Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor

Bergvärmepump med varmvattenberedare

En bergvärmepump med en integrerad varmvattenberedare är ett bra alternativ för dig med ett mindre eller normalt varmvattenbehov. Bergvärmepumpar med varmvattenberedare kräver högre takhöjder och brukar rymma runt 200 liter vatten.

Varför bergvärmepump med integrerad varmvattenberedare?

Den största fördelen med en integrerad varmvattenberedare är att installationen blir smidigare då du slipper köpa till och installera din varmvattenberedare separat. När du väljer en bergvärmepump med en befintlig varmvattenberedare får du en komplett lösning på en och samma gång. Ifall hushållets behov av varmvatten inte är särskilt stort finns det ingen anledning att ha en större varmvattenberedare än 200 liter. Om du är osäker på om du vill ha en bergvärmepump med eller utan integrerad varmvattenberedare går vi igenom vad du ska tänka på vid ditt val av bergvärmepump här:

Läs mer:

» Tappvarmvatten och bergvärme

Hur stor varmvattenberedare behöver jag?

En varmvattenberedare som rymmer 200 liter vatten räcker till en familj med en normal varmvattenanvändning. Detta innebär ett hushåll utan större badkar eller där det är många som förbrukar stora mängder varmvatten genom långa duschar eller dylikt. Om familjen däremot gillar att duscha länge eller har ett stort badkar, kan det behövas en större varmvattentank. För att lära dig mer om vilken storlek du behöver på din varmvattenberedare kan du läsa här:

Läs mer:

» Mer om varmvatten med bergvärmepump

Förnybar energi med bergvärmepump

Bergvärme är lagrad solenergi som finns i marken vi går på och i botten av våra sjöar. Bergvärme är således en naturlig resurs som förser ditt hem med såväl varmvatten som värme genom hållbar energi som ständigt förnyas. Pumpen hjälper dig att reglera ditt inomhusklimat utan att vara beroende av temperaturerna utomhus vilket leder till en mycket jämn energiförbrukning som kan dra ner dina energikostnader avsevärt. Vill du att ditt hem ska arbeta i samklang med naturen samtidigt som du sparar pengar är därmed en bergvärmepump ett mycket bra alternativ.

Filtrera

87895kr
100195kr

daikin

(2)

nibe

(1)

A+++

(1)

Emaljerad

(1)

Koppar

(1)

Rostfritt stål

(3)

Endast snabbleverans

(3)

150
250

Sortera

3 Produkter

Daikin Altherma GEO 3 8 kW Bergvärmepump

Daikin

Altherma GEO 3 8 kW Bergvärmepump

Värmer upp till 200 m²

Inverterdrift med swingkompressor

Topprestanda

95 900 kr
Daikin Altherma GEO 3 10 kW Bergvärmepump

Daikin

Altherma GEO 3 10 kW Bergvärmepump

Värmer upp till 250 m²

Investerstyrning

Topprestanda

99 990 kr
Du har sett alla 3 produkter