Fri frakt vid installation
Installerar i hela landet
Endast certifierade installatörer

EchoDry avfuktare

EchoDry är ett företag som är specialister på avfuktare för tvättstugor, källare, sommarstugor, båtar, husvagnar, krypgrunder, förråd och garage. Med deras sorptionsavfuktare kan du på ett effektivt sätt få hjälp med att ta bort fukt på ett miljövänligt sätt. Läs mer

1 artiklar

per sida

1 artiklar

per sida

Fukt och dålig lukt inomhus - ett vanligt problem

I många hus är det relativt vanligt att man har problem med att det bildas fukt inomhus och det kan då även uppstå dålig lukt i huset. Har du för höga fuktnivåer i huset kan svamp- och mögeltillväxt uppstå, vilket kan bidra till dyra renoveringskostnader. EchoDry är ingen kompressorstyrd luftavfuktare, utan avfuktar luften med tekniken sorption. Denna teknik är mer miljövänlig då den ej innehåller något köldmedium.

Kan även hjälpa till vid torkning av småtvätt

När man avfuktar med en sorptionsavfuktare fungerar det på så sätt att den fuktiga luften drivs ut ur ett material som är fuktabsorberande. Luften i sorptionsmaterialet värms sedan upp och är då både torr och varm. Beroende på hur stort utrymme som avfuktas, kan även detta utrymme till viss del värmas upp med denna teknik. När utrymmet blir varmt kan det även hjälpa till att exempelvis torka småtvätt som hänger i utrymmet där sorptionsavfuktaren är.

Anpassade för det svenska klimatet

En kompressoravfuktare är i sig mycket effektiv, men passar bättre i utrymmen som är varma och där luftfuktigheten är hög. I Sverige är inte detta det mest vanliga då vi har ett relativt kallt klimat. Sorptionsavfuktare fungerar lika bra vid en plusgrad som vid tjugo och är därför bättre anpassade för vårt svenska klimat.