Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,2
Delbetalning med Svea

Dimensionering av frånluftsvärmepump

Det är viktigt att frånluftsvärmepumpen dimensioneras rätt. Genom att välja en frånluftsvärmepump med tillräcklig kapacitet har ni alltid tillgång till värme och tillräckligt med varmvatten.

Frånluftsvärmepumpens kapacitet

Dimensioneringen och valet av frånluftsvärmepumpen ska ta hänsyn till en rad olika faktorer:

  • Mängden ventilationsluft
  • Husets behov av värme
  • Familjens vanor, när det gäller tappvarmvatten
  • Hur stor besparing som önskas

Sen kan det vara så att du av någon anledning även önskar ett specifikt märke eller är i behov av ett specifikt korrosionsskydd. Har du kommunalt vatten brukar det inte spela så stor roll vilket korrosionsskydd du har, men det är alltid bra att kontrollera vilka egenskaper det lokala vattnet har.

Med en rätt dimensionerad frånluftsvärmepump får du en bra temperatur i boytan, tillräckligt med tappvarmvatten och kan återvinna så mycket värme som möjligt.

Vi hjälper dig

Att dimensionera rätt är inte lätt. Om du funderar på att installera en frånluftsvärmepump rekommenderar vi därför att du hör av dig till oss, för att få professionell hjälp. Du kan antingen ringa våra rådgivare på 0770-777600 eller fylla i offertförfrågan, för att få förslag på frånluftsvärmepumpar, som passar ditt hus.

Till offertförfrågan

Tillräckligt mycket tappvarmvatten

Olika frånluftsvärmepumpar har olika kapacitet när det gäller tappvarmvatten. Behovet av tappvarmvatten varierar i olika hushåll och beror i stor utsträckning på de boendes vanor. Kanske har ni en tonåring som gärna duschar varmt och länge. Kanske är det någon i familjen som gillar att bada. Det kan också vara idé att inte bara fundera över det aktuella behov, utan även om man tror att behov kan ändra sig ganska snart.

Läs mer om tappvarmvatten med frånluftsvärmepump