Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor

Portabel AC och luftkonditionering - flyttbar AC

Portabel AC ger dig flyttbar AC, så du alltid kan få svalt där du bäst behöver. Portabel luftkonditionering är också det bästa alternativet i lägenhet, där det är svårt att installera fasta aggregat. Här hittar du vår portabla luftkonditionering.

Flyttbar AC ger kyla där den som bäst behövs

Den kanske största fördelen med portabel AC, är att den är lätt att flytta. Du kan ha den i hemmakontoret på dagen, i tv-rummet på kvällen och i sovrummet på natten. Och när du besöker sommarstugan eller åker på semester, kan du faktiskt packa in den i bilen och enkelt montera den där du befinner dig på semestern.

Portabel AC kräver ingen installation - en självklarhet för lägenhet

Ytterligare en stor fördel är att det inte krävs någon omfattande installation av portabel luftkonditionering. Du gör det enkelt själv. Ofta är det så enkelt som att sätta in en stickpropp i en kontakt och att föra ut ett fönsterkit genom ett fönster. Den portabla luftkonditioneringen har därför sin självklara plats i exempelvis lägenheter, och på andra ställen där det är svårt med en fast installation.

» Så installerar du portabel AC och fönsterkit (instruktioner och film)

Montering och användning av portabel AC och luftkonditionering

Portabel AC är lätt att montera, men det är viktigt att luftslang och fönsterkit monteras korrekt, för att få bästa effekt. Genom att sköta om din portabla AC på rätt sätt, kan du också se till att den ger bästa möjliga effekt och håller så länge som möjligt. Vill du veta mer om montering, användning och skötsel, ska du besöka vår avdelning om att äga portabel AC.

» Portabel AC kunskapsbank

Vad kostar det att använda portabel AC?

att svara exakt på vad det kostar är svårt eftersom det till så stor del beror på ditt elpris. En typisk portabel AC drar ca 0,8 kW per timme, vilket ger 19,2 kWh per dygn, om den står på dygnet runt. Den siffran tar du gånger ditt elpris. Ofta använder man inte den portabla AC:n dygnet runt, men under varma kvällar när det är svårt att somna eller varma dagar på hemmakontoret, kan det vara värt de få kronorna det innebär att få lite välbehövlig svalka.

» Mer om vad det kostar att ha portabel AC

Portabel AC perfekt för lägenhet

I lägenhet är det ofta svårt att få tillstånd att installera annan AC, som innebär ingrepp i husets ytterväggar. Portabel AC är därför ett perfekt alternativ för just lägenhet. I och med att den varma luften förs ut genom ett fönster, blir det ingen påverkan på fastigheten. Samtidigt innehåller portabel AC samma energieffektiva värmepumpsteknik som annan luftkonditionering och ger därför kyla till låga omkostnader.

» Mer om portabel AC i lägenhet och förslag på produkter

Så varför väljer inte alla portabel AC?

För många passar portabel AC utmärkt, andra vill helt enkelt ha andra fördelar. Att man väljer ett stationärt aggregat beror ofta på att det är mer energieffektivt, kyler större ytor och är tystare (och därför också dyrare).

Här var det dessvärre väldigt tomt! Prova att ändra dina filtreringar ovan, eller kontakta vår produktrådgivning så kan vi förhoppningsvis hjälpa dig hitta rätt!

Vanliga frågor om Portabel AC och luftkonditionering - flyttbar AC

Vilken portabel AC är bäst i test?
1. Bäst i test - Electrolux ChillFlex Pro: Med ChillFlex Pro får du högkvalitativ kyla från ett välkänt och starkt varumärke. 2. Bäst effekt för pengarna - Polario 9000 BTU. Polario BTU 9000 är en portabel AC för dig som söker hög effekt för låga omkostnader. 3. Mest prisvärd - Polario 7000 BTU. Polarios mindre modell, BTU 7000, är det perfekta alternativet för dig som vill kyla lite mindre utrymmen.
Hur installerar man en portabel AC?
En portabel AC är enkel och smidig att flytta runt men för att AC:n ska ge så bra effekt som möjligt behövs lite montering. En effektiv AC behöver avleda varm luft genom en slang vilken monteras ut genom ett fönster. Du kan välja att bara låta slangen gå ut genom ett fönster eller en dörr, men man får vanligtvis ett mycket bättre resultat om man sluter till resten av öppningen med fönsterkitet och på så vis hindrar att den varma luften kommer tillbaka in igen.
Hur mycket kostar det med portabel AC hemma?
Energiförbrukningen med en portabel AC ligger oftast mellan 0,8 - 1,0 kW/timme. Om man utgår från ett generellt elpris på 1,3 kr/h så landar kostnaden för portabel AC på ungefär 25 - 31 kr per dag, eller 8 - 10,4 kr per natt. För en hel veckas konstant drift blir priset för portabel AC ungefär 175-217 kr.
Hur mycket kyler en portabel AC?
Generellt beräknar man att det krävs 70 Watt per kvadratmeter man vill kyla. Det är därför viktigt att välja en portabel AC med tillräckligt hög kyleffekt utifrån hur många kvadratmeter yta som ska kylas ner. Du kan enkelt räkna ut ungefär hur stark, eller kraftfull, portabel AC du behöver genom att multiplicera antalet kvadratmeter du vill kyla med energiförbrukningen som går åt per kvadratmeter. Det krävs ungefär 70 Watt per kvadratmeter yta som ska kylas, ska du kyla ett utrymme på 30 kvadratmeter behöver du således en portabel AC med en kapacitet på minst 2,1 kW eller mer (30 x 70 = 2100 W eller 2,1 kW).
Får man ha AC i lägenhet?
Portabel luftkonditionering kräver inget godkännande och lämpar sig därför bra för både hyresrätter och bostadsrättsföreningar. En fast installationen innebär en viss åverkan på byggnaden, såväl invändigt som på fasaden, och kan ha en viss påverkan på husets ventilationssystem. Väljer du en portabel AC behöver du inte be om lov eftersom monteringen inte påverkar huset. Monteringen av en portabel AC är dessutom mycket smidig, och tar inte många minuter innan den är klar