
Bygger på ventilationsteknik
8900 kr
Från 444 kr/månad

Beskrivning
Detaljer

Patenterad teknik för hygrodynamisk avfuktning

TrygghetsVakten Vind Start är en hygrodynamisk avfuktare med exceptionell teknik.Till skillnad från andra avfuktare, kontrollerar den ventilationen på vinden genom att endast ventilera vinden när detta är gynnsamt. På så vis blir den mycket energisnål.

Säker avfuktning

TrygghetsVakten Vind kräver inte att man täpper till övrig ventilation, utan den får fungera som vanligt. Detta innebär en lägre risk för en snabb igen-fuktning vid ett eventuellt driftstopp, såsom strömavbrott.

Tekniken bakom

  1. Temperaturen inne och ute mäts.
  2. Luftfuktigheten inne och ute mäts.
  3. Om förutsättningarna är gynnsamma ute (låg luftfuktighet) passar Trygghetsvakten på att avfukta vinden genom ventilation.
  4. (Endast med TrygghetsVakten Vind Classic: Om förutsättningarna är ogynnsamma ute (hög luftfuktighet) övervakar systemet förhållandena på vinden och går in med värme om luftfuktigheten blir för hög en längre period.)
  5. På så vis balanseras klimatet upp och blir torrare inne.

Extremt tyst

TrygghetsVakten Vind Start är mycket tyst. Fläkten fästs i taket med medföljande gummiband och medföljande ljuddämpare omsluter enheten. Du slipper störas av onödiga ljud.

Minimalt underhåll

Trygghetsvakten Vind kräver minimalt med underhållsarbete från din sida, och du slipper oroa dig för otäcka fuktproblem på vind.

Enkel installation

Det går bra att installera TrygghetsVakten Vind Start själv, om du besitter någorlunda baskunskaper inom husarbete. Vill du ha hjälp med installationen, kan vi självklart ordna detta för dig - det är bara att höra av sig.

Sparsam energiförbrukning

Energiförbrukningen för systemet är extremt låg. Systmet är endast igång vid behov, och förbrukningen ligger på ca. 3-4 kWh per kvadratmeter och år. Räkna med några hundra kilowattimmar varje år, beroende på hur stor vind du har. Under långa kalla vintrar går energiförbrukningen för systemet naturligt upp och den kan även bli högre om det är problem med ventilationen inne i huset.

Riskperiod, fukt vind

Risken för att få problem med fukt på vinden är störst under vinterhalvåret. Det beror på att fukten vanligen kommer från våningarna under och sedan kyls ned på den kallare vinden.

Inne i huset finns många källor till fukt, såsom vår andning, duschar, disk och tvätt. Om inte husets ventilation och fuktspärrar fungerar som de ska, kan den fuktiga varma luften leta sig upp på vinden istället för att ventileras ut.

Uppgradera

Ofta räcker TrygghetsVakten Vind Start för att skydda en vind mot fuktproblem, men den bör endast användas i preventivt syfte. Ibland kan det dock behövas lite extra och då finns TrygghetsVakten Vind Classic. Den uppgraderade versionen av TrygghetsVakten Vind innehåller samma system som TrygghetsVakten Vind Start plus en värmeslinga. Värmeslingan hjälper till att säkerställa tillräckligt låga fuktnivåer, när den kontrollerade ventilationen inte räcker till. På så vis har du alltid ett gott skydd mot fukt på vinden.

Trygghetsvakten Vind Classic

Komplettera

Om du har en stor eller uppdelad vind finns möjlighet att komplettera systemet med upp till tre fläktar. I vissa fall är det nödvändigt om du har kattvindar eller hus med valmat tak. Det går även att komplettera med en eller flera värmeslingor och på så vis uppgradera systemet till TrygghetsVakten Vind Classic.

OBS! Modellen som du just nu tittar på har utgått ur vårt sortiment.
Klicka här för att se andra, aktuella produkter.

Teknisk Information

Generellt    
Övrigt
Paketet innehåller
  • TrygghetsVakten Vind Start
  • Monteringsmaterial
  • Installationsanvisningar
Kapacitetmax m²100
Kapacitet, fläkt m³/h350
Effektmax W610
Normal energiförbrukningkWh/m²/år 4
Uppskattad livslängdFläkt15 år
Övrigt50 år
Garanti7 år
Nöjd-kund-garanti1 år
Produktrecensioner

Andra som har tittat på produkten har också tittat på

Berätta vad du tycker om produkten!

Recensera
Please, wait...