Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,6
Delbetalning med Svea

Då passar en frånluftsvärmepump

Frånluftsvärmepumpen kräver en del förutsättningar. Samtidigt finns det också omständigheter då frånluftsvärmepumpen passar mycket bra. En frånluftsvärmepump passar...

Frånluft passar till vattenburen uppvärmning

Till vattenburen uppvärmning

 
Frånluft passar till att värma tappvatten

Till att värma tappvatten

 
Frånluft passar till mekanisk frånluftsventilation

Till mekanisk frånluft.

 
Frånluft passar när du vill vara miljömedveten

När du vill återvinna energi.

 
Frånluft passar när du vill spara pengar

När du vill spara pengar.

 
Frånluft passar när du vill upprätthålla gd hälsa

Dig som bryr dig om din & din familjs hälsa.

 

Till vattenburen uppvärmning

Frånluftsvärmepumpen passar till vattenburen uppvärmning. Om du istället vill återvinna värme till luft, bör du välja en ventilationsvärmeväxlare. Olika vattenburna värmesystem passar olika bra ihop med vattenburen uppvärmning.

Läs mer om husets vattenburna uppvärmningssystem

Till att värma tappvarmvatten

Frånluftsvärmepumpen ger inte bara vattenburen uppvärmning utan också tappvarmvatten. Frånluftsvärmepumpen hämtar energi från frånluften, alltså luften som ska ventileras ut och överför den till vatten - både tappvarmvatten och vattenburen uppvärmning.

Läs mer om tappvarmvatten med frånluftsvärmepump

Till mekanisk frånluft

Frånluftsvärmepumpar kräver mekanisk frånluft. Frånluften måste mekaniskt föras till frånluftsvärmepumpen, som sedan återvinner värmen innan den nu kalla ventilationsluften ventileras ut.

Läs mer om husets ventilationssystem

Den miljövänlige

Frånluftsvärmepumpen är ett gott alternativ för den som bryr sig om vår miljö. Frånluftsvärmepumpen erbjuder dig en möjlighet att återvinna energi. Genom att minska din energiförbrukning, bidrar du till en bättre miljö.

Den ekonomiske

Genom att spara energi, kan du också minska dina omkostnader för att värma huset och tappvarmvattnet. Det är inte alltid man kan spara pengar, samtidigt som man bidrar till en bättre miljö.

Den hälsomedvetne

Frånluftsvärmepumpen är också ett hälsosamt val. Med en frånluftsvärmepump får du god ventilation, vilket är grunden för en god hälsa hos familjen. God ventilation håller dessutom fuktproblem borta, som också kan ge allvarliga problem med hälsan.

Är ett frånluftsaggregat ett bättre alternativ?

Om det är hög energibesparing och förbättrad ventilation du är ute efter, kan ett frånluftsaggregat vara ett bättre alternativ än att investera i en ny frånluftsvärmepump.

Ett frånluftsaggregat är i princip samma sak som en frånluftsfläkt, som fläktar ut din inomhusluft med hjälp av en mekaniskt styrd fläkt. Frånluftsaggregatet går att kombinera tillsammans med en mer hållbar och energieffektiv värmekälla som en luft-vattenvärmepump eller en bergvärmepump för att skapa ett optimalt luftflöde samtidigt som du sänker kostnaderna för din uppvärmning.

En frånluftsvärmepump har sämre energieffektivitet när ditt värmebehov är stort, vilket leder till att kostnaderna för din uppvärmning går upp när du behöver mer värme. Vid ett sådant tillfälle är det oftast bättre att välja en kompressorstyrd värmepump som är rätt dimensionerad utifrån ditt hus och ditt värmebehov, och komplettera med ett frånluftsaggregat för en kontrollerad frånluftsventilation.

Till frånluftsaggregat