0770-777 600, måndag-fredag 8-17

Monteringstillbehör till luft-luftvärmepump

Monteringstillbehör för dig som vill ha ett extra bra resultat eller för dig som har tillstånd att montera luftvärmepump själv - allt du kan behöva för bästa montering.

Läs mer om olika sorters tillbehör

Monteringstillbehör

24 artiklar

per sida

24 artiklar

per sida

Olika sorters monteringstillbehör

En del av våra monteringstillbehör passar dig som vill ha ett snyggare resultat, eller en lösning som säkerställer lite längre livslängd eller minsta möjliga ljud.

Andra monteringstillbehör är för dig som har tillstånd att montera och installera luftvärmepump själv. Tänk på att man måste vara certifierad kyltekniker, för att göra ingrepp i en köldmediumkrets.

OBS: Installerar en installatör din värmepump? Installatören brukar ta med sig det material, som behövs vid installationen. Det ingår i installationspriset och du behöver inte köpa det själv.

Värmepumpstak eller värmepumpsskydd

Ett värmepumpstak eller ett värmepumpsskydd skyddar din värmepump från nederbörd. Du ökar värmepumpens livslängd och behåller dess prestanda, genom att skydda den.

Värmepumpsskyddet släpper in den luft värmepumpen behöver, men skyddar samtidigt värmepumpen. SP har testat värmepumpsskyddet. Måla värmepumpsskyddet i samma färg som huset, så att det smälter in.

Konsoler eller markstativ

En luftvärmepump skall inte stå direkt på marken. Därför monteras luftvärmepumpen på konsoler, som fästs i väggen eller på ett markstativ.

I en standardinstallation brukar konsoler ingå. Vill du ha ett markstativ? Markstativet är det säkraste alternativet för att undvika onödiga ljud från värmepumpen.

» Här hittar du information om standard-installation.

Vibrationsdämpare skyddar mot ljud

Vibrationsdämpare monteras mellan värmepumpen och konsolerna. Vibrationsdämparna skyddar mot vibrationer och ljud från värmepumpen. De större fjäderdämparna ger extra bra dämpning. Vanliga vibrationsdämpare ingår i vår standard-installation.

Installations-kit

Våra installations-kit innehåller allt det material, som behövs vid en luft-luftvärmepumpsinstallation. Finns i olika storlekar. Innehåller kopparrör, konsoler och vibrationsdämpare. Perfekt för dig som har tillstånd att installera luft-luftvärmepump själv.