Fri frakt vid installation
Installerar i hela landet
Endast certifierade installatörer
lld-va-m2
lld-va-m2

Daikin Siesta M2 & Standardinstallation - Villaägarna

Artikelnummer: lld-va-m2
OBS! Modellen som du just nu tittar på har utgått ur vårt sortiment.
Klicka här för att se andra, aktuella produkter.
På köpet:

Trygghetspaket!

Värmepumpsskydd (värde 1490 kr)

Två innedelar
Värmer upp till 170 m²

Beskrivning
Detaljer

Daikin Siesta M2 med Trygghetspaket

Detta exklusiva erbjudande till dig som medlem hos Villaägarna innehåller:

 • Daikin Siesta M2
 • Standardinstallation
 • Trygghetspaketet

Du kan enkelt navigera kring de olika delarna av paketet genom att läsa mer under respektive flik ovan.

Duovärmepumpen Daikin Siesta m2

Daikins duovärmepump Daikin Siesta M2 är det tystgående kraftpaketet som garanterar dig en effektiv spridning av värmen i ditt hem. Med två innedelar kopplade till samma starka utedel kan du med fördel placera en innedel på varje våning och anpassa värmen på varje våning efter förutsättningarna där. Daikin Siesta M2 fungerar dessutom lika bra som luftkonditionering på sommaren.

  Trygghetspaketet

Trygghetspaketet är för att du som medlem hos Villaägarna ska känna dig ytterligare lite tryggare med ditt köp av värmepump hos oss. Den första servicen ingår, tillsammans med en fuktkontroll av krypgrund och vind samt ytterligare ett års extra garanti. Detta för att du inte ska behöva oroa dig för plötsliga utgifter eller andra orosmoment. Det ska vara bekvämt med en behaglig inomhus värme.

  Installation

Installation av värmepump Polarpumpens standard-installation är obligatorisk för att ta del av förmånerna för Villaägarnas kunder. Vår standardinstallation är en ytterligare trygghet för dig som kund, då vi endast arbetar med installatörer vi litar på och därför kan erbjuda en längre garanti. Standard-installation är Polarpumpens sätt att göra det enkelt för dig som kund att förstå vad som ingår. Det enda du behöver se över är ifall du har möjlighet att utnyttja ROT-avdraget eller ej.

  Tillbehör

Precis som många andra maskiner finns det smarta tillbehör för din värmepump! Kanske behöver du Climatech med vilken du styr värmepumpen vid GSM? Det kan även vara bra att utrusta pumpen med ett värmepumps-skydd. Det både skyddar värmepumpen och snyggar till fasaden.

BONUS!

Det är inte bara Trygghetspaketet som ingår. Du får även 500 kronor rabatt på fjärrstyrning av din värmepump (Gäller på ordinarie pris för Airpatrol och Climatech).

  Fjärrstyrning GSM

Som medlem hos Villaägarna får du, förutom Trygghetspaketet, även 500 kronor rabatt på ordinarie pris på fjärrstyrning av din värmepump. Fördelarna med fjärrstyrning är många; du kan kontrollera värmepumpen var du än är, kan ta emot alarm-signaler och du blir meddelad om det till exempel är strömavbrott eller om det blir en kraftig temperaturskillnad.

OBS! Modellen som du just nu tittar på har utgått ur vårt sortiment.
Klicka här för att se andra, aktuella produkter.

Teknisk Information

Generellt    
Produkttyp Luft-luftvärmepump
Märke Daikin
Garanti 5 års Totalgaranti. (Gäller privatkunder, och under förutsättning att garanti registreras på www.daikingaranti.se, efter installation. Annars 3 års materialgaranti.)
Värme    
Kvadratmeter (Max.) Maximalt antal kvadratmeter värmepumpen kan värma, vid optimala förhållanden.
Läs mer
170
Kvadratmeter (Min.) Minsta antalet kvadratmeter värmepumpen beräknas kunna värma.
Läs mer
20
Kapacitet (Max.) Värmepumpens kapacitet ska matcha husets behov av värme.
Läs mer
kW 6.4
Kapacitet (Nom.) Värmepumpens kapacitet ska matcha husets behov av värme.
Läs mer
kW 5.7
Kapacitet (Min.) När man ska värma ett mindre utrymme är det bra om lägsta kapaciteten är låg.
Läs mer
kW 1.35
Totalförbrukning (Max. / Nom. / Min.) Så mycket energi förbrukar värmepumpen vid olika situationer.
kW 1,40 / 1,26 / 0,22
Arbetsområde utomhustemperatur (kallast / varmast) Mellan dessa utomhustemperaturer kan värmepumpen producera värme med värmepumpsteknik.
°C -25 / +18
Energimärkning värme Produktens Energimärkning vid uppvärmning. Energimärkning hjälper dig att välja energisnåla produkter.
Läs mer
Extra information Maximal effekt: 5.7 kW
Kyla    
Kvadratmeter (Max.) Maximalt antal kvadratmeter värmepumpen kan kyla, vid optimala förhållanden.
Läs mer
70
Kvadratmeter (Min.) Minsta antalet kvadratmeter värmepumpen beräknas kunna kyla.
Läs mer
30
Kapacitet (Max.) Värmepumpens kapacitet ska matcha husets behov av kyla.
Läs mer
kW 5
Kapacitet (Nom.) Värmepumpens kapacitet ska matcha husets behov av kyla.
Läs mer
kW 4
Kapacitet (Min.) När man ska kyla ett mindre utrymme är det bra om lägsta kapaciteten är låg.
Läs mer
kW 1.99
Totalförbrukning (Max. / Nom. / Min.) Så mycket energi förbrukar värmepumpen vid olika situationer.
kW 1,36 / 0,87 / 0,34
Energimärkning kyla Produktens Energimärkning vid luftkonditionering. Energimärkning hjälper dig att välja energisnåla produkter.
Läs mer
EER EER-värdet visar hur mycket mer energi värmepumpen ger mot vad den förbrukar, vid specifika förhållanden.
Läs mer
4,6
Utomhusdel    
Modell 2AMX50G
Vikt kg 42
Ljudtrycksnivå dB(a) 50
Inomhusdel    
Modell FTX20JV
Vikt kg 7
Ljudtrycksnivå dB(a) 39 / 34 / 28 / 25
El    
Strömförsörjning Ø, V, Hz 1-fas, 230, 50
Rekommenderad säkring A 10
Köldmedium    
Köldmedium typ Vilken sorts köldmedium som används i värmepumpen.
Läs mer
R410A
Köldmedierör (Max / Min) Hur långa köldmedierören kan vara.
Läs mer
m 30 / 20 /3
Köldmedierör max höjdskillnad Hur stor höjdskillnad värmepumpen och köldmedierören klarar.
Läs mer
m 15
Till Tekniker    
Påfyllning Hur mycket köldmedium som behövs vid påfyllning.
Läs mer
g/m 20
Produktrecensioner
Värmepump

Daikin Siesta C35 - Den intelligenta luftvärmepumpen som klarar det svenska klimatet

Med sin matta kristallvita yta, sin närvarostyrning och sitt tystgående placerar sig Daikin Siesta C35 i topp bland luft-luftvärmepumparna på den svenska marknaden. Pumpen är en av få luft-luftvärmepumpar som klarar den svenska kylan, hela vägen ner till -30°C.

Inverterstyrningen i pumpen sparar dig pengar genom att anpassa energiåtgången efter det aktuella behovet. Den matta vita ytan och diskreta designen gör att C35 passar i alla hem, från småhus till stora villor.

Daikin Siesta C klarar den svenska kylan

Till skillnad från många av konkurrenterna klarar Daikin Siesta C den svenska kylan på ett helt utomordentligt sätt. Den höga japanska kvalitén på Siesta C har utvecklats för vårt nordliga och kyliga klimat.

Daikin Siesta C klarar minusgraderna

ModellEffekt vid -10°C Effekt vid -15°C
Daikin Siesta C353,6 kW3,0 kW
Daikin Siesta C50 5,0 kW4,2 kW

Effekten vid -10°C är 3,6 kW och vid -15°C är den 3,0 kW för Daikin Siesta C35. För den lite kraftigare maskinen, Daikin Siesta C50, är effekten vid -10°C 5,0 kW och vid -15°C 4,2 kW. Dessa värden är såpass höga att de är svåra att konkurrera med i vårt kyliga klimat.

Styr din Daikin Siesta C värmepump var du än är

Daikin Fjärrstyrning

Med den här värmepumpen inkluderar vi en Daikin fjärrstyrning, värd 2 495 kr.

Med Daikins fjärrstyrning kan du styra din värmepump oberoende var du är. Detta gör att du kan anpassa temperaturen i ditt hem utifrån dina och din familjs behov och kan även spara pengar genom att kontrollera energitillförseln i ditt hem. Läs mer under fliken "Mer info" här ovan.

Närvarosensor

Daikin Siesta C35 har en intelligent närvarosensor - Intelligent eye. Denna närvarosensor sätter pumpen i ekonomiläge om ingen har vistats i rummet på 20 min. Om du har pumpen inställd på värme eller avfuktningsläge sänker den värmen med -2 grader. Har du den däremot på kylläge ökar den +2 grader.

När någon sedan kommer tillbaka in i rummet återgår den till normalläge, och fortsätter tyst och effektivt att värma ditt hem.

Daikin Siesta C - Inomhus

Veckotimer

Luft-luftvärmepumpen Daikin Siesta C35 har även en veckotimer med vilken du kan programmera pumpen efter din och din familjs levnadsvanor. Du kan anpassa pumpen med fyra inställningar om dagen och 28 inställningar per vecka. Trivs du med värmen, går det alldeles utmärkt att kopiera en inställning för upprepa dagen eller veckan efter. Allt för att du ska få ett så behagligt inomhusklimat som möjligt.

Effektiv och tystgående

Daikin Siesta C35 är både effektiv och tyst - den har en mycket låg ljudnivå. Pumpen har ett sovläge, SL, som har en ljudnivå på låga 19 dB.

Eftersom Siesta C35 är tystgående är den optimal att ha i små utrymmen där ljudnivån är viktig, som till exempel sovrum och vardagsrum.

Steglös temperatur

Luft-luftvärmepumpen har en steglös underhållsvärme mellan 10°C och 30°C, vilket innebär att den inte stänger av och på sig utan strävar efter en jämn temperatur. Den steglösa temperaturen i kombination med med närvarosensorn och veckotimern ger stora energibesparingar. De ger även en maximal komfort då temperaturen i rummet hålls på en jämn nivå.

Enkel och lättstyrd fjärrkontroll

Fjärrkontroll

Fjärrkontrollen till Daikin Siesta C är en av de mest användarvänliga på marknaden. Du är ett enkelt knapptryck iväg från den temperaturen du önskar ha hemma. Med många funktioner i ett få antal knapptryck sköter du lätt din luft-luftvärmepump med ett knapptryck eller två.

Fräsch och elegant design

Luft-luftvärmepumpen från Daikin är designad med målet att vara diskret, snygg och funktionell. Den matta vita ytan är tänkt ska passa i de allra flesta rum. Pumpen har även dolda öppningar i botten och på sidorna för rördragning. Allt för att pumpen vara så diskret som möjligt.

Fler fördelar

Daikin M2 - När du vill sprida värmen i ditt hem

Med Daikin Siesta M2 får du en behaglig och jämn temperatur från två värmekällor i ditt hem, då den är utrustad med två innedelar. Du kan med fördel placera en innedel på varje våning. Daikin Siesta M2 fungerar lika bra som luftkonditionering på sommaren som värmekälla på vintern, allt för att du ska få ett så jämnt klimat som möjligt.

Fördelar med Daikin Siesta M2:

 • Effektiv spridning av värmen i ditt hem.
 • Du kan anpassa temperaturen efter rum.
 • En oerhört stark utedel.
 • Tystgående kraftpaket.
 • Klarar de svenska vintrarna.
 • Fungerar optimalt som luftkonditionering på sommaren.

Effektiv spridning av värmen

Med en Daikin Siesta M2 kan två innedelar kan kopplas till utedelen. Trots att de är kopplade till samma utedel kontrolleras varje innedel individuellt efter det rummet eller den våningens förutsättningar.

Detta innebär att en Daikin Siesta M2 ger en bättre spridning av värmen i huset och att varm luft sprids från två olika platser i huset. Värmen från din Daikin luft-luftvärmepump sprids därför bättre i hela huset vilket är en smart lösning för dig med en mer komplex planlösning.

En stark utedel

Daikin Siesta M2 har en mycket stark utedel av modell 2AMX50G och fungerar därför bra med två innedelar kopplade till maskinen. Siesta M2 är utrustad med den för Daikin unika swingkompressorn, vilken har få rörliga delar som ger en bättre effekt och en ökad livslängd om man jämför med andra kompressorer. Den gör även maskinen tystare och vibrerar mindre.

Tystgående kraftpaket

Daikin Siesta M2 har utrustats med ett tyst läge för kvällar och nätter då det automatiskt minskar utedelens ljud med 3 dB under nattetid. Detta är främst en funktion som behövs på sommaren då man sover med öppna fönster och gärna sitter på balkongen eller uteplatsen till sent på kvällen.

Utedelen är sin styrka till trots ganska så nätt och stabil men kan med fördel placeras på din husvägg eller på altanen.

Klara av de svenska vintrarna med Daikin Siesta M2

Det kompletta systemet med utedelen Daikin 2AMX50G och de två innedelarna av modellen FTX20JV ger tillsammans härlig värme i huset. Det är en Norden-anpassad värmepump, som tål våra svenska vintrar och ger gott om värme, även när det är riktigt kallt ute.

Är du ute efter fler innedelar? Klicka här för Daikin Siesta M3!

Trygghetspaket

Trygghetspaketet

I Trygghetspaketet. för dig som medlem hos Villaägarna, ingår:

 • Service av din värmepump
 • Fuktkontroll av vind
 • Fuktkontroll av krypgrund
 • 1 års extra garanti

Trygghetspaketet är för att du som medlem hos Villaägarna ska känna dig ytterligare lite tryggare med ditt köp av värmepump hos oss. Du inte ska behöva oroa dig för plötsliga utgifter eller andra orosmoment - det ska vara bekvämt med en behaglig värme inomhus.

Service luft-luftvärmepump

Service av värmepump

I Trygghetspaketet ingår första servicen av din värmepump, som ska utföras senast 36 månader efter köp och endast gäller om du fortfarande är kund hos Villaägarna.

Service är nödvändigt för alla värmepumpar efter ungefär två år. Detta för att bland annat optimera värmepumpens prestanda, säkra en fortsatt hög besparing och förlänga pumpens livslängd.

Fuktkontroll Vind och Krypgrund

Att kontrollera om det finns fukt i vind och krypgrund är något som kan vara bra att göra med jämna mellanrum. Om din villa är utsatt av fukt och i värsta fall mögel påverkas inomhusmiljön negativt och det ska bli en dyr historia att åtgärda.

Utförs en fuktkontroll och man hittar fukt, är det lättare att åtgärda om man gör det i tid.

1 års extra garanti

För att vara på den säkra sidan ingår 1 års extra garanti i Trygghetspaketet. Detta för att ge dig som villaägare en tryggare vardag längre och för att du ska slippa tänka på värme och värmekostnader i onödan. Den extra garantin gäller endast den kund som köpt värmepumpen.

Installation

Standardinstallation

När du beställer din luft-luftvärmepump med installation, så tilldelar vi jobbet till den av våra installatörer nära dig, som har kortast väntetid för tillfället.

Ju kallare väder, desto mer populärt är det att beställa

Vi skickar värmepumpen till installatören, som i sin tur ringer upp dig för att boka in en tid som passar er båda. Vi räknar med en generell väntetid på installation om cirka 2-5 veckor. (Ju kallare väder, desto populärare är det att beställa!)

Vad som ingår är standardiserat

På installationsdagen tar installatören med sig din värmepump, som han har fått skickad till sig. Du behöver alltså bara vara hemma och ta emot vid själva installationstillfället!

Illustrationen visar hur din luft-luftvärmepump installeras vid Standardinstallation. Det är dock av yttersta vikt att du läser vidare under illustrationen. Där finns en exakt specifikationen på vad som ingår i form av arbete och material!

Polarpumpens standardinstallation av luft-luft

Specifikation

Arbete

Utedelens placering meter från marknivå max 1,5 Innedelens placering cm från innertak minst 5-10, beroende på modell   meter från golv max 3 Håltagning(/ar) (per innedel) trä, tegel (ej bränt) eller leca 1 (max tjocklek: 30 cm)3   betong, eternit, puts eller timmer Nej,
Överenskommelse direkt med installatör alt. håltagningsfirma Igångsättning för test av värmepump   Ja Instruktion till kund om handhavande   Ja Grovstädning Ja Elinstallation / Eldragning   Nej,
Jordat uttag behövs i anslutning till utomhus- eller inomhusdelen4 Tätning av väggenomförning   Ja, med Latexfog Ersättning för fasadskador   Nej Montering av tillbehör, så som värmepumpstak och -skydd   Nej Bortforsling av emballage   Nej Installation på plats utan farbar väg   Se fotnot 5 Nedmontering av befintlig luft-luftvärmepump   Ja, om den fungerar (kyldrift), sitter på den plats där den nya ska installeras (både utedel och innedel) och samma installationsmaterial kan användas (ej kopparrör).
Mot kostnad, om den är trasig och/eller sitter på annan plats än där den nya ska installeras. - Gör tillval ovan. Bortforsling av nedmonterad luft-luftvärmepump Nej

Material

Rörlängd(/-er) (per innedel) meter 4 (Behov av ytterligare material kan lösas av montören mot en extra kostnad) Täckanal(/-er) (per innedel) m 4 Väggkonsol för utomhusdel Ja Vibrationsdämpare st 4

ROT-avdrag

Polarpumpen behöver:

 • Ditt personnummer
 • Din fastighetsbeteckning

Att tänka på:

 • Du måste vara skriven som ägare av fastigheten senast vid betalningsdatum
 • Huset måste vara äldre än 5 år
 • Hur stor del av skatteavdraget har du utnyttjat?

"Om Skatteverket inte beviljar hela eller delar av den preliminära skattereduktionen som Polarpumpen AB dragit av, har Polarpumpen AB rätt att efterfakturera det belopp som Skatteverket inte beviljat" Läs mer om ROT-avdrag här!

OBS!

*Finns det inte något uttag så kopplas värmepumpen in via kunds förlängningskabel.

** "Icke farbar väg" = Påtvingade stopp, såsom ex. båt, för att komma fram till tomten med hantverkarens egen bil.

Tillstånd: Polarpumpen förutsätter att du som kund har alla nödvändiga tillstånd för att installationen ska kunna utföras. Skulle en tredje part efter installationen komma med krav om demontering av anläggningen, frånsäger sig Polarpumpen alla eventuella kostnader som uppstår i samband med demontering eller åtgärd av fasad. Alla dessa kostnader efterfaktureras dig som kund.

Detta ingår om du köper Standard-installation. Klicka här!

Tillbehör

Tillbehör för Daikin Siesta M2

Monteringstillbehör

Markstativ

Markstativ

 • Passar alla våra luft-luft värmepumpar!
...

690 kr

I lager

Värmepumpstak

Värmepumpstak

 • Tillverkad i pulverlackerad galvaniserad plåt
...

1190 kr 890 kr

I lager

Värmepumpsskydd

Värmepumpsskydd

 • Skyddar din värmepump
 • Testad av Sveriges Tekniska...

1490 kr

I lager

Dräneringstråg Pancake 2 m

Dräneringstråg Pancake 2 m

 • Samlar upp allt kondensvatten
 • Smidigt...

1890 kr

I lager

Värmepumpsskydd Vitt

Värmepumpsskydd Vitt

 • Skyddar din värmepump
 • Redan målat i vitt
 • Testad av...

1990 kr

I lager

Airpatrol WiFi

Airpatrol WiFi

 • App- och WiFi-styrning för din värmepump
 • Passar alla...

1999 kr

I lager

Fjärrstyrning

Climatech

Fjärrstyrning Climatech

 • Fjärrstyrning för luftvärmepump
 • För alla...

2995 kr 1995 kr

I lager

Fråga

Fråga om denna produkt

* Obligatoriska fält

De personuppgifter du lämnar när du fyller i formuläret ovan behandlas i enlighet med vår integritetspolicy.

Raketen "Vi säljer och installerar över hela Sverige. Hör av dig till oss med dina frågor och funderingar!"

Linus, rådgivare.
0770-777 600
[email protected]
Telefontid måndag - fredag 8-17

Andra som har tittat på produkten har också tittat på

Berätta vad du tycker om produkten!

Recensera
Please, wait...