0770-777 600, måndag-fredag 8-17

Köpguide

Här beskriver vi steg för steg hur det går till, när du skaffar ett luft-vattensystem till ditt hus.

1. Välj pump

Det första steget brukar vara att bestämma vilken luft-vattenvärmepump, som ska installeras. Oavsett om du har läst på om olika modeller och vet ungefär vad du vill ha, eller bara vet att du vill ha en luft-vattenvärmepump, kan du få hjälp att hitta rätt. Ring och prata med våra rådgivare (0770-777 600), så får du hjälp att hitta ett system som passar förutsättningarna i ditt hus.

Ta hjälp av våra texter:

  • DimensionerHur stor luft-vatten-värmepump behöver jag?
  • Tester Vilken modell är bäst?

Se våra varumärken och modeller här!

2. Hembesök

Inför installationen, gör installatören ett hembesök. Installatören tar här reda på vad som behövs mer exakt vid installationen. Här kan ni diskutera alla mer tekniska detaljer och fatta de sista besluten, om vad som ska ingå i systemet. Här beslutar du och installatören, om var pumpens innedel och utedel ska placeras.

Skulle det mot förmodan visa sig att en luft-vattenvärmepump inte passar i ditt hem, går det att avbryta köpet i det här skedet.

Förbered dig genom att läsa dessa texter:

3. Leverans

Luft-vattenvärmepumpen levereras hem till din tomt av Posten. Du ska själv se till att din luft-vattenvärmepump flyttas till den plats den ska stå på, om du inte har beställt inbärning i samband med installationen.

  • Köpinfo Läs om bl.a. frakt och betalningsalternativ

4. Förberedelser för dig och installatör

Inför installationen är det nu en hel del som ska förberedas. Du och installatören förbereder er båda på varsitt håll. Installatören ser bl.a. till att allt installationsmaterial finns tillgängligt.

Läs:

5. Installation av luft-vattenvärmepump

Nu är det dags för själva installationen. Värmepumpen ska installeras och intrimmas. Hur många personer, som kommer hem till dig vid installationen beror på vilken behörighet som krävs för det aktuella systemet och vilka behörigheter personerna i fråga har. Vanligen krävs en kyltekniker, en VVS-tekniker och en elektriker. Installationen tar vanligen runt en dag i anspråk.

Du kan behöva hjälpa till att bära och lyfta under installationen, beroende på vad som ingår i det installationspaket du har beställt.

Läs:

Det finns inga produkter som överensstämmer med urvalet.