Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Så installerar du portabel AC själv
Installationsvideo
Detta behöver du tänka på

Installera portabel AC

Undrar du över hur man installerar och placerar en portabel AC? Till skillnad från en fast AC kräver en portabel AC ingen installation och är därför ett perfekt alternativ när du vill installera luftkonditionering i lägenhet, eller önskar en smidig och flyttbar AC.

Hur installerar man en portabel ac?

En portabel AC monteras enkelt genom att föra ut frånluftsslangen genom ett fönster eller en dörröppning för att sedan kopplas in i ett eluttag. En portabel AC måste inte ha en slang, men de mer effektiva modellerna använder oftast en slang för att effektivt avleda den varma luften. Du kan välja att bara låta slangen gå ut genom ett fönster eller en dörr, men man får vanligtvis ett bättre resultat om man sluter till resten av öppningen med fönsterkit, eller fönstertätning, och på så vis hindrar att den varma luften kommer tillbaka in igen. Fönsterkit och slang brukar följa med i paketet, när du köper en portabel AC.

Eftersom en portabel AC inte kräver någon installation och således inte gör någon åverkan på varken fasad eller inomhus, går det mycket bra att använda en portabel ac i lägenhet eller i andra byggnader där en fast installation inte är möjlig.

Så installerar du portabel AC med fönsterkit

Titta på videon för att lära dig hur du installerar din portabla AC:

Montering av luftslang och fönsterkit

Den medföljande luftslangen, fäster du på din portabla AC, i enlighet med instruktionerna i manualen. Luftslangen är flexibel och kan dras ut till önskad längd. Tänk på att inte dra ut luftslangen mer än nödvändigt och undvik att göra skarpa böjar på slangen, då detta kan påverka effekten. Fönsterkitet placeras i fönstret och är anpassningsbart efter olika storlekar på fönster. Exakt hur du går till väga visas i din manual, där du även får instruktioner runt hur du fäster fönsterkitet i olika typer av fönster.

Ta hjälp av filmen nedan för att se hur man monterar fönsterkitet:

 

Hur ska man placera portabel AC?

En portabel AC placeras på en plan yta, där det inte finns hinder för luften att cirkulera. Exempelvis 50 cm till väggar och andra hinder brukar vara lagom. Den portabla AC behöver också placeras tillräckligt nära ett fönster eller en annan öppning, som man kan använda för att föra ut den varma luften ur huset. Slangen som medföljer är flexibel, men får inte förlängas, vilket påverkar vilka möjliga platser du kan ställa din AC på.

Viktigt att tänka på

  • Slangen för att avleda varm luft får inte förlängas
  • Om slangen för varm luft blockeras kan maskinen överhettas
  • Undvik skarpa böjar på luftslangen

Mer om portabel AC