Mitsubishi Electric MXZ Duo

ll-mits-mxz-duo

Mitsubishi Electric MXZ Duo

Artikelnummer: ll-mits-mxz-duo
Klicka här för att se andra, aktuella produkter.
Värmer upp till 180 m²
Värmepumpen med två innedelar
Underhållsvärme +10 grader

Från 495 kr/månad

Detaljer

Luft-luftvärmepumpen MXZ - lösningen för ditt optimala inomhusklimat!

Med duovärmepumpen MXZ får du inte en utan två innedelar till din värmepump och till varje innedel medföljer en fjärrkontroll. En enda utomhusdel kopplas enkelt till två inomhusdelar, som båda har individuella inställningar, och ni kan enkelt anpassa temperaturen efter våningsplan.

Denna duo-lösning ger en oslagbar komfort i ditt hem samtidigt som den sänker energiåtgången.

Duo är optimalt för två våningar

MXZ är luft-luftvärmepumpen som kommer med två SF-innedelar. Detta gör din värmepump optimal för hus med en sluten planlösning eller om ditt hus har flera våningsplan. Då de två innedelarna är individuellt reglerbara kan du ha en lagom temperatur i sovrummet och en mysigare värme i vardagsrummet. Att du kan anpassa värmen eller kylan i olika delar av huset är en ekonomiskt bra lösning.

2 st Mitsubishi SF-innedelar

De två innedelarna är av modellen MSZ-SF25VE. Detta är den senaste Mitsubishi-modellen som är både kompakt, snygg och ovanligt tyst.

Läs mer om MSZ-SF25VE

Mitsubishi MXZ Duo passar perfekt i Norden

Luft-luftvärmepumpen MXZ Multi Split är byggd och utvecklad för vårt ibland väldigt kyliga och hårda klimat i Norden. Den klarar av att hålla dit hem varmt och behagligt även under de kallaste dagarna. Den klara kylan ner till -20 °C.

Högt SCOP-värde och bra energimärkning

MXZ har en hög verkningsgrad och ett SCOP-värde på hela 4.1. Den har en kompressor optimerad för en effektiv drift och har även energimärkningen A+. Detta innebär att du optimerar din energi-förbrukning, minskar dina kostnader för uppvärmning och är snäll mot miljön.

Ger dig en trygg och behaglig värme

Att köpa en värmepump från Mitsubishi är en trygg investering. Komponenterna tillverkas i Mitsubishis egna fabriker och går igenom en kvalitetskontroll innan de släpps vidare till återförsäljare och sedan till dig som kund. Mitsubishi garanterar därför kvaliteten på sina produkter samt en hög och jämn prestanda på värmepumpen MXZ.

Fler fördelar

• Optimal för hus med en sluten planlösning eller flera våningsplan
  • Byggd för det nordiska klimatet
  • Energimärkning A+
  • Tryggt val och en trygg investering
  • Silent Mode på 21dB(A)
  • Underhållsvärme +10 grader (I-Save)
  • Inverterstyrd kompessor
  • Automatisk återstart vid strömavbrott
OBS! Modellen som du just nu tittar på har utgått ur vårt sortiment.
Klicka här för att se andra, aktuella produkter.

Teknisk Information

Generellt
Produkttyp Luft-luftvärmepump
Märke Mitsubishi
Funktioner Underhållsvärme
Garanti 5 års totalgaranti (Gäller privatkunder, och under förutsättning att installation köps av Polarpumpen. Annars 2 års materialgaranti.)
Värme
Kvadratmeter (Max.) Maximalt antal kvadratmeter värmepumpen kan värma, vid optimala förhållanden.
Läs mer
180
Kapacitet (Max.) Värmepumpens kapacitet ska matcha husets behov av värme.
Läs mer
kW 7
Kapacitet (Nom.) Värmepumpens kapacitet ska matcha husets behov av värme.
Läs mer
kW 6.4
Kapacitet (Min.) När man ska värma ett mindre utrymme är det bra om lägsta kapaciteten är låg.
Läs mer
kW 1
Arbetsområde utomhustemperatur (kallast / varmast) Mellan dessa utomhustemperaturer kan värmepumpen producera värme med värmepumpsteknik.
°C -20 / -
Energimärkning värme Produktens Energimärkning vid uppvärmning. Energimärkning hjälper dig att välja energisnåla produkter.
Läs mer
A+
SCOP SCOP-värdet visar hur mycket mer energi värmepumpen ger mot vad den förbrukar, sett över en hel säsong i den mellersta zonen.
Läs mer
4.1
Kyla
Kapacitet (Max.) Värmepumpens kapacitet ska matcha husets behov av kyla.
Läs mer
kW 5.6
Kapacitet (Nom.) Värmepumpens kapacitet ska matcha husets behov av kyla.
Läs mer
kW 5.3
Kapacitet (Min.) När man ska kyla ett mindre utrymme är det bra om lägsta kapaciteten är låg.
Läs mer
kW 1.1
Energimärkning kyla Produktens Energimärkning vid luftkonditionering. Energimärkning hjälper dig att välja energisnåla produkter.
Läs mer
A++
SEER SEER-värdet visar hur mycket mer energi värmepumpen ger mot vad den förbrukar, sett över en hel säsong.
Läs mer
7.1
Utomhusdel
Modell MXZ-2D53VAH
Vikt kg 38
Dimensioner höjd mm 550
Dimensioner bredd mm 800
Dimensioner djup mm 285
Ljudtrycksnivå dB(a) 53
Luftström m³/h 1998
Inomhusdel
Modell MSZ-SF25VE3
Vikt kg 10
Dimensioner höjd mm 299
Dimensioner bredd mm 798
Dimensioner djup mm 195
Ljudtrycksnivå dB(a) 46 / 40 / 34 / 24 / 21
El
Strömförsörjning Ø, V, Hz 1-fas, 230, 50
Rekommenderad säkring A 13
Elförsörjning till pumpen Utedel
Köldmedium
Köldmedium typ Vilken sorts köldmedium som används i värmepumpen.
Läs mer
R410A
Köldmediemängd Hur mycket köldmedium som används i värmepumpen.
Läs mer
g 1300
Köldmedierör (Max / Min) Hur långa köldmedierören kan vara.
Läs mer
m 30 / -
Köldmedierör max höjdskillnad Hur stor höjdskillnad värmepumpen och köldmedierören klarar.
Läs mer
m 15
Köldmedierör utan påfyllning Värmepumpen är förfylld med köldmedium för en viss längd på rör. Vid längre rör måste kylteknikern fylla på med extra köldmedium.
Läs mer
m 20
Till Tekniker
Anslutning köldmedierör (gas, vätska) tum 3/8 | 1/4
Installation

Standardinstallation för luft-luftvärmepump

Beställ en standard-installation till din luft-luft

Genom att anlita en kompetent installatör till din luft-luftvärmepump, får du ut mer av din investering. Med en korrekt installation får du ut maximal effekt och undviker problem och onödigt slitage.

Så beställer du installation

Vill du ha hjälp med installation, väljer du till det smidigt här på produktsidan.

Ovanför köpknappen kan du välja om du vill ha installation.

Tekniska data

Allmänt

Rotavdrag   30 % möjligt via val1
Polarpumpen behöver ditt personnummer och din fastighetsbeteckning.
Tillstånd   Kund ansvarar för att alla nödvändiga tillstånd finns.2

Arbete

Utedelens placering meter från marknivå max 1,5
Innedelens placering cm från innertaket minst 5-10, beroende på modell
  meter från golv max 3
Håltagning(/ar) (per innedel) trä, tegel (ej bränt) eller leca 1 (max tjocklek: 30 cm)3
betong, eternit, puts eller timmer Nej,
Överenskommelse direkt med installatör alt. håltagningsfirma
Igångsättning för test av värmepump Ja
Instruktion till kund om handhavande Ja
Grovstädning Ja
Elinstallation / Eldragning Nej,
Jordat uttag behövs i anslutning till utomhus- eller inomhusdelen4
Tätning av väggenomföring Ja, med Latexfog
Ersättning för fasadskador Nej
Montering av tillbehör, så som värmepumpstak och -skydd Nej
Bortforsling av emballage Nej
Installation på plats utan farbar väg Nej5
Nedmontering av befintlig luft-luftvärmepump Ja, om den fungerar (kyldrift), sitter på den plats där den nya ska installeras (både utedel och innedel) och samma installationsmaterial kan användas (ej kopparrör).
Mot kostnad, om den är trasig och/eller sitter på annan plats än där den nya ska installeras. - Kontakta oss för mer information.
Bortforsling av nedmonterad luft-luftvärmepump Nej

Material

Rörlängd(/-er) (per innedel) meter 4 (Behov av ytterligare material kan lösas av montören mot en extra kostnad)
Täckanal(/-er) (per innedel) m 4
Väggkonsol för utomhusdel Ja
Vibrationsdämpare st 4
Elkabel m 2,5. Kopplas mot inne- eller utedel beroende på modell.

Förberedelser för kund

Plocka undan på installationsplatsen   Kunds ansvar
Ev. skotta på installationsplatsen   Kunds ansvar
Ev. förberedelse av tillbehör   Se respektive tillbehör

Fotnoter

1För ROT-avdrag behöver Polarpumpen ditt personnummer och din fastighetsbeteckning. Om Skatteverket inte beviljar hela eller delar av den preliminära skattereduktionen som Polarpumpen AB dragit av, har Polarpumpen AB rätt att efterfakturera det belopp som Skatteverket inte beviljat.

Läs mer om vad som gäller för ROT-avdrag här!

2Polarpumpen förutsätter att du som kund har alla nödvändiga tillstånd för att installationen ska kunna utföras. Skulle en tredje part efter installationen komma med krav om demontering av anläggningen, frånsäger sig Polarpumpen alla eventuella kostnader som uppstår i samband med demontering eller åtgärd av fasad. Alla dessa kostnader efterfaktureras dig som kund.

3Om du har en tjockare vägg, är det ditt ansvar som kund att informera installatören om detta vid tidsbokningen. Då kan installatören avgöra om de har möjlighet att utföra detta eller om de ska anlita en extern installatör.

4Vi rekommenderar att elektriker bokas in efter värmepumpsinstallationen, då det är först då du vet exakt var din värmepump kommer att sitta. Om det inte finns något uttag vid installationstillfället, kopplas värmepumpen in via kunds förlängningskabel.

5Resetillägg tillkommer om hantverkaren inte kan nå installationsplatsen i egen bil; exempelvis om det krävs båt eller annat transportmedel. Välj tilläggstjänsten "Resetillägg om hantverkaren inte kan nå installationsplatsen i egen bil."!

Tillbehör

Monteringstillbehör

Fjärrstyrning

Climatech

WiFi-styrning Climate Control

• WiFi-styrning för luftvärmepump
  • För alla varumärken
  • Användarvänlig app

1995 kr 1495 kr

Climatech

Fjärrstyrning Climatech

• Fjärrstyrning för luftvärmepump
  • För alla varumärken
  • Inget WiFi behövs

2995 kr 1995 kr