Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor

Installation - vi hjälper dig!

Har du köpt en produkt som behöver installeras eller monteras? Här hittar du både hjälp kring hur du själv monterar (längre ner på sidan) och information kring hur det går till om du köpt installation utav Polarpumpen.

Du väljer din installation och hittar information om vad som ingår inne på den produkt du önskar köpa.

Beställt installation från Polarpumpen

Här har vi samlat information för dig som köpt installation från Polarpumpen.

Vad händer efter jag köpt en installation?

  1. När du lagt din order och den kommit igenom i systemet kommer ni att få ett meddelande om att ni blivit tilldelade en installatör.
  2. Du kommer sedan att få svara på frågor som de behöver ha svar på inför installationen.
  3. Sedan kommer du få ett förslag på en installationstid.
  4. Har ni frågor kan ni kontakta installatören via kundportalen.
  5. Du ser till att platsen är förberedd för installation. För varje installation finns en fil med villkor om vad som ingår, som du godkände innan du kunde komma vidare till kassan. I filen står det vad som behöver förberedas. Nedan kan du också hitta ytterligare information inför din installation, beroende på vilken produkt som ska installeras.
  6. Luftvärmepump skickas till installatör som han sedan tar med sig vid installationstillfället. Övriga produkter skickas direkt hem till dig eller ombud.

Läsa på inför installation

Inför en installation finns lite för dig som kund att förbereda. Vad skiljer sig lite mellan olika produktområden, så klicka dig vidare till den produkt du ska installera:

Luft-luftvärmepump Luft-vattenvärmepump Frånluftsvärmepump Bergvärme utbyte Bergvärme ny AC Poolvärmepump Spabad Vattenrenare Avfuktare Solceller Laddbox

Installationsfilmer

Vill du veta mer om hur en installation går till eller få hjälp att reda ut frågetecken inför installationen, kan du också ta hjälp av våra installationsfilmer.

» Till Polarpumpens installationsfilmer

Så utnyttjar du ROT-avdrag

Du väljer redan vid köpet om du vill utnyttja ROT-avdraget och betalar då en lägre summa redan från början. Om du inte hade kompletta uppgifter vid köpet, är det viktigt att du kompletterar med dessa uppgifter, så att vi kan ansöka om ROT-avdraget hos Skatteverket. Skickar du inte in uppgifterna, kommer vi istället att skicka en faktura på det resterande beloppet. För aktuella regler kring rotavdrag, hänvisar vi till Skatteverket.

» Till Skatteverkets sida om rotavdrag

Montering av tillbehör

Tillbehören vi säljer, som värmepumpsskydd och värmepumpstak, är enkla att montera. Montering ingår därför inte som standard. Om du ändå vill ha hjälp, är det bara att höra av dig, så löser vi det mot en extra kostnad.

Naturligtvis monterar installatören din värmepump på markstativ, om du väljer att köpa till ett markstativ, när du beställer värmepump och installation.

OBS: Fjärrstyrning av luftvärmepump installerar du själv. Du hittar instruktioner här

Garantiregistrering

För många av våra produkter krävs att du som kund registrerar din garanti efter utförd installation, för att garantin ska gälla. Information om detta finns i produkttexten på aktuella produkter.

Att montera och installera själv

Har du en produkt som du kan installera själv, kan det också vara bra med lite tips. Klicka dig vidare till det produktområde du ska installera:

Portabel AC AC utan utedel Pool Poolvärmepump Avfuktare

Instruktionsfilmer - montera själv

Du kan också ta hjälp av våra instruktionsfilmer. Många gånger är det lättare att se hur en montering ska gå till än att reda ut vad som egentligen står i installationsmanualen.

» Till Polarpumpens installationsfilmer

Vanliga frågor om installation

Om du undrar något om installation, gå gärna till vår FAQ, där vi har samlat de vanligaste frågorna vi får kring just installation.

» Till Polarpumpens FAQ