Fri frakt vid installation
Installerar i hela landet
Endast certifierade installatörer
LvTb-FiMgntf1
LvTb-FiMgntf1

Magnetfilter

Artikelnummer : LvTb-FiMgntf1
OBS! Modellen som du just nu tittar på har utgått ur vårt sortiment.
Klicka här för att se andra, aktuella produkter.
Total Filter TF1
2995 kr
Från 173 kr/månad

Beskrivning
Detaljer

Skyddar värmesystemet och värmepumpen

Totalfilter TF1 är ett magnetfilter och hydrocyklonfilter, som skyddar din luft-vattenvärmepump och ditt vattenburna uppvärmningssystem från magnetit, samt andra magnetiska och omagnetiska föroreningar.

Bibehållen effekt och hållbart system

Magnetfiltret avlägsnar magnetit och andra föroreningar från ditt vattenburna system med hjälp av en 9000 Gauss Neodymium magnetenhet. Det skyddar värmeväxlaren i värmepumpen. Genom att skydda värmeväxlaren från beläggningar, hjälper magnetfiltret din värmepump att bibehålla sin höga effekt. På så vis kan du göra en större besparing på längre sikt.

Magnetfiltret skyddar också ditt vattenburna värmesystem från korrosion och beläggningar. Föroreningar i värmesystemet kan leda till rost och att olika komponenter, som radiatortermostater och pumpar, kärvar.

Naturliga föroreningar i värmesystem

Magnetit och andra föroreningar bildas naturligt i vattenburna värmesystem. Magnetit, som är vanligt i rost, är en förening mellan järn och syre (järnoxid). Både järn och syre är vanliga i vattenburna uppvärmningssystem. Värmesystemet fylls oftast med tappvatten, som är syrerikt. Samtidigt är det vanligt att många av komponenterna i systemet är tillverkade i järn.

Enkel att montera

Magnetfiltret går snabbt att montera. Det kan monteras horisontellt eller vertikalt, beroende på vad som passar bäst i ditt värmesystem. Ventiler och anslutningar ingår.

Lätt att rengöra

Magnetfiltret är lätt att rengöra. Du behöver inte avlägsna det från sin plats eller plocka isär det. Du plockar endast ut magneten längst upp, varpå föroreningarna faller ned. Sedan är det bara att öppna ventilen, för att få ut föroreningarna från systemet.

OBS! Modellen som du just nu tittar på har utgått ur vårt sortiment.
Klicka här för att se andra, aktuella produkter.

Teknisk Information

Generellt    
Övrigt
Röranslutningar mm22
Viktkg1,55
Höjdmm288
Breddmm157
Djupmm109
Max. temp.°C125
Max. tryckbar3
Max. flödel/min50
RSK nr 624 69 97
Produktrecensioner

Andra som har tittat på produkten har också tittat på

Berätta vad du tycker om produkten!

Recensera
Please, wait...