Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

 • Produktfrågor
 • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

 • Leveransfrågor
 • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Installation av MELCloud WiFi-styrning
Instruktionsvideor - se hur du gör!
Interaktiv anslutningsguide - läs hur du gör!

WiFi-styrning för Mitsubishi Electric luftvärmepump

Med appen MELCloud kan du enkelt kontrollera och styra din Mitsubishi luftvärmepump oavsett var du befinner dig i förhållande till luftvärmepumpen.

Med  WiFi-styrning får du full kontroll och en tydlig överblick över dina inställningar och nuvarande drift genom några enkla knapptryck i din smarta enhet.

Förutsättningar för installation av MELCloud WiFi-styrning

För att du ska kunna ansluta din luftvärmepump till WiFi-styrningen finns det några grundläggande förutsättningar som behöver uppfyllas:

 • Din luftvärmepump har möjlighet till WiFi-uppkoppling. Många modeller har WiFi inbyggt, men i vissa fall är det ett tillbehör. I sådana fall rekommenderas att en installatör genomför installationen.
 • Du har trådlöst nätverk installerat.
 • Du har en smart enhet, via vilken du kan ladda ner MELCloud appen och styra luftvärmepumpen.
 • Du har registrerat dig i Mitsubishis app eller på MELClouds hemsida (se instruktioner nedan).

Om du uppfyller dessa grundläggande förutsättningar kan du gå vidare med installationen av MELCloud.

Ladda ner och installera MELCloud appen för WiFi-styrning

När alla grundläggande förutsättningar finns behöver du ladda ner MELCloud appen innan du kan koppla ihop den med din luftvärmepump.

Här laddar du ner MELCloud appen:

Efter att du har laddat ner MELCloud appen är det dags att ansluta din luftvärmepump till den trådlösa WiFi-styrningen. Nedan har vi samlat instruktionsfilmer samt en interaktiv anslutningsguide, som hjälper dig att steg för steg registrera och koppla upp din luftvärmepump till MELCloud appen. Följ videorna eller klicka dig genom guiden stegvis för korrekt anslutning.

Instruktionsfilmer för anslutning och registrering av MELCloud

Instruktionsfilmerna nedan är uppdelade i steg. Följ stegen från 1 till 3 för en smidig och korrekt ihopkoppling av din luftvärmepump med MELCloud WiFi-styrning.

Steg 1: Inkoppling av WiFi (även kallat interfacet)

För att du ska kunna använda MELCloud WiFi-styrning behöver din luftvärmepump vara ha en WiFi-anslutning, även kallat interface. Denna video visar hur du kopplar din luftvärmepump till interfacet/WiFi.

Steg 2: Registrera ny användare

För att du ska kunna börja använda WiFi-styrning behöver du först ladda ner MELCloud appen (se instruktioner och länkar ovan), samt registrera dig som en ny användare. Filmen nedan går igenom hur du registrerar dig som ny användare av MELCloud.

Steg 3: Registrera WiFi (även kallat interface)

Sista steget är att slutföra registreringen av din luftvärmepump i MELCloud appen, samt ställa in inställningar. När registreringen är klar har du tillgång till en direkt översikt över din luftvärmepump i din smarta enhet. Nu kan du göra åtgärder som att ändra temperatur och fläktläge, stänga av och sätta på din luftvärmepump med hjälp av ett knapptryck.

 

Interaktiv guide för MELCloud – anslutning och registrering

Om du hellre läser, och klickar dig fram, i en interaktiv anslutningsguide med text och bilder kan du göra det genom länken nedan.

I anslutningsguiden finns instruktioner för hur du ansluter din luftvärmepump till ditt internet, samt instruktioner för hur du registrerar dig på MELCloud (registrering krävs för att du ska kunna använda WiFi-styrning, se punkt 2 under föregående stycke).

» Till guiden

Återställning av MELCloud anslutning

Om förändringar sker med ditt nätverk behöver du genomgå en återställning av ihopkopplingen för att du återigen ska kunna styra din luftvärmepump via MELCloud. Följande situationer kräver en återställning:

 • Ny router installeras.
 • WiFi-nätverket får ett nytt namn.
 • Det sker en ny nätverkskonfiguration (t.ex lösenord).

Titta på instruktionsvideon nedan för att få en steg för steg guide över hur du återställer din ihopkoppling med MELCloud.

 

För mer information om MELCloud kan du besöka Mitsubishis hemsida 

Eller ta del av denna användarmanual på engelska 

 

Här hittar du rätt luftvärmepump för bättre inomhusklimat