Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Steg för steg - så förbereder du dig på installationen
Vill du göra endel själv ? Standardinstallation
Vill du låta experterna sköta jobbet? Premiuminstallation

Förberedelser för installation av bergvärme

Har du en bergvärmepump som behöver bytas? Att byta bergvärmepump kräver mindre jobb och kostar mindre än när du installerar en ny pump.

Hur mycket du måste hjälpa till själv, beror på om du väljer en standard-installation eller premium-installation. Följ listan nedan för att förbereda dig så att installationen blir så smidig som möjligt och se till att du läser igenom specifikationen för din installation noga, där kan finnas ytterligare information kring förutsättningar och förberedelser.

1. Ta emot leverans

Bergvärmepumpen kommer direkt hem till dig. Ibland lyckas man tajma installationen och leveransen, men vanligtvis är det du som måste se till att vara hemma vid leveranstillfället.

2. Bära in

  • Standard-installation: Leveransen sker till din tomt. Du ansvarar för att få bergvärmepumpen till rätt plats. Räkna också med att hjälpa till att bära vid installationen.
  • Premium-installation: Vid premium-installation ingår inbärning. Tänk dock på att det kan gå en tid mellan leverans och att installatören kommer.

3. Elektriker

  • Standard-installation: Elektriker ingår inte vid installationen, om inte detta särskilt avtalats. Det är viktigt att du kontaktar en kunnig elektriker om uppgradering krävs.
  • Premium-installation: Vid premium-installation ingår elinstallation. Se till att du läser noga exakt vad som ingår i installationen. Vill du ha hjälp med något mer, kan detta vanligtvis lösas direkt med installatören, mot en extra kostnad.

4. Städa

Naturligtvis måste det vara enkelt för installatören att ta sig fram. Du bör städa undan ordentligt och flytta eventuella möbler eller föremål, som kan vara i vägen vid installationen. Detta gäller både i trädgården och inomhus.

5. Nedmontering och bortforsling

  • Standard-installation: Din gamla panna eller bergvärmepump måste lämnas in till återvinningscentralen och detta är ditt ansvar. Du kan montera ned den gamla pannan och forsla bort den inför installationen. Vi kan även hjälpa dig med detta, mot en extra kostnad.
  • Premium-installation: Vid premium-installation ingår bortforsling av befintlig elpanna och/eller värmepump. Vid annan värmekälla kan vi eventuellt hjälpa till även med detta, mot en extra kostnad.

Behöver du hjälp?

Naturligtvis vill vi och våra installatörer gärna hjälpa dig med de moment du behöver hjälp med. Fråga oss, så ser vi vad vi kan lösa.

Helhetslösningar för bergvärme med bergvärmepump, installation, utbyte och smarta tillbehör