Fri frakt vid installation
Installerar i hela landet
Endast certifierade installatörer
lld-va-m3
lld-va-m3

Daikin Siesta M3 & Standardinstallation - Villaägarna

Artikelnummer: lld-va-m3
OBS! Modellen som du just nu tittar på har utgått ur vårt sortiment.
Klicka här för att se andra, aktuella produkter.
På köpet:

Trygghetspaket!

Värmepumpsskydd (värde 1490 kr)

Beskrivning
Detaljer

Daikin Siesta M3 med Trygghetspaket

Detta exklusiva erbjudande till dig som medlem hos Villaägarna innehåller:

 • Daikin Siesta M3
 • Standardnstallation
 • Trygghetspaket

Du kan enkelt navigera kring de olika delarna av paketet genom att läsa mer under respektive flik ovan.

Trippevärmepumpen Daikin Siesta M3

Daikins trippelvärmepump Daikin Siesta M3 är ett kraftpaket av sällan skådat slag. Med hela tre stycken innedelar kan du med fördel placera en innedel på varje våning - allt för en jämn och behaglig inomhustemperatur. Sin kraft till trots är det en tyst värmepump som gör det möjligt för dig att våningsanpassa temperaturen i ditt hem. Daikin Siesta M3 fungerar dessutom optimalt som luftkonditionering på sommaren.

  Trygghetspaketet

Trygghetspaketet är för att du som medlem hos Villaägarna ska känna dig ytterligare lite tryggare med ditt köp av värmepump hos oss. Den första servicen ingår, tillsammans med en fuktkontroll av krypgrund och vind samt ytterligare ett års extra garanti. Detta för att du inte ska behöva oroa dig för plötsliga utgifter eller andra orosmoment. Det ska vara bekvämt med en behaglig inomhus värme.

  Installation

Installation av värmepump Polarpumpens standard-installation är obligatorisk för att ta del av förmånerna för Villaägarnas kunder. Vår standardinstallation är en ytterligare trygghet för dig som kund, då vi endast arbetar med installatörer vi litar på och därför kan erbjuda en längre garanti. Standard-installation är Polarpumpens sätt att göra det enkelt för dig som kund att förstå vad som ingår. Det enda du behöver se över är ifall du har möjlighet att utnyttja ROT-avdraget eller ej.

  Tillbehör

Precis som många andra maskiner finns det smarta tillbehör för din värmepump! Kanske behöver du Climatech med vilken du styr värmepumpen vid GSM? Det kan även vara bra att utrusta pumpen med ett värmepumps-skydd. Det både skyddar värmepumpen och snyggar till fasaden.

BONUS!

Det är inte bara Trygghetspaketet som ingår. Du får även 500 kronor rabatt på fjärrstyrning av din värmepump (Gäller på ordinarie pris för Airpatrol och Climatech).

  Fjärrstyrning GSM

Som medlem hos Villaägarna får du, förutom Trygghetspaketet, även 500 kronor rabatt på ordinarie pris på fjärrstyrning av din värmepump. Fördelarna med fjärrstyrning är många; du kan kontrollera värmepumpen var du än är, kan ta emot alarm-signaler och du blir meddelad om det till exempel är strömavbrott eller om det blir en kraftig temperaturskillnad.

OBS! Modellen som du just nu tittar på har utgått ur vårt sortiment.
Klicka här för att se andra, aktuella produkter.

Teknisk Information

Generellt    
Produkttyp Luft-luftvärmepump
Märke Daikin
Garanti 5 års Totalgaranti. (Gäller privatkunder, och under förutsättning att garanti registreras på www.daikingaranti.se, efter installation. Annars 3 års materialgaranti.)
Värme    
Kvadratmeter (Max.) Maximalt antal kvadratmeter värmepumpen kan värma, vid optimala förhållanden.
Läs mer
210
Kvadratmeter (Min.) Minsta antalet kvadratmeter värmepumpen beräknas kunna värma.
Läs mer
20
Arbetsområde utomhustemperatur (kallast / varmast) Mellan dessa utomhustemperaturer kan värmepumpen producera värme med värmepumpsteknik.
°C -15 / -
Energimärkning värme Produktens Energimärkning vid uppvärmning. Energimärkning hjälper dig att välja energisnåla produkter.
Läs mer
SCOP SCOP-värdet visar hur mycket mer energi värmepumpen ger mot vad den förbrukar, sett över en hel säsong i den mellersta zonen.
Läs mer
4.6
Kyla    
Kvadratmeter (Max.) Maximalt antal kvadratmeter värmepumpen kan kyla, vid optimala förhållanden.
Läs mer
100
Kvadratmeter (Min.) Minsta antalet kvadratmeter värmepumpen beräknas kunna kyla.
Läs mer
30
Energimärkning kyla Produktens Energimärkning vid luftkonditionering. Energimärkning hjälper dig att välja energisnåla produkter.
Läs mer
SEER SEER-värdet visar hur mycket mer energi värmepumpen ger mot vad den förbrukar, sett över en hel säsong.
Läs mer
8.5
Utomhusdel    
Modell 3AMXM52M-2V1B
Vikt kg 57
Ljudtrycksnivå dB(a) 47
Inomhusdel    
Modell ATXM20M-2V1B
Vikt kg 10
Ljudtrycksnivå dB(a) 34
El    
Strömförsörjning Ø, V, Hz 1-fas, 230, 50
Köldmedium    
Köldmedium typ Vilken sorts köldmedium som används i värmepumpen.
Läs mer
R32
Köldmediemängd Hur mycket köldmedium som används i värmepumpen.
Läs mer
g 1800
Köldmedierör (Max / Min) Hur långa köldmedierören kan vara.
Läs mer
m 50 / 30 / 3
Köldmedierör max höjdskillnad Hur stor höjdskillnad värmepumpen och köldmedierören klarar.
Läs mer
m 15
Produktrecensioner
Värmepump

Nya Daikin M3 - Bästa möjliga luftspridning i hemmet

Daikin Siesta M3 ger en behaglig och jämn temperatur från tre innedelar i ditt hem. Du kan exempelvis placera en innedel på varje våningsplan. Daikin Siesta M3 ger även effektiv luftkonditionering på sommaren och har en effektiv luftrening. Den använder dessutom nya miljövänliga köldmediet R32.

Bästa möjliga värmespridning

Med en Daikin Siesta M3 kopplas hela tre innedelar till utedelen, och det blir lättare att få ut värmen i hela huset. En luft-luftvärmepump med tre innedelar är en perfekt lösning för dig med flera våningar eller en komplex planlösning.

Varje innedel kontrolleras individuellt efter det rummet eller den våningens förutsättningar. Innedelarna till Daikin Siesta M3 har närvarosensor, som sänker energiförbrukningen, om ingen är närvarande, och ser till att luftflödet riktas bort mot människor - på så vis slipper ni obehag av kalldrag. Luftflödet har dessutom både horisontell och vertikal swingfunktion.

Passar i vardagsrummet

Med en ny snygg design på innedelarna tål Daikin Siesta M3 att synas i ditt vardagsrum. Innedelarna tillhör marknadens tystaste och kan dessutom köras i ett extra tyst läge. Du kommer knappt märka att luft-luftvärmepumpen är där.

Ren inomhusluft med Flash Streamer

Daikin Siesta M3 använder tillskillnad från tidigare multi-splitar Daikins patenterade Flash Streamer-teknologi, som renar inomhusluften från bland annat virus, mögel och bakterier.

En kraftig utedel med Daikin Siesta M3

Nya Daikin Siesta M3 har en mycket stark utedel av modell 3AMXM52M-2V1B och fungerar därför bra med tre innedelar kopplade till maskinen. Siesta M3 är utrustad med Daikins unika swingkompressorn, som har få rörliga delar. Detta ger både en bättre effekt och en ökad livslängd, jämfört med andra kompressorer. Maskinen är dessutom tystare och vibrerar mindre. Den har utrustats med ett tyst läge som är perfekt för kvällar och nätter eftersom det minskar ljudet med 3 dB nattetid.

Med nytt miljövänligt köldmedium

Daikin är snabba att svara på EU:s krav om köldmedium med mindre miljöpåverkan (om det skulle läcka). Daikin Siesta M3 använder köldmediet R32, som är flera gånger så miljövänligt som det tidigare vanliga R410a. Daikin Siesta M3 är troligen marknadens miljövänligaste trippel!

Installation av din Daikin Siesta M3

Kontakta oss på 0770-777 600 för mer information om installation av din Dakin Siesta M3.

Fördelar med Daikin Siesta M3:

 • Effektiv spridning av värmen i ditt hem.
 • Horisontell och vertikal swingfunktion
 • Närvarosensor
 • Du kan rumsanpassa temperaturen.
 • Ny snygg design
 • Effektiv luftrening
 • Stark utedel
 • En tyst maskin.
 • Miljövänligt köldmedium R32
 • Fungerar optimalt som luftkonditionering på sommaren.
Trygghetspaket

Trygghetspaketet

I Trygghetspaketet. för dig som medlem hos Villaägarna, ingår:

 • Service av din värmepump
 • Fuktkontroll av vind
 • Fuktkontroll av krypgrund
 • 1 års extra garanti

Trygghetspaketet är för att du som medlem hos Villaägarna ska känna dig ytterligare lite tryggare med ditt köp av värmepump hos oss. Du inte ska behöva oroa dig för plötsliga utgifter eller andra orosmoment - det ska vara bekvämt med en behaglig värme inomhus.

Service luft-luftvärmepump

Service av värmepump

I Trygghetspaketet ingår första servicen av din värmepump, som ska utföras senast 36 månader efter köp och endast gäller om du fortfarande är kund hos Villaägarna.

Service är nödvändigt för alla värmepumpar efter ungefär två år. Detta för att bland annat optimera värmepumpens prestanda, säkra en fortsatt hög besparing och förlänga pumpens livslängd.

Fuktkontroll Vind och Krypgrund

Att kontrollera om det finns fukt i vind och krypgrund är något som kan vara bra att göra med jämna mellanrum. Om din villa är utsatt av fukt och i värsta fall mögel påverkas inomhusmiljön negativt och det ska bli en dyr historia att åtgärda.

Utförs en fuktkontroll och man hittar fukt, är det lättare att åtgärda om man gör det i tid.

1 års extra garanti

För att vara på den säkra sidan ingår 1 års extra garanti i Trygghetspaketet. Detta för att ge dig som villaägare en tryggare vardag längre och för att du ska slippa tänka på värme och värmekostnader i onödan. Den extra garantin gäller endast den kund som köpt värmepumpen.

Installation

Standardinstallation

När du beställer din luft-luftvärmepump med installation, så tilldelar vi jobbet till den av våra installatörer nära dig, som har kortast väntetid för tillfället.

Ju kallare väder, desto mer populärt är det att beställa

Vi skickar värmepumpen till installatören, som i sin tur ringer upp dig för att boka in en tid som passar er båda. Vi räknar med en generell väntetid på installation om cirka 2-5 veckor. (Ju kallare väder, desto populärare är det att beställa!)

Vad som ingår är standardiserat

På installationsdagen tar installatören med sig din värmepump, som han har fått skickad till sig. Du behöver alltså bara vara hemma och ta emot vid själva installationstillfället!

Illustrationen visar hur din luft-luftvärmepump installeras vid Standardinstallation. Det är dock av yttersta vikt att du läser vidare under illustrationen. Där finns en exakt specifikationen på vad som ingår i form av arbete och material!

Polarpumpens standardinstallation av luft-luft

Specifikation

Arbete

Utedelens placering meter från marknivå max 1,5 Innedelens placering cm från innertak minst 5-10, beroende på modell   meter från golv max 3 Håltagning(/ar) (per innedel) trä, tegel (ej bränt) eller leca 1 (max tjocklek: 30 cm)3   betong, eternit, puts eller timmer Nej,
Överenskommelse direkt med installatör alt. håltagningsfirma Igångsättning för test av värmepump   Ja Instruktion till kund om handhavande   Ja Grovstädning Ja Elinstallation / Eldragning   Nej,
Jordat uttag behövs i anslutning till utomhus- eller inomhusdelen4 Tätning av väggenomförning   Ja, med Latexfog Ersättning för fasadskador   Nej Montering av tillbehör, så som värmepumpstak och -skydd   Nej Bortforsling av emballage   Nej Installation på plats utan farbar väg   Se fotnot 5 Nedmontering av befintlig luft-luftvärmepump   Ja, om den fungerar (kyldrift), sitter på den plats där den nya ska installeras (både utedel och innedel) och samma installationsmaterial kan användas (ej kopparrör).
Mot kostnad, om den är trasig och/eller sitter på annan plats än där den nya ska installeras. - Gör tillval ovan. Bortforsling av nedmonterad luft-luftvärmepump Nej

Material

Rörlängd(/-er) (per innedel) meter 4 (Behov av ytterligare material kan lösas av montören mot en extra kostnad) Täckanal(/-er) (per innedel) m 4 Väggkonsol för utomhusdel Ja Vibrationsdämpare st 4

ROT-avdrag

Polarpumpen behöver:

 • Ditt personnummer
 • Din fastighetsbeteckning

Att tänka på:

 • Du måste vara skriven som ägare av fastigheten senast vid betalningsdatum
 • Huset måste vara äldre än 5 år
 • Hur stor del av skatteavdraget har du utnyttjat?

"Om Skatteverket inte beviljar hela eller delar av den preliminära skattereduktionen som Polarpumpen AB dragit av, har Polarpumpen AB rätt att efterfakturera det belopp som Skatteverket inte beviljat" Läs mer om ROT-avdrag här!

OBS!

*Finns det inte något uttag så kopplas värmepumpen in via kunds förlängningskabel.

** "Icke farbar väg" = Påtvingade stopp, såsom ex. båt, för att komma fram till tomten med hantverkarens egen bil.

Tillstånd: Polarpumpen förutsätter att du som kund har alla nödvändiga tillstånd för att installationen ska kunna utföras. Skulle en tredje part efter installationen komma med krav om demontering av anläggningen, frånsäger sig Polarpumpen alla eventuella kostnader som uppstår i samband med demontering eller åtgärd av fasad. Alla dessa kostnader efterfaktureras dig som kund.

Detta ingår om du köper Standard-installation. Klicka här!

Tillbehör

Tillbehör för Daikin Siesta M3

Monteringstillbehör

Markstativ

Markstativ

 • Passar alla våra luft-luft värmepumpar!
...

690 kr

Utgången produkt

Värmepumpstak

Värmepumpstak

 • Tillverkad i pulverlackerad galvaniserad plåt
...

1190 kr 890 kr

I lager

Värmepumpsskydd

Värmepumpsskydd

 • Skyddar din värmepump
 • Testad av Sveriges Tekniska...

1490 kr

I lager

Dräneringstråg Pancake 2 m

Dräneringstråg Pancake 2 m

 • Samlar upp allt kondensvatten
 • Smidigt...

1890 kr

I lager

Värmepumpsskydd Vitt

Värmepumpsskydd Vitt

 • Skyddar din värmepump
 • Redan målat i vitt
 • Testad av...

1990 kr

I lager

Airpatrol WiFi

Airpatrol WiFi

 • App- och WiFi-styrning för din värmepump
 • Passar alla...

1999 kr

I lager

Fjärrstyrning

Climatech

Fjärrstyrning Climatech

 • Fjärrstyrning för luftvärmepump
 • För alla...

2995 kr 1995 kr

I lager

Fråga

Fråga om denna produkt

* Obligatoriska fält

De personuppgifter du lämnar när du fyller i formuläret ovan behandlas i enlighet med vår integritetspolicy.

Raketen "Vi säljer och installerar över hela Sverige. Hör av dig till oss med dina frågor och funderingar!"

Linus, rådgivare.
0770-777 600
[email protected]
Telefontid måndag - fredag 8-17

Andra som har tittat på produkten har också tittat på

Berätta vad du tycker om produkten!

Recensera
Please, wait...