Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Installation av SmartThings WiFi-styrning
Instruktionsvideo - se hur du gör!
Steg för steg anslutningsguide - läs hur du gör!

WiFi-styrning för Samsung luftvärmepump

Med appen SmartThings kan du enkelt kontrollera och styra din Samsung luftvärmepump oavsett var du befinner dig i förhållande till luftvärmepumpen.

Med WiFi-styrning får du full kontroll och en tydlig överblick över dina inställningar och nuvarande drift genom några enkla knapptryck i din smarta enhet.

SmartThings ger dig full kontroll över din luftvärmepump, så att du enkelt kan göra ändringar i dina inställningar var du än är. 

Förutsättningar för installation av SmartThings WiFi-styrning

För att du ska kunna ansluta din luftvärmepump till WiFi-styrningen finns det några grundläggande förutsättningar som behöver uppfyllas:

  • Din luftvärmepump har möjlighet till WiFi-uppkoppling.
  • Du har trådlöst nätverk installerat.
  • Du har en smart enhet, via vilken du kan ladda ner SmartThings appen och styra luftvärmepumpen. För Android krävs OS 6.0 eller högre, för iPhone krävs iOS 10.0 eller högre.

Om dessa grundläggande förutsättningar är uppfyllda kan du gå vidare med installationen av och anslutningen till SmartThings.

Ladda ner och installera SmartThings appen för WiFi-styrning

När alla grundläggande förutsättningar finns behöver du ladda ner SmartThings appen innan du kan koppla ihop den med din luftvärmepump.

Efter att du har laddat ner SmartThings appen är det dags att ansluta din luftvärmepump till den trådlösa WiFi-styrningen. Nedan kan du följa en steg för steg anslutningsguide med bilder som hjälper dig att steg för steg registrera och koppla upp din luftvärmepump till SmartThings appen. Du kan även titta på en instruktionsvideo på engelska för en smidig och korrekt anslutning.

Instruktionsguide SmartThings – installation och anslutning

Guiden nedan är uppdelad efter typ av enhet, det vill säga Android eller iPhone. De första 4 stegen är samma för båda enheter, medan steg 5 och framåt skiljer sig åt mellan de olika enheterna.  

För en smidig och korrekt anslutning och installation ska du följa stegen från 1 till 4 och sedan välja antingen ”Nästa steg för Android-användare” eller ”Nästa steg för iPhone-användare”.

SmartThings appen är en så kallat ”självinstruerande” app, vilket innebär att du även kan testa att följa stegen så som de visas i appen när du startar den. 

Steg 1: Koppla din smarta enhet till WiFi-nätverket

Det första steget är att ansluta din smarta enhet till ditt trådlösa nätverk om du inte redan har gjort det.

För att ansluta till ditt trådlösa nätverk går du in på Inställningar -> Anslutning -> Wi-Fi -> Välj den router du vill ansluta till.

Steg 2: Installera SmartThings appen

Nu behöver du ladda ner och installera SmartThings appen till din smarta enhet. För länkar se stycket ”Ladda ner och installera SmartThings appen för WiFi-styrning” ovan.

Steg 3: Skapa ett Samsung-konto

Innan du kan börja använda SmartThings appen behöver du skapa ett konto. SmartThings appen är självinstruerande, detta innebär att du får instruktioner i appen som hjälper dig skapa ett nytt konto.

Om du har en smartphone från Samsung kan du lägga till ditt konto i telefonens inställnings-app. Därefter loggas du automatisk in på ditt Samsung-konto.

Steg 4: Koppla din smarta enhet till luftvärmepumpen

Nu är det dags att koppla ihop din smarta enhet med din luftvärmepump via SmartThings appen. Börja med att säkerställa att din luftvärmepump och ditt trådlösa nätverk (routern) är På. Följ sedan stegen nedan:

 

Kör igång SmartThings-appen. Tryck på plus-knappen och välj [Lägg till enhet] på hemskärmen.
Välj [Luftkonditionering] och [Luftkonditionering Rum] i denna ordningsföljd. Tryck på [Start]-knappen.
Välj plats och rum för luftkonditioneringen och tryck Nästa på den nedre skärmen.

Nästa steg för Android-användare

Följande steg är till för dig som har en Android. Följ stegen nedan efter att du har slutfört Steg 1 – 4 ovan.

Tryck och håll in Timer-knappen på fjärrkontrollen tills ikonen för luftkonditionering syns i appen. Det kan ta en stund för enheten att ansluta till Internet.
Tryck på strömknappen på luftkonditioneringen.
Skriv in Wifi-informationen för att ansluta dem båda.
Vänta tills luftkonditioneringen har registrerats med ditt Samsung-konto. Registreringen är klar. Ställ in luftkonditioneringens namn.

Nästa steg för iPhone-användare

Följande steg är till för dig som har en iPhone eller iPad. Följ stegen nedan efter att du har slutfört Steg 1 – 4 ovan.

Tryck och håll in Timer-knappen på fjärrkontrollen tills AP visas på luftkonditioneringen. Tryck på Nästa på den nedre skärmen.
Öppna appen Inställningar i din iPhone och gå till WiFi för att koppla upp till det nätverksnamn som börjar med rum a/c. Lösenordet är 1111122222. (“1” 5 gånger och “2” 5 gånger)
När enheten är ansluten till WiFi-nätverket, kör igång SmartThings-appen igen. Skriv in din WiFi-information för att koppla enheten till ett WiFi-nätverk och tryck på Nästa. WiFi-informationen skickas till luftkonditioneringen. Vänta tills luftkonditioneringen har registrerats med ditt Samsung-konto.
Registreringen är klar. Ställ in luftkonditioneringens namn.

Instruktionsvideo för anslutning och registrering av SmartThings

Du kan även välja att titta på följande instruktionsvideo på engelska, för att få en visuell steg för steg guide.

Du kan även läsa mer om hur du installerar  SmartThings appen på Samsungs hemsida.

 

Här hittar du rätt luftvärmepump för bättre inomhusklimat