Fri frakt vid installation
Installerar i hela landet
Endast certifierade installatörer

Rätt kapacitet till poolen

För att hitta en poolvärmepump med rätt kapacitet till poolen behöver du ta hänsyn till förutsättningarna.

Poolens volym

I första hand brukar man titta på poolens vattenvolym, när man väljer poolvärmepump.

Till en mindre pool - upp till 30 m³ Till en mellanstor pool - 30 - 45 m³ Till en större pool - upp till 45 - 60 m³ Till de största poolerna - över 60 m³

Tänk bara på att detta gäller när poolen har god isolering och är täckt på natten. Om så inte är fallet, bör du välja en lite kraftigare poolvärmepump.

Önskad temperatur i poolen

Det är stor skillnad på att ha en badtemperatur på 22 °C eller 28 °C. Att värma upp poolen till en högre temperatur är också mer ansträngande för poolvärmepumpen. Det kan behövas lite extra kapacitet, om du vill ha en riktigt varm pool.

Poolens isolering

Hur välisolerad pool har du? Med god isolering och övertäckning, när poolen inte används, kan du ligga nära poolvärmepumpens maxkapacitet. Om så inte är fallet, bör du gå upp i storlek.

Ska poolvärmepumpen alltid vara på?

Vi rekommenderar att poolvärmepumpen är på under säsongen. Det tar tid att värma upp en pool, medan det inte krävs så mycket för att hålla en välisolerad pool uppvärmd. Om du tänker att poolen får kylas ner mellan användningarna, kan det vara idé att satsa på en lite kraftigare poolvärmepump - då går uppvärmningen något snabbare när det väl är dags.

Mer om tid för uppvärmning av pool

Poolsäsongen

Ytterligare en aspekt att fundera på är hur lång poolsäsong du vill ha. Om du vill ha en lång poolsäsong, kan det vara idé att titta på poolvärmepumpar som har en hög kapacitet vid något lägre temperaturer. Det ger en bättre ekonomi i slutändan.