Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

 • Produktfrågor
 • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

 • Leveransfrågor
 • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Läs vår guide för att få hjälp att sätta igång din WiFi-styrning för din luft-luftvärmepump från Daikin med vår enkla steg för steg guide.
I artikeln...
Steg för steg - så använder du Daikins WiFi-styrning
Uppstart, installation, användning
Symboler

WiFi-styrning för Daikin luft-luftvärmepump

När man köper luft-luftvärmepump med WiFi-styrning är det inte alltid lätt att veta hur man ska göra för att få igång WiFi-styrningen.

Det finns många fördelar med att ha WiFi-styrning till din värmepump. Du kan bland annat styra den på distans så att värmepumpen redan är uppvärmd när du kommer hem efter en resa för att nämna ett exempel.

Förutsättningar för installation av WiFi-styrning

För att det ska fungera med WiFi-styrning till din värmepump finns några grundläggande förutsättningar som måste uppfyllas.

 • Nätverket ska ha frekvens 2,4 ghz.
 • Nätverkssignalen ska vara tillräckligt stark.
 • Att det finns plats på nätverket.
 • Att du har en smart enhet, där du kan styra pumpen.

Har du alla dessa grundläggande förutsättningarna kan du gå vidare med installationen av WiFi-styrning till din värmepump. 

Ladda ner och installera appen för WiFi-styrning

När alla grundläggande förutsättningar finns behöver du bara ladda ner appen, installera den och koppla ihop med din värmepump.

Här laddar du ner appen:

För att göra det så enkelt för dig som möjligt har vi utformat en guide där vi går igenom hur du gör steg för steg, när du ska koppla ihop appen med din värmepump.
Det finns även video för hur det går till:

1. Öppna upp appen

Gå in på din smarta enhet där du har laddat ner appen och öppna upp den.

2. Välj “lägg till adapter”

När du är öppnat upp appen, välj “lägg till adapter” bland valen som presenteras.

3. Välj din väggkontroll

Scrolla ner i appen för att se layout på olika väggkontroller och välj den kontroll som stämmer överens med den du har.

4. Kontrollera din RUN-lampan

På din väggkontroll finns en RUN-lampa, kontrollera vilken form av ljus den avger. Lyser run-knappen med ett stadigt ljus, välj “lyser” som alternativ. Blinkar lampan väljer du “blinkar” och lyser inte lampan väljer du “lyser ej” som alternativ i appen.

5. WPS-knapp

Finns det ingen WPS-knapp på din router? Välj “nej”, annars väljer du “ja”.

6. AP-lampa

Lyser AP-lampan på väggkontrollen väljer du “lyser”, annars väljer du “lyser ej” i appen. Lyser inte AP-lampan kan du hålla in mode-knappen i ca 5 sekunder, tills lampan lyser, då släpper du knappen. Därefter kommer lampan att börja blinka tills det att nätverket har hittats. När nätverket har hittats kommer lampan att lysa stadigt. Klicka då på fortsätt.

7. Gå ut ur appen

Gå ut ur appen och öppna upp nätverksinställningar på den smarta enheten du använder. Välj det lokala nätverket som finns i väggkontrollen. Namnet och lösenordet är individuellt för varje kontroll och står på sidan av kontrollen. Skriv in ditt lösenord.

8. Koppla värmepumpen till nätverket

Gå tillbaka till appen. Välj anslut i det pop-up fönster som visas. För att flytta värmepumpen från det lokala nätverket till hemnätverket, välj “konfigurera den trådlösa anslutningen”. Välj sedan ditt hemnätverk och skriv in ditt lösenord. Nu flyttas värmepumpen från det lokala nätverket till hemnätverket, som är ansluten till internet. Invänta stadigt ljus på run-lampan. Detta kan ta upp till två minuter. När stadigt ljus visas på run-lampan så har anslutningen lyckats. Välj därefter “lyser” i appen. Tryck “ok” på felmeddelandet som visas. Nu har du flyttat värmepumpen från det lokala nätverket till hemnätverket med internetanslutning.

9. Starta om

Avsluta appen. Det är viktigt att du avslutar appen helt. Gå sedan till wifi-inställningarna och koppla upp dig mot hemnätverket med hjälp av ditt lösenord. Öppna därefter appen igen och vänta tills den har laddat klart. Nu kan värmepumpen styras via mobilen.

Det är viktigt att du avslutar appen helt. Gå sedan till wifi-inställningarna och koppla upp dig mot hemnätverket med hjälp av ditt lösenord

10. Starta igång värmepumpen

Klicka på din värmepump bland valen i appen, för att välja den. Du kommer nu att komma till värmepumpens sida. På den sidan klickar du på startknappen uppe i högra hörnet (en runt knapp med ett lodrätt streck i). När du klickar på den knappen startar du igång värmepumpens system.

Symbolernas funktion och innebörd för WiFi-styrning

 • Stäng av pumpen genom att klicka på den runda knappen med en cirkel i.
 • Symbolen med ett A betyder att värmepumpen reglerar temperatur själv, baserat på rummets förutsättningar.
 • Justera kyla genom att klicka på snöflingan.
 • Justera värme genom att klicka på solen.
 • Sätt igång fläkt (enbart utblås, ingen värme eller kyla) genom att klicka på symbolen på propellern med 4 fläktblad, bredvid solen.
 • Sätt igång avfuktning genom att klicka på symbolen med 2 vattendroppar i en ruta.
 • Timer justerar du genom att klicka på klockikonen längst ner i vänstra hörnet.
 • Justera fläkthastighet genom att klicka på symbolen med fläkten, nederst på skärmen. Du kan där välja mellan automatiskt läge, nattläge eller olika nivåer på hastighet (ett till fem).
 • För att välja speciella driftlägen, klicka på symbolen nederst i högra hörnet. Du kan där välja mellan kraftfullt läge, där allt blir maximerat. Eller välja ekonomiskt läge, där värmepumpen sparar på energin istället.

Lycka till med din installation och hör av dig om du behöver hjälp.

 

Hitta rätt luftvärmepump för bättre inomhusklimat