0770-777 600, måndag-torsdag 8-22 fredag 8-17 söndag 15-22

Bosch

Bosch värmepump

Bosch har valt att koncentrera all sin tekniska utveckling i en och samma pump; Bosch Compress 5000 AA. Pumpen är specialkonstruerad för det Nordiska klimatet, med ny hetgas-avfrostning.

Bosch luft-luftvärmepumpar ger hög energibesparing och innehåller en rad avancerade tekniska lösningar, som gemensamt sparar extra mycket energi. Inverter-kompressorn och fläkten ger extremt hög effekt med låg ljudvolym.

Läs mer om:

Tysk teknik i utvecklingens framkant

Bosch är idag den största tillverkaren av värmeprodukter i Europa och tillverkar värmepumpar åt både IVT, Sharp, Electrolux och Aermec.

Allt fokus på Bosch Compress 5000

Tyska Bosch har valt att fokusera all teknisk avancemang i en och samma maskin; Bosch Compress 5000 AA, som finns i två varianter:

Låg energianvändning

Bosch luft-luftvärmepump är A-klassad ur energisynpunkt, vilket definierar bästa energieffektivitet med riktigt låg förbrukning. Bosch Compress 5000 AA har inverter-kompressor och en ny tystare fläkt.

Pumpen är dessutom specialkonstruerad för det Nordiska klimatet. Den har ny avfostningsteknik med hetgas istället för el. Bosch luft-luftvärmepump använder värme som blir över till att avfrosta utedelen.

Bosch uppfyller redan nu de nya kraven som införs 2014 och har den nya märkningen. De ligger alltså i framkant, när det gäller att uppfylla de nya kraven från marknaden.

En god investering

Det låga priset för både värmepump och installation, i kombination med värmepumpens höga effektivitet, innebär hög avkastning och en snabbt återbetald investering.

Passar olika behov

Bosch luftvärmepump lämpar sig för såväl permanentboendet som fritidshuset eller garaget, då den även har den mycket populära funktionen för underhållsvärme, som tillåter pumpen att jobba i lågvarv medan den håller en lagom avfuktnings- och avfrostnings-temperatur i uppvärmningsutrymmet (10 grader).

Förstklassiga egenskaper

  • Till och med vid -20°C ger Bosch luft-luftvärmepump dubbelt så mycket energi mot vad den förbrukar.

  • Luftflödet från inomhusdelen fördelas jämt med hjälp av ställbara horisontella och vertikala spjäll och blad. "Coanda"-funktionen kastar värmen ut längs golv och väggar för så jämn värmefördelning som möjligt.

  • Det jonbaserade Plasma Cluster-systemet säkerställer aktiv luftrening som neutraliserar hälsofarliga partiklar i din inomhusluft, som till exempel;virus, bakterier, rök och mögelkorn.

  • Pumpen ger dig även möjlighet att, via fjärrkontrollen, "vända systemet" och utnyttja dess kylfunktion under heta sommardagar.

Bosch luft-luftvärmepump

Styr din Bosch via mobilen med AirPatrol

Med AirPatrol fjärrstyrning av luft-värmepump kan du styra din Bosch luft-luftvärmepump var du än befinner dig. Med hjälp av SMS från din mobil eller en enkel app i din smartphone kan du ändra värmepumpens inställningar, även när du inte är på plats. Du får dessutom varningar, om det är strömavbrott eller temperaturen sjunker under en viss nivå. Få kontroll på din värmepump med AirPatrol!

» Läs mer om fjärrstyrning av luft-luftvärmepump.