Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Njut av ditt spabad hela vintern. Tips inför vintern. Minimera underhållet och få ut så mycket som möjligt av ditt spabad i vinter.
I artikeln...
Ska spabadet vara igång under vintern?
Underhåll inför vintern
Stänga ner spabadet under vintern

Vinter med spabad

Med ett spabad kan du njuta av varma bad även på vintern. Det är en av de vanligaste anledningarna till att man vill ha ett spabad. Att i mörker och kyla kunna sitta och njuta i avslappande, varmt vatten.

Ska spabadet vara igång under vintern?

För många är det en självklarhet att spabadet ska vara igång under vintern; det var största anledningen till att man skaffade spabadet. Är du en av dem, kan du bara läsa vidare för att få tips runt hur du bäst använder och sköter spabadet på vintern.

Vill du däremot stänga ner spabadet en period under vintern, kan du läsa vidare nedan.

Underhåll inför vintern

Vårt bästa tips är att du se till att rengöra spabadet och byta vatten innan kylan kommer. Om du är väl förberedd, kan du minimera underhållet under den värsta kylan. När vintervädret väl slår till, kan du njuta av härliga, varma bad, istället för att stå bredvid badet och kämpa med underhåll. Passa på att utföra underhåll, när det är plusgrader.

» Så sköter du ditt spabad

Täcka över spabadet

Att täcka över spabadet på vintern, sparar mycket på elförbrukningen. Med ett välisolerat lock, kan du minska på driftskostnaderna.

spabad med täckning

Vid lägre utomhustemperaturer kan spabadslock till och med vara nödvändigt för att spabadet ska fungera.

Extra isolering under spabadet

Att lägga till isolerande material under spabadet, är en god idé. När du förbereder marken för spabadet, kan lite extra isolering under spabadet, vara väl investerade pengar i längden.

Läs mer:

» Isolering spabad 

Stänga ner spabadet under vintern

Om du vill stänga spabadet under vattnet, behöver du tömma det. Det är dock en mycket stor risk för frostskador med ett tomt spabad, eftersom det är mycket svårt att verkligen få ut varenda droppe vatten ur spabadet. Spabadet behöver också förvaras frostfritt, för att garantierna ska gälla.

Läs mer:

» Tömma spabad

Mer om hur du tar hand om spabad