Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor

Installation och utbyte av bergvärmepump

Vi hjälper dig att installera din bergvärmepump. Du kan enkelt och smidigt köpa både bergvärmepump och installation utav oss, vi erbjuder både nyinstallation och utbytesinstallation. Välj bland vårt breda utbud av bergvärmepumpar eller efterfråga en gratis offert för att få förslag på bergvärmepumpar, som passar ditt hus.

Välj installation till bergvärmepump

Om du vill köpa bergvärmepump av oss har du alltid möjlighet att välja att köpa med installation. Du väljer enkelt till installationen med eller utan rotavdrag inne på varje bergvärmepump.

Vi hjälper dig med installationen

Hos oss kan du få hjälp med både borrning, nyinstallation och utbytesinstallation. Du kan köpa både bergvärmepump och installation direkt i e-butiken. Det är både snabbt, enkelt och prisvärt.

Vi installerar bergvärme i nästan hela Sverige

Vi installerar bergvärmepumpar i större delen av Sverige. Om du undrar om vi har möjlighet att hjälpa dig med din bergvärmeinstallation, är det bara att kontakta våra rådgivare på telefonnummer 0770-777 600.

Vi installerar bergvärmepumpar på orter såsom Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Jönköping, Gävle, Karlstad, Halmstad, Falun och Växjö, men installerar självfallet även på mindre orter. Vi har dessutom möjlighet att hjälpa dig med bergvärmeinstallation i Norrland. Hör av dig för att ta reda på möjligheterna där du bor!

Utför ni utbytesinstallation av bergvärmepump?

På Polarpumpen utför vi utbytesinstallation av bergvärmepump. Om du har en bergvärmepump som behöver bytas, kan du enkelt beställa både bergvärmepump och installation hos oss. Vi erbjuder både standard-installation och premium-installation.

»  Läs mer om att byta bergvärmepump

Vilken tidsåtgång är det för utbytesinstallation?

En utbytesinstallation av bergvärmepump brukar hinnas med under en dag.

Vad gäller vid nyinstallation av bergvärme?

Vid nyinstallation ingår fler moment än vid enbart utbyte i och med att borrningen tillkommer.

» Borra för bergvärme

Var ansöker jag om tillstånd?

För bergvärme (ytjordvärme, sjövärme och grundvattenvärme) måste man ansöka om tillstånd från kommunen. I vissa fall gäller endast anmälningsplikt.

» Ansökan om tillstånd för bergvärme

Vilken tidsåtgång är det för nyinstallation?

Om det är en nyinstallation tar det vanligtvis några dagar från det att borrningen av energibrunnen påbörjas, tills allt är på plats och har kopplats på husets vattenburna värmesystem. Exakt hur lång tid det tar beror på förutsättningarna i ditt hus och vad som ingår i den installation du har köpt. Ytterligare en anledning till att det tar tid är att det vanligtvis är en firma som sköter borrningen och en annan firma som sköter installationen av bergvärmepumpen. Det är alltså olika personer som ska komma hem till dig och ibland kan det behöva vara ett par dagar mellan.

Vilken åverkan blir det på hus och trädgård?

Det är främst trädgården som påverkas av bergvärmeinstallationen. Borriggen lyfts vanligen in i trädgården och gör på så sätt så lite skada som möjligt. Det går dock inte att lyfta borriggen på plats om trädgårdens marknivå befinner sig lägre ner än gatunivån. Ibland måste man gräva upp några buskar eller montera ned en bit av staketet. Det beror på hur din trädgård ser ut.

Borrhålet och kollektorslangen grävs ned och när gräset har vuxit tillbaka, syns det inte att det finns bergvärme i trädgården.

Kollektorslangen leds in till bergvärmepumpen och detta görs vanligtvis genom håltagning i en vägg.

Vilka förberedelser för installation behövs?

Inför installationen ska du som kund ta emot leveransen av bergvärmepumpen och se till att den kommer på plats. Det är också viktigt att det är undanplockat, så att installatören har möjlighet att arbeta.

»  Inför nyinstallation

» Inför utbytesinstallation

Kan jag hjälpa till vid installationen?

Vid själva installationen är det inte mycket du ska göra. Du måste dock räkna med att vara behjälplig, när det gäller lyft. Om du inte har möjlighet att hjälpa till, kan det krävas ytterligare en installatör/medhjälpare på plats, så det är viktigt att du meddelar detta innan.

Vad händer efter installationen?

Efter installationen behöver värmesystemet luftas ordentligt, så att det inte finns luft kvar i systemet. I början brukar man också behöva rengöra filtret ofta, då slam och avlagringar kan röra sig lite extra. Efter hand kan du sedan trappa ned på filterrengöringen.

Här hittar du mer information:

» Handhavande

Vanliga frågor om Installation och utbyte av bergvärmepump

Hur beställer jag installation av bergvärme?
Inne på varje produkt kan du testa av vi erbjuder installation för ditt postnummer. Sedan är det bara att välja till installation med eller utan rot. Du är också välkommen att kontakta våra säljare om du vill ha hjälp eller vill ställa någon fråga runt installationen.
Vad ska jag göra inför installation av bergvärme?
Inför installationen behöver både du och installatören göra vissa förberedelser. Se till att du har koll på vad du behöver fixa inför installationen.
Nyinstallation eller utbyte av bergvärmepump?
Vi kan hjälpa dig med utbyte av en befintlig bergvärmepump, om du däremot vill göra en nyinstallation måste du själv ordna med tillstånd och borrning. Tänk också på att en luft-vattenvärmepump oftast är betydligt billigare att installera och kan spara nästan lika mycket pengar.
Hur påverkas garantin av installationen av bergvärmepump?
Att installera bergvärmepump med Polarpumpens installatörer ger dig längre och mer fullständig garanti. Om du inte använder Polarpumpens installatörer får du vanligtvis enbart 2 års materialgaranti.
Hur utnyttjar jag ROT-avdraget för bergvärmepump?
Genom att använda dig av rotavdraget, kan du få ner kostnaden på din bergvärmepumpsinstallation. Du betalar mindre redan från början; vi ansöker om rotavdraget hos Skatteverket.
Utför ni utbytesinstallation av bergvärmepump?
På Polarpumpen utför vi i dagsläget enbart utbytesinstallation av bergvärmepump. Om du har en bergvärmepump som behöver bytas, kan du enkelt beställa både bergvärmepump och installation hos oss. Vi kan även hjälpa dig att göra en nyinstallation. Läs noga igenom förutsättningarna för installation, och se till att alla förutsättningar uppfylls.
Du har sett alla 4 produkter