Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor

AC, aircondition, luftkonditionering och kyla

Det är skönt med AC eller luftkonditionering när det är för varmt. Du mår bättre, du sover bättre och du presterar mer när temperaturen är behaglig. Hos oss hittar du AC för hem, villa, lägenhet, kontor, butik, husbil, husvagn, sovrum och övervåning. Alltid energieffektiva lösningar som ger mycket kyla för pengarna.

Vilken luftkonditionering ska jag välja?

Det finns många olika sorters AC att välja på. Dels kan du välja mellan fast installerad AC eller portabel; vill du att din AC alltid ska sitta på samma ställe eller ska den gå att flytta runt? Fördelen med en fast installerad AC är att den är mer effektiv och låter betydligt mindre. Men den är inte flyttbar och passar inte överallt.

Två sorters fast installerad AC

Det finns dessutom två sorters fast installerad AC att välja på - med eller utan utedel. Fast installerad AC med utedel är den mest effektiva varianten som finns att få tag på, men AC utan utedel får man installera själv och är ett passande alternativ när man inte kan få plats med en utedel.

Två sorters portabel AC

När det kommer till portabla varianter finns det mer effektiv portabel AC och de enklare luftkylarna, som visserligen ger viss kyla, med fördelen att de inte drar lika mycket energi och inte låter lika mycket som en portabel AC.

Fördjupning:

» Vilken AC ska jag köpa?
» Fast installerad eller portabel?
» AC med eller utan utedel?

Offert på AC

Du kan naturligtvis köpa AC direkt här i butiken - oavsett om det är en enklare portabel lösning eller en fast installerad AC med installation. Men vid mer komplexa lösningar kan det vara bra med lite hjälp att hitta rätt. Vill du ha förslag på luftkonditionering som passar för din villa, lägenhet eller sommarstuga? Klicka här och fyll i vårt offertformulär.

» Till offert på AC

Kunskapsbanken för AC och luftkonditionering

Vill du veta mer om AC? I vår kunskapsbank har vi samlat allt du behöver veta om luftkonditionering. Här kan du läsa på inför köp, få hjälp att hitta en produkt som passar dig, men också få tips och råd kring användning.

» Till kunskapsbanken för AC och luftkonditionering

Fördelar med AC hemma

En behagligt temperatur ger många fördelar hemma. Familjen mår bra med AC i hemmet. Alla sover bättre, när det är svalt får mer energi över till att ha roligt tillsammans. Ni kan helt enkelt njuta mer av sommaren. Vem vill inte ha det så?

» Till AC och luftkonditionering för hem och villa

Bättre effektivitet med luftkonditionering på arbetsplatsen

Det kanske också är varmt på ditt kontor eller i din butik? Produktiviteten minskar när det blir för varmt och du får mer gjort om du sätter in AC. Att öka effektiviteten under heta sommardagar är något både arbetsgivare och egenföretagare kan tjäna mycket pengar på.

» Till AC och luftkonditionering för hemmakontor

AC och aircondition för husvagn, husbil och båt

En liten yta med dålig isolering blir lätt för varm eller för kall vare sig det är en båt, en husvagn eller en husbil. Detta gäller i högsta grad för de kompakta mobila bostäder vi gärna bor i under sommaren. Slipp problemet med air-condition!

På Polarpumpen säljer vi bland annat Dometics serie med klimatanläggningsprodukter för mobila bostäder. Serien är marknadsledande inom området och ger behaglig AC, men också värme vid behov. Du kan alltså anpassa inomhustemperaturen. Du får en behagligare semester i din husvagn, husbil eller båt. Du kan kanske till och med förlänga semestern.

» Se AC för mobila hem här

Tänk på att

- Cirka 70 W / m² i kyleffekt är lagom, i ett vanligt bostadshus med bra isolering. Läs mer
- En korrekt installation av din AC ger bättre effekt. Läs mer
- Om du använder din luftkonditionering rätt och sköter servicen, sparar du mer. Läs mer
- Portabel AC är ett utmärkt alternativ där en fast installation inte är möjlig. Till produkter

Vanliga frågor om AC & luftkonditionering

Vilken AC skall jag köpa till mitt hem?
En effekt på runt 70 W (0,07 kW) brukar vara lagom per kvadratmeter. Skillnaden mellan luftkonditioneringsaggregat och vanliga luftvärmepumpar är att Aircondition-maskiner ska inte användas på vintern, även om de har möjlighet till uppvärmning vid lite högre temperaturer. Om du n kan ha nytta av uppvärmning, rekommenderar vi att du väljer en luftvärmepump.
Skall jag ha portabel eller fast installerad AC?
Funderar du på om en portabel AC eller en fast installerad AC är rätt val för dig? En portabel AC går att flytta men har även en sämre kyleffekt. En fast installerad AC går att få med eller utan utedel och antalet innedelar går att anpassa efter dina behov och hur många utrymmen du vill kyla. Det finns fördelar och nackdelar med båda, läs mer här om vilka dessa är.
Hur lång tid tar det att kyla med AC?
Efter att du startat din AC kan du räkna med att det tar några timmar innan inställd temperatur är uppnådd. Olika faktorer spelar in på hur lång tid det tar, vi listar dem här. Ju mer värme AC:n behöver arbeta med desto mindre effektiv blir den. Var dock noga med att du inte ställer in för låga temperaturer från början i tron om att detta kommer att öka effekten på din AC då effekten blir den motsatta.
Hur mycket kostar det att ha AC hemma?
När du ska räkna ut kostnaden för att ha luftkonditionering i en villa är det viktigt att förstå att denna blir väldigt individuell.Hur du än väljer handlar det i slutändan om några hundralappar per år för en normalstor villa.
Hur installeras AC i hus?
Genom att anlita en kompetent installatör till din luftvärmepump, får du ut mer av din investering. I vår standard-installation är det specificerat exakt vad som ingår. Du vet exakt vad det är du får och våra installatörer vet exakt vad de förväntas göra. Installatören, som tar med den vid installationstillfället.

Populära varumärken