Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor

Luftvärmepump med installation till rätt pris

Vi erbjuder luftvärmepumpar med installation i hela Sverige. Bara nordiska modeller från kända märken, såsom Fujitsu, Daikin, Toshiba, Mitsubishi, Panasonic, Samsung och LG. Nedan hittar du alla våra luftvärmepumpar. Vill du ha hjälp att köpa den luftvärmepump som passar dig? - Ta hjälp av guiden eller filtreringen!

Du kan också ringa och diskutera med våra duktiga säljare på telefonnummer 0770-777 600 eller få förslag på en passande lösning, genom att fylla i offertformuläret via länken nedan.

» Få en gratis offert

Vad är en luftvärmepump?

En luftvärmepump är en reversibel värmepump som använder uteluften som värmekälla i värmeläge, eller som kylfläns i kylläge med samma externa värmeväxlare med en fläkt som används vid luftkonditionering. Luft-till-luft värmepumpar är enklare enheter och ger varm eller kall luft direkt till ett eller två inre utrymmen.

Luft vid vilken temperatur som helst innehåller viss energi. En luftvärmepump överför en del av denna energi som värme från ett utrymme till en annan, till exempel mellan utsidan och insidan av en byggnad. Detta kan ge rumsuppvärmning och varmvatten. Ett enda system kan utformas för att överföra värme i båda riktningarna, för att värma eller kyla byggnadens inre på vintern respektive sommaren. Tekniken liknar en kyl eller frys eller en luftkonditioneringsenhet: de olika effekterna beror på den fysiska placeringen av de olika systemkomponenterna. Precis som rören på baksidan av ett kylskåp blir varma när inredningen svalnar, så värmer en luftvärmepump insidan av en byggnad samtidigt som den kyler utomhusluften.

Att välja rätt luft-luftvärmepump

Att välja rätt luft-luftvärmepump behöver inte vara svårt. Här får du förslag på några sätt att komma vidare. Hur vill du hitta rätt luft-luftvärmepump.

» De populäraste luftvärmepumparna för villa
» Få mycket för pengarna med en billig luftvärmepump
» Få bästa värme- och kylningseffekt med luftvärmepump av högsta kvalitet

Vad är rätt kapacitet för min luftvärmepump?

För att hitta en luft-luftvärmepump med rätt kapacitet, definierar du förutsättningarna för ditt hus. Förutsättningar som har betydelse är yta, takhöjd, planlösning, isolering och fönsterglas. För att förenkla för dig som kund, har vi på Polarpumpen gjort uppskattningar för hur många kvadratmeter varje luftvärmepump kan värma. Inne på produkten finner du även information om hur många kvadratmeter produkten kan kyla. Vi har utgått från samma förutsättningar när vi sätter de maximala värdena.

» Läs mer om kapacitet och storlek

För maxvärdet har räknat med:

- Normal takhöjd (2.20–2.40 m)
- Relativt öppen planlösning
- Bra isolering (cirka 40 cm i vägg och cirka 50–60 cm i tak)
- Täta fönsterglas (3-glas)

Välj en tillräckligt stark luftvärmepump

I och med att dagens luft-luftvärmepumpar är inverter-styrda, finns det som regel bara positiva aspekter med att välja en luftvärmepump som beräknas kunna värma ett större antal kvadratmeter än vad ditt hus har. Att en värmepump är inverter-styrd innebär nämligen att den arbetar steglöst och inte kommer att förbruka mer driftsenergi än nödvändigt för att uppfylla ditt värmebehov. Om värmepumpen får arbeta på lugna varvtal, minskar slitaget, precis som för bilen.

Det är värre att installera en något för liten luft-luftvärmepump. En för liten luftvärmepump kommer att tvingas arbeta i högvarv en stor del av tiden och kommer därmed att slitas ut mycket snabbare än en luft-luftvärmepump som kan arbeta lugnt. Dessutom riskerar du att inte få ut en optimal besparing, om luftvärmepumpen är lite för svag.

» Dimensionering av luftvärmepump

Anpassa din luft-luftvärmepump med tillbehör

För att få din luftvärmepump precis så som du vill ha den, kan det vara praktiskt med tillbehör. Exempel på tillbehör är mobilstyrning, skydd för utedelen och dränering.

» Tillbehör för luft-luftvärmepumpar

Effektivitet för en värmepump mäts i COP och SCOP

COP (Coefficient of Performance) är ett effektivitetsmått, som uttrycker relationen mellan förbrukad energi (pumpens driftsenergi) och utvunnen värmeenergi. COP mäts under särskilda omständigheter och om inget annat anges vid 7 °C utomhus och 20 °C inomhus. Men ofta kan man få fram värden även för minusgrader, vilket visar på luftvärmepumpens effektivitet under svenska vintrar.

För att få en mer rättvis bedömning har man tagit fram SCOP (Seasonal Coefficient of Performance), där man tar hänsyn till variationerna i temperatur över året, och tar hänsyn till betydligt lägre temperaturer än 7 °C. SCOP-värdet ger därför en mer rättvisande bild om hur mycket man kan spara under ett år. Bäst bild av besparingspotentialen får du om du hittar ett SCOP-värde för Europas norra zon, där Sverige ingår. Tyvärr är det ytterst få tillverkare som väljer att dela med sig av detta värde.

» Värmepumpens COP och SCOP-värde

Arbetstemperatur - vid vilken temperatur funkar luftvärmepumpen?

En luftvärmepump med en låg lägsta arbetstemperatur kan i vissa fall ge dig ökad besparing, eftersom du kommer ha användning för luftvärmepumpen även under årets kallaste dagar, men värmepumpens lägsta temperatur är ofta en dålig utgångspunkt vid valet av luftvärmepump. Tänk på att alla luftvärmepumpar tappar i effektivitet vid riktigt låga temperaturer - även om de fungerar - och att huset därför behöver mer stöd från din primära värmekälla vid riktigt låga utomhustemperaturer oavsett vilken luftvärmepump du väljer.

Välj en luftvärmepump med Norden-anpassning

Det är viktigt att veta att man köper en luft-luftvärmepump som är Norden-anpassad. Det betyder att luft-luftvärmepumpen klarar av att arbeta i låga temperaturer och har en avfrostning, som passar i Nordens kalla och fuktiga klimat. Alla Polarpumpens värmepumpar är självklart Norden-anpassade.

Behöver jag underhållsvärme?

Idag ger de flesta luftvärmepumparna möjlighet till underhållsvärme. Underhållsvärme passar i exempelvis fritidshus och garage, som behöver skyddas mot frys- och fuktskador, men inte måste ha full värme. Underhållsvärme sparar pengar, samtidigt som utrymmet skyddas. Utan funktion för underhållsvärme är den lägsta temperaturen 16 °C. Med hjälp av filtreringen kan du hitta luft-luftvärmepumpar med underhållsvärme.

Idag finns även luftvärmepumpar som tillåter dig att ställa in valfri temperatur mellan 10 och 30 °C, i stället för att ha ett fast läge för underhållsvärme. För att hitta dessa luftvärmepumpar väljer du "Steglös värme 10–30°C" i filtreringen.

» Läs mer om underhållsvärme

Luftrening för ren luft och fräschare inomhusklimat

Alla luft-luftvärmepumpar drar igenom husets fulla luftvolym ett antal gånger per dygn och rengör luften genom de filter som sitter i luftvärmepumpens innedel. Luftreningssystemen renar vanligen luften från bakterier, virus, mögel, allergener, pollen och damm.

» Besök gärna vår specialsida för dig med allergiska eller astmatiska besvär!

Installation av luftvärmepump i hela Sverige

Det är en ganska snabb process att installera en luft-luftvärmepump, jämfört med andra värmepumpar. Hos oss på Polarpumpen kan du köpa luftvärmepumpar med installation i nästan hela Sverige. Det enklaste är att välja till installation inne på respektive luft-luftvärmepump. Självklart har du möjlighet att utnyttja rotavdraget.

Luftvärmepumpen ska installeras av en certifierad kyltekniker. Vid installationen skapas en köldmediekrets och det krävs speciell yrkeskompetens för detta enligt svensk lag. Vill du köpa luftvärmepump utan installation, måste du meddela oss certifikatsnummer och namn för den installatör som ska installera.

» Installation av luftvärmepump

Våra varumärken inom luftvärmepumpar

Bosch Clivet, Daikin, Electrolux, Fujitsu, Gree, Innova, I VT, Kaisai, LG, Midea, Mitsubishi Electronic, Mitsubishi Heavy Industries, Panasonic, Polario, Qlima, Samsung och Toshiba

Filtrera

96kr
67290kr

Visa kampanj

(6)

Visa enbart nyheter

(5)

1
230

Väggmodell

(41)

2 innedelar

(6)

Fast installation

(1)

3 innedelar

(2)

Golvmodell

(2)

Kallast

(29)

Kallt

(33)

Milt

(44)

Varmt

(41)

A+

(16)

A++

(25)

A+++

(21)

C

(1)

Sortera

129 Produkter

Polario Slimline 09 Luftvärmepump

Polario

Slimline 09 Luftvärmepump

Värmer 10 - 75 m²

Anpassad för nordiskt klimat

WiFi-styrning

7 990 kr9 990 kr

Spara 20 %

Kampanj

Polario Slimline 12 Luftvärmepump

Polario

Slimline 12 Luftvärmepump

Värmer 10 - 95 m²

Miljövänligt köldmedium

WiFi-styrning

8 990 kr10 990 kr

Spara 18 %

Kampanj

Mitsubishi Electric MXZ 2 Duo Hero Luftvärmepump

Mitsubishi Electric

MXZ 2 Duo Hero Luftvärmepump

Värmer 25 - 160 m²

2 innedelar

God komfort

29 990 kr
Daikin SX25-R Luftvärmepump

Daikin

SX25-R Luftvärmepump

Värmer 10-160 m²

Extra stark vid minusgrader

Liten och smidig innedel

15 490 kr
Samsung Nordic Home Premium 25 Luftvärmepump

Samsung

Nordic Home Premium 25 Luftvärmepump

Värmer 10 - 150 m²

Låg ljudnivå

WiFi-styrning ingår

14 490 kr
Samsung Nordic Wind-Free 25 Luftvärmepump

Samsung

Nordic Wind-Free 25 Luftvärmepump

Värmer 10 - 200 m²

AI Auto Comfort

WiFi-styrning

17 990 kr
Panasonic LZ25 Luftvärmepump

Panasonic

LZ25 Luftvärmepump

Värmer 20m² - 140m²

Lätt att placera

Ekonomisk

17 490 kr
Panasonic CZ25ZKE Luftvärmepump

Panasonic

CZ25ZKE Luftvärmepump

R32

Inverter

Underhållsvärme

WI-FI

14 995 kr
Mitsubishi Electric MXZ 2 Duo Hero Hyper Heating Luftvärmepump

Mitsubishi Electric

MXZ 2 Duo Hero Hyper Heating Luftvärmepump

Värmer 25 - 175 m2

2 innedelar

Extra stark vid minusgrader

34 990 kr
Mitsubishi Electric Sumo RW35 Luftvärmepump

Mitsubishi Electric

Sumo RW35 Luftvärmepump

Värmer 10 -140 m²

Låg ljudnivå

Effektiv vid låga temperaturer

25 990 kr
Toshiba Haori 25 Luftvärmepump

Toshiba

Haori 25 Luftvärmepump

Värmer 5-150 m2

Miljövänligt köldmedium

Underhållsvärme

21 900 kr
Qlima S-4635 Luftvärmepump

Qlima

S-4635 Luftvärmepump

Värmer upp till 90 m²

Wifi-styrning ingår

Perfekt för sommarstugan

11 490 kr
Toshiba Haori 35 Luftvärmepump

Toshiba

Haori 35 Luftvärmepump

Värmer 5-180 m2

Miljövänligt köldmedium

Underhållsvärme

23 900 kr
Daikin SX35-R Luftvärmepump

Daikin

SX35-R Luftvärmepump

Värmer 25-180 m²

Extra stark vid minusgrader

Liten och smidig innedel

16 490 kr
Panasonic LZ35 Luftvärmepump

Panasonic

LZ35 Luftvärmepump

Värmer 20m² - 160m²

Lätt att placera

Ekonomisk

19 990 kr
Rengöringsservice Luftvärmepump

Leveranstid 2-4 veckor

Mitsubishi Electric MXZ 3 Trippel Hero Luftvärmepump

Mitsubishi Electric

MXZ 3 Trippel Hero Luftvärmepump

Värmer 25 - 220 m²

3 innedelar

Kraftfull

39 990 kr
Panasonic Z35 Golv Luftvärmepump

Panasonic

Z35 Golv Luftvärmepump

Värmer 20-140 m²

Nanoe-x luftreningssystem

Kraftigt luftflöde

21 990 kr
Mitsubishi Electric Ninja FT25 Luftvärmepump

Mitsubishi Electric

Ninja FT25 Luftvärmepump

Värmer 25 - 120 m²

Underhållsvärme

Inbyggd WiFi-styrning

20 990 kr
Toshiba Multisplit Haori Luftvärmepump

Toshiba

Multisplit Haori Luftvärmepump

Värmer 5-160 m2

Miljövänligt köldmedium

Underhållsvärme

38 990 kr

Leveranstid 3-4 veckor

Samsung Nordic Home 35 Luftvärmepump

Samsung

Nordic Home 35 Luftvärmepump

Värmer 10 - 120 m²

Effektiv värmespridning

WiFi-styrning

13 490 kr
Samsung Nordic Wind-Free 35 Luftvärmepump

Samsung

Nordic Wind-Free 35 Luftvärmepump

Värmer 10 - 210 m²

Rörelsesensor

WiFi-styrning

19 990 kr
Mitsubishi Electric Sumo RW25 Luftvärmepump

Mitsubishi Electric

Sumo RW25 Luftvärmepump

Värmer 10 -130 m²

Miljövänligt köldmedium

Effektiv vid låga temperaturer

24 990 kr
Toshiba Multisplit Shorai Luftvärmepump

Toshiba

Multisplit Shorai Luftvärmepump

Värmer 5-160 m2

Miljövänligt köldmedium

Underhållsvärme

35 490 kr

Leveranstid 3-4 veckor

Mitsubishi Electric Guru 25 Luftvärmepump

Mitsubishi Electric

Guru 25 Luftvärmepump

Låg ljudnivå

WiFi

Miljövänligt köldmedium

15 990 kr
Bosch Climate 8100i Luftvärmepump

Nyhet

Bosch

Climate 8100i Luftvärmepump

6 års garanti

Energieffektiv

Inverterstyrd kompressor

21 450 kr
Mitsubishi Electric Ninja FT35 Luftvärmepump

Mitsubishi Electric

Ninja FT35 Luftvärmepump

Värmer 25 - 130 m²

Enkel att installera

Inbyggd WiFi-styrning

23 990 kr

Vanliga frågor om Luftvärmepump med installation till rätt pris

Vilken luftvärmepump är bäst i test?
Fem luftvärmepumpar lyftes fram som vinnare i kategorierna; bäst i test, högsta kvalitet, bra köp, liten och smidig samt bästa budgetval. En luftvärmepump är en värmekälla som hämtar energi från utomhusluften för att sedan sprida värmen inomhus. Luftvärmepumpar är mycket energieffektiva och kan generera en besparing på upp till 75 %. Dagens luftvärmepumpar är ofta utrustade med en rad förmånliga funktioner som underlättar användningen och ökar besparingen.
Vilken luftvärmepump ska jag välja?
Husstorlek, planlösning och isolering är exempel på faktorer som spelar in, vid angörandet av vilken värmepump som passar i just ditt hus. Ett vanligt problem är att man väljer en för svag värmepump, för att den är billigare, något som ofta medför onödigt slitage och inte lönar sig i längden.
Hur mycket el drar en luftvärmepump?
Hur många kWh din luftvärmepump drar beror på storleken på ditt hus, vart i landet du bor, värmepumpens kapacitet samt hur stort värmebehov du har. Förbrukningen i en medelstor villa landar mellan 4800-6000kWh/år. I stora villor kan du räkna med en elförbrukning mellan 5760-7200kWh/år.
Var skall jag placera inomhusdelen för luftvärmepumpen?
Det finns en del att ta hänsyn till när man placerar luft-luftvärmepumpens innedel. En luft-luftvärmepump bör placeras öppet med lagom avstånd till taket. En öppen och central placering av luft-luftvärmepumpen ger bra effekt. Det är vanligt att man vill placera innedelen över en dörr eller ett fönster.
Vad är rätt kapacitet för min luftvärmepump?
För att hitta en luft-luftvärmepump med rätt kapacitet, definierar du förutsättningarna för ditt hus. Förutsättningar som har betydelse är yta, takhöjd, planlösning, isolering och fönsterglas. För att förenkla för dig som kund, har vi på Polarpumpen gjort uppskattningar för hur många kvadratmeter varje luftvärmepump kan värma. Inne på produkten finner du även information om hur många kvadratmeter produkten kan kyla. Vi har utgått från samma förutsättningar när vi sätter de maximala värdena.
Du har sett 36 av 129 produkter
1 av 4