Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor

Varvtalsstyrd bergvärmepump

En varvtalsreglerad bergvärmepump är det självklara valet för dig som vill ha den bästa och mest energisnåla bergvärmepumpen. Också det perfekta valet för dig med ett äldre borrhål. Fördelarna med att välja en inverterstyrd bergvärmepump är bland annat en jämnare temperatur och en sänkt energiförbrukning.

Vad menas med en varvtalsstyrd bergvärmepump?

En varvtalsstyrd bergvärmepump är en pump som drivs av en inverter. I praktiken innebär tekniken att din värmepump arbetar sig upp till den inställda temperaturen för att sedan hålla en jämn värme eller kyla genom att kontinuerligt justera temperaturen så att den förblir oföränderlig. En bergvärmepump utan inverterteknik reglerar istället temperaturen genom att den stängs av eller sätts på med jämna mellanrum. En sådan teknik kräver att din bergvärmepump ständigt arbetar på full effekt vilket bidrar till en högre elkonsumtion och ett större slitage på pumpen.

Varvtalsstyrd, varvtalsreglerad, frekvensstyrd eller inverterdrift?

En varvtalsstyrd eller varvtalsreglerad bergvärmepump är kort och gott en bergvärmepump som styrs av en inverter. Beroende på vem som har tillverkat bergvärmepumpen kan beteckningen för tekniken variera mellan att kallas inverterdrift, inverterteknik, eller frekvensstyrning. I samtliga fall står dock benämningarna för samma sak, nämligen att pumpen styrs av en inverter.

Fördelar med en varvtalsreglerad bergvärmepump

Den största fördelen med invertertekniken är att värmepumpens arbete blir jämnare och därför mer energisnålt och kostnadseffektivt. Med en varvtalsreglerad bergvärmepump kan du sänka din energiförbrukning med upp till 40 % under bara ett år.

Varför passar inverterteknik gamla borrhål?

Inverterteknik är inte bara det självklara valet om du gör en nyinstallation, det är också ett optimalt alternativ för dig med ett äldre borrhål. Kortfattat kan man säga att man har borrat djupare och djupare med tiden, vilket innebär att äldre borrhål kan vara dimensionerade för en mindre kraftig bergvärmepump och att den inbyggda elpatronen får gå in och täcka upp en hel del av husets värmebehov. Om man byter sin gamla bergvärmepump mot en bergvärmepump med inverterdrift, kan driften anpassas bättre efter vilken kapacitet som finns borrhålet och efter husets behov. Många moderna bergvärmepumpar kan också anpassa sin drift så att inte borrhålet överbelastas.

Filtrera

95900kr
99990kr

daikin

(2)

Rostfritt stål

(2)

Endast snabbleverans

(2)

150
250

Sortera

2 Produkter

Daikin Altherma GEO 3 8 kW Bergvärmepump

Daikin

Altherma GEO 3 8 kW Bergvärmepump

Värmer upp till 200 m²

Inverterdrift med swingkompressor

Topprestanda

95 900 kr
Daikin Altherma GEO 3 10 kW Bergvärmepump

Daikin

Altherma GEO 3 10 kW Bergvärmepump

Värmer upp till 250 m²

Investerstyrning

Topprestanda

99 990 kr
Du har sett alla 2 produkter