Fri frakt vid installation
Installerar i hela landet
Endast certifierade installatörer
lvp-mon-16
lvp-mon-16

Panasonic Aquarea Monoblock 16kW T-CAP

Artikelnummer: lvp-mon-16
OBS! Modellen som du just nu tittar på har utgått ur vårt sortiment.
Klicka här för att se andra, aktuella produkter.
 • Värmer 10-350 m²
 • Enkel installation
 • Inverterkompressor

74990 kr

Från 1,400 kr/månad

A++
Beskrivning
Detaljer

Panasonic Aquarea Monoblock - G-generationen

I Panasonics G-generation introduceras Aquarea Monoblock i 5, 6, 9, 12 samt 16 kW. Luft-vattenvärmepumparna har Panasonic skapat för de hushåll som ställer höga krav på prestandan. Värmepumparna är utformade för att klara alla varierande väder och ger även värme när utetemperaturen är så låg som -27°C.

Effektiv luft-vattenvärmepump som ger stor besparing

Panasonics Aquarea Monoblock luft-vattenvärmepumpar har tagits fram för de allt högre kraven på energieffektivisering. Med sin speciella programvara kan systemet anpassas ytterligare till lågenergibostäder. Behöver du sänka dina driftskostnader passar Panasonics Aquarea Monoblock perfekt samtidigt som det bidrar till en bättre miljö.

Smidig installation

När Panasonic Aquarea Monoblock ska installeras görs detta enkelt både i befintliga eller nya system och i alla typer av fastigheter. Monoblock innebär att luft-vattenvärmepumpen endast består av en enhet vilken placeras utomhus. Det som gör att Panasonic Aquarea Monoblock är smidig att installera är det enda som ska anslutas är vattenanslutningar samt el då köldmediekretsen redan är sluten.

Aquarea uppfyller Boverkets regler

Praktisk styrning

Till Panasonic Monoblock ingår det en smidig styrenhet. Styrenheten placeras inne i huset och kopplas till monoblock-enheten med en sladd. Genom den kan du enkelt kontrollera uppvärmningen inomhus.

Värme och varmvatten

Panasonic Aquarea Monoblock ger dig varmt vatten, som kan användas som värmekälla till radiatorer, golvvärme och tappvarmvatten.

Ger stor besparing i vårt kalla klimat

Panasonic Aquarea Monoblock har en värmekapacitet ner till -27°C och passar därför bra i vår Nordiska kyla. Med sin inverterkompressor anpassar luft-vattenvärmepumpen driften efter det aktuella behovet och bidrar till att du kan spara mer.

T-CAP

Panasonics unika teknik T-CAP gör att värmepumparna kan leverera samma kapacitet vid +7, -7, -15 och -20 grader. Med Panasonics Aquarea T-CAP kan du därmed vara säker på att det alltid kommer finnas tillräcklig värmeeffekt för att värma ditt hus, även vid extremt låga temperaturer utan att elvärmaren tar över. T-CAP ger dig en lägre energikostnad och du slipper överdimensionera din värmepump.

Fördelar med Panasonic Aquarea Monoblock

 • Uppfyller ErP-direktivet som A++
 • Högt COP-värde
 • Värmekapacitet ner till -27 °C
 • Kan anslutas till ny eller befintlig panna
 • Inverterteknik, vilket ger större besparing
 • Hög effekt vid låga temperaturer
 • Automatisk avluftningsventil
 • A-klassad pump med ställbar hastighet
OBS! Modellen som du just nu tittar på har utgått ur vårt sortiment.
Klicka här för att se andra, aktuella produkter.

Teknisk Information

Generellt    
Garanti 5 års totalgaranti (Gäller privatkunder, och under förutsättning att installation köps av Polarpumpen. Annars 2 års materialgaranti.)
Märke Panasonic
Produkttyp Luft-vattenvärmepump
Värme    
Kapacitet (Max.) Värmepumpens kapacitet ska matcha husets behov av värme.
Läs mer
kW 16
Energimärkning värme Produktens Energimärkning vid uppvärmning. Energimärkning hjälper dig att välja energisnåla produkter.
Läs mer
A++
SCOP (35/55°C) SCOP-värdet visar hur mycket mer energi värmepumpen ger mot vad den förbrukar, sett över en hel säsong i den mellersta zonen. Vid framledningstemperatur 35 respektive 55 °C
Läs mer
4.39
Kapacitet / tillförd effekt (+7°C ute, +35°C utgående vatten) kW 16.00
COP (+7°C ute, +35°C utgående vatten) COP-värdet visar hur mycket mer energi värmepumpen ger mot vad den förbrukar. +7°C ute och +35°C i framledning är standardvärdet för luft-vattenvärmepumpar.
Läs mer
4.28
Kapacitet / tillförd effekt (-7°C ute, +35°C utgående vatten) kW 16.00
COP (-7°C ute, +35°C utgående vatten) COP-värdet visar hur mycket mer energi värmepumpen ger mot vad den förbrukar. -7°C ute och +35°C i framledning.
Läs mer
2.49
Vatten till värmesystemet    
Utgående vattentemperatur (Max. / Min.) Maximal och minimal framledningstemperatur till radiatorer och golvvärme.
°C 55 / 25
Utomhusdel    
Modell WH-MXC16G9E8
Vikt kg 168
Dimensioner höjd mm 1410
Dimensioner bredd mm 1283
Dimensioner djup mm 320
Ljudtrycksnivå dB(a) 55
El    
Rekommenderad säkring utedel A 16
Köldmedium    
Köldmedium typ Vilken sorts köldmedium som används i värmepumpen.
Läs mer
R410A
Köldmediemängd Hur mycket köldmedium som används i värmepumpen.
Läs mer
g 2550
Produktrecensioner
Installation

Standardinstallation för luft/vattenvärmepump monoblock

Anlita en av våra experter när du köper en luft-vattenvärmepump monoblock! En korrekt installation säkerställer att din monoblock ger bästa möjliga effekt och du undviker dessutom problem och onödigt slitage. Vi på Polarpumpen samarbetar endast med installatörer som vi verkligen litar på, och erbjuder installation i hela Sverige.

Så beställer du installation

Vill du ha hjälp med installation, väljer du till det smidigt här på produktsidan.

Ovanför köpknappen kan du välja om du vill ha installation.

Vad innebär standard-installation?

Standard-installation innebär att vi har specificerat exakt vad det är som ingår i installationen av en luft-vattenvärmepump monoblock (se Tekniska data). Det är både lätt för dig som kund att veta exakt vad det är du ska få och det är lätt för våra installatörer att veta vad som ingår i tjänsten. I våra paketlösningar tar vi med det som vanligtvis behövs vid en installation, och oftast räcker det därför med en vanlig standard. Behöver du hjälp med något extra, kan du självklart få detta mot en extra kostnad.

5 meter rör ingår

Det ingår rördragning om 5 meter i installationspriset, när du köper en standard-installation. Om det behövs längre rör hemma hos dig går detta naturligtvis att ordna.

Markstativ

Utomhusdelen monteras vanligtvis på markstativ, och kräver plant och stadigt underlag - lämpligen ett gjutet fundament. Kunden ansvarar för att ett lämplig underlag finns till markstativet. Om luft-vattenvärmepumpen är liten, kan den eventuellt monteras på konsoler. Diskutera detta med din installatör.

Trevägsventil ingår

En trevägsventil behövs vid de flesta installationer av en luft-vattenvärmepump Monoblock och detta ingår därför i vår standard-installation.

Angående el till luft-vattenvärmepumpen

Elinstallation ingår inte i standard-installation av luft-vattenvärmepump monoblock. Om du vill ha hjälp med att ordna detta, är du välkommen att kontakta oss, så kan vi hjälpa dig att få kontakt med en elinstallatör.

Om du själv bokat en elektriker och denne inte kan samköra med installatören förbehåller sig vår underleverantör rätten att debitera för extra mil- samt arbetskostnad beträffande driftsättning och handhavande utav pumpen.

Viktigt att notera

 • När det gäller håltagning görs antingen 1 hål på ca 70 mm eller 2 hål på ca 50 mm vardera, beroende på modell.

ROT-avdrag för värmepumpsinstallation

Vid en värmepumpsinstallation har du möjlighet att utnyttja rotavdraget. Du betalar ett lägre pris redan från början för installationen och vi på Polarpumpen står för kontakten med Skatteverket. Det är ditt ansvar att kontrollera att du uppfyller Skatteverkets krav för att få göra rotavdrag.

Läs mer om ROT-avdrag

Fråga

Fråga om denna produkt

* Obligatoriska fält

De personuppgifter du lämnar när du fyller i formuläret ovan behandlas i enlighet med vår integritetspolicy.

Raketen "Vi säljer och installerar över hela Sverige. Hör av dig till oss med dina frågor och funderingar!"

Linus, rådgivare.
0770-777 600
[email protected]
Telefontid måndag - fredag 8-17
Betalning & Leverans

Våra betalningsmetoder

Kortbetalning

När du betalar med kort kan du känna dig trygg då vi använder oss av 3-D Secure teknologin som är utvecklas av Visa och Mastercard. Med denna teknologin identifieras kortinnehavaren online och överföringen krypteras, så att ingen obehörig kan komma åt dina uppgifter. Dina kortuppgifter hanteras av Nets och uppfyller kraven för PCI-DSS.

Förskottsbetalning

Vill du använda dig av förskottsbetalning, skickar vi dina varor när din betalning har registrerats på vårt konto. Det tar ca 2-3 bankdagar från det att du betalat tills betalningen når oss. Kom ihåg att ange ditt namn och ordernummer när du betalar till vårt bankgiro-konto.

Svea Ekonomi - faktura

Väljer du att betala mot faktura, har du 14 dagars betalningsvillkor. För att handla mot faktura, behöver du vara 18 år samt vara registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige. När du lämnat dina personuppgifter i kassan, kommer en kreditprövning utföras. I vissa fall innebär det att en det tas en kreditupplysning och då skickas en kopia hem till dig.

Svea Ekonomi - delbetalning

Genom Svea Ekonomi har du möjlighet att delbetala ditt köp genom att teckna ett kreditavtal. I kassan kryssar du för den betalningstid som passar dig bäst och du kan alltid betala ditt köp i sin helhet närsomhelst innan förfallodag. När du lämnat dina personuppgifter i kassan, kommer en kreditprövning utföras. I vissa fall innebär det att en det tas en kreditupplysning och då skickas en kopia hem till dig.

Exempel:

 • Delbetala 3 månader - ränta 0%, uppläggningsavgift 195 kr, aviseringsavgift 35 kr.
 • Delbetala 6 månader - ränta 0%, uppläggningsavgift 295 kr, aviseringsavgift 35 kr.
 • Delbetala 12 månader - ränta 0%, uppläggningsavgift 395 kr, aviseringsavgift 35 kr.
 • Delbetala 18 månader - ränta 9,5%, uppläggningsavgift 395 kr, aviseringsavgift 35 kr.
 • Delbetala 24 månader - ränta 9,5%, uppläggningsavgift 395 kr, aviseringsavgift 35 kr.

Exempel på effektiv ränta vid köp om 10 000 kr, löptid 12 månader, 0 % ränta, uppläggningsavgift 395 kr, aviavgift 35 kr: 16,43 %. Den totala kostnaden blir 10 815 kr.

Här kan du kan läsa mer om de allmänna villkoren.

Här kan du läsa våra detaljerade betalningsvillkor.

Leverans

Med installation: Produkten skickas till tomtgräns inför installation.

Utan installation: Produkten skickas till tomtgräns.

Normal leveranstid 3-5 arbetsdagar.

Vid avvikande leverans, anges status under köpknappen.

Andra som har tittat på produkten har också tittat på

Berätta vad du tycker om produkten!

Recensera
Please, wait...