Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,6
Delbetalning med Svea

Handhavande luft-luftvärmepump

Grattis till en god investering!

En luft-luftvärmepump är ett fantastiskt sätt att spara pengar och bidra till en bättre miljö. Vi hoppas att du kommer att vara nöjd med din investering.

För att få ut största möjliga nytta ur din luftvärmepump är det viktigt att den används på rätt sätt och med rätt förutsättningar. Därför hittar du här nyttig information, så att du kan få ut det mesta av din värmepump.

Luftvärmepumpens olika lägen

De flesta köper en värmepump för att den ska ge värme. Många vill även utnyttja kylläget. Värmepumpen har fler funktioner, som avfuktning och underhållsvärme. Ta hjälp av vår sida om användning av värmepump, där vi går igenom vad du ska tänka på vid användning av värmepumpen i olika driftslägen.

Läs om användning av luftvärmepump

Viktigt att tänka på

En luftvärmepump är en avancerad maskin och vid handhavande finns det mycket som är viktigt att tänka på. Därför har vi samlat råd och tips, så att du kan använda och sköta din luftvärmepump på bästa sätt.

Att tänka på vid användning av luft-luftvärmepump

Säkra stor besparing

De flesta köper en värmepump för att få energisnål uppvärmning. Många har direktverkande el och vill spara pengar på uppvärmningen. Genom att använda värmepumpen rätt, kan du spara mer pengar. Vi går igenom hur.

Så säkrar du en stor besparing med värmepumpen

Sköt om din värmepump

En luftvärmepump kräver inte mycket underhåll, men om du uför den lilla skötsel som behövs, belönar värmepumpen dig, genom att fungera bättre och längre.

Skötsel av luftvärmepump

Är det fel på värmepumpen?

Misstänker du att något är fel med din luftvärmepump? Ofta beror felen på felaktig användning. Gå igenom vår felsökning, så hittar du kanske orsaken till att din luftvärmepump inte "fungerar som den ska".

Felsökning av luftvärmepump