Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

 • Produktfrågor
 • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

 • Leveransfrågor
 • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Att köpa ett spabad är en investering i din hälsa och då är det också viktigt att det blir rätt, vi hjälper dig med vad du ska tänka på. Läs mer här!
I artikeln...
Budget - vad får spabadet kosta?
Vilket spabad är bäst?
Fördelar med ett spabad

Köpa spabad - Det här ska du tänka på

Att köpa ett spabad är en investering i din och familjens hälsa. För många är det en dröm som blir verklighet, därför är det extra viktigt att det blir rätt och att ni hittar ett som passar era behov.

Vad är det du vill få ut av ditt spabad?

Idag finns det spabad i många olika modeller och storlekar och priset för ett spabad varierar därför kraftigt. Det första du bör fundera på är därför vad du vill få ut av ditt spabad eftersom svaret på den frågan kommer påverka vilken modell du bör köpa. Är du ute efter privat avkoppling på tu man hand, eller söker du en plats för sociala sammankomster och umgänge? Fundera på vad det är för typ av stunder du vill skapa i ditt spabad och hur många personer du vill att badet ska rymma.

Budget - vad får spabadet kosta?

Fundera över vilken budget du har och hur mycket ditt spabad får kosta. Ett bra spabad kan du få från 6000 kr till 300 000 kr där grundprincipen är den samma. Avkoppling i ett varmt bubblande bad, året runt.

» Mer om investeringskostnad och omkostnader

Vilket spabad är bäst?

Vilket spabad är egentligen bäst för dig och din familj? Ett spabad är utrustat med olika antal sitt- och liggplatser, massagemunstycken (jets) och finns i flera olika storlekar och former.

Är syftet med ditt spabad att koppla av och njuta av olika typer av massage? I det fallet kan ett mindre spabad med liggplatser och olika typer av Jets vara att prioritera. Om det är viktigt för dig att vänner och släkt ska få plats är ett större spabad med många sittplatser ett bättre alternativ.

Välj också mellan uppblåsbart spa eller ett fast installerat spabad. Ett enkelt uppblåsbart spa går att flytta på, har ofta lite lägre pris, samt har en enkel och snabb installation. Ett fast installerat spabad är ofta mer isolerat, har längre livslängd och utrustad med automatisk rengöring. Vad passar dig? 

Olika sorters spabad

Först och främst behöver du fundera över vilken sorts spabad du är intresserad av.

Uppblåsbart spa - mest ekonomiskt 

Uppblåsbart innebär också att det väger betydligt mindre än andra spabad, vilket gör att det är lättare att få på rätt plats innan man fyller det med vatten.

» Till uppblåsbara spabad 

Utespa - spabad som tål att stå ute

För många är det självklart att spabadet ska stå utomhus. Tänk att få slappna av i härligt varmt vatten och samtidigt få frisk luft och njuta av härlig utsikt, solnedgång eller kanske en stjärnklar natt.

När det gäller utespa, har vi riktigt många varianter att erbjuda. Du kan välja mellan olika prisnivåer, storlekar och finesser.

Faktum är att i princip alla våra spabad kan placeras utomhus eller inomhus, beroende på bad du önskar. Vill du säkra bad riktigt kalla vinternätter, behöver dock vara lite mer noggrann i ditt val av modell.

» Till utespa 

Uppblåsbart spa - mest ekonomiskt
Utespa - spabad som tål att stå ute

 

Swimspa för träning och relax

Swimspa är det absolut lyxigaste spabadet och dessutom det största. Det är i princip som en liten pool. Här kan du få rum med riktigt många personer, men här finns också möjlighet till simträning. Swimspats swimjets bildar en ström i vattnet, som gör att du kan motionsimma. Självklart kan du ställa in motståndet efter hur duktig simmaren är.

» Till swimspa

Hur många platser ska jag välja?

Spabad kommer idag i en mängd olika modeller och storlekar och med en rad olika tillbehör. En av de kanske viktigaste sakerna att tänka på innan du väljer vilket spabad du vill ha är storleken på badet. Beroende på om du söker efter en källa till avkoppling på tu man hand, eller önskar skapa en plats för sammankomster med vänner och familj kommer storleken spela stor roll. På Polarpumpen erbjuder vi spabad för 2, 4, 5, 6, 7 och 10 personer.

För dig som vill koppla av själv eller kanske med någon du tycker om är ett spabad med 2 platser alternativt 2 liggplatser ett bra val. Om du vill ha möjlighet att sitta ner tillsammans som familj, eller med några fåtal vänner är 4-6 platser att rekommendera. Då vet du att du alltid har plats att erbjuda och ni slipper trängas.

Spabad för 7 eller 10 personer är för dig som verkligen vill ha en plats för sammankomster med vänner och familj kanske i form av fester, födelsedagar eller högtider. Vet du med dig att du gärna bjuder hem vänner eller att det ofta är du som står för firandet med släkten så är dessa bad för dig. De största spabaden med 10 platser är i vissa fall även swimspa och passar för dig som gillar att motionssimma. 

Spabad med sittplats för 2 personer
Ett litet spabad med plats för 2 personer är perfekt för dig som mest vill njuta av ett spabad på tu man hand eller inte har så gott om plats.
Spabad med sittplats för 4 personer
Ett mellanstort spabad är ett bra alternativ för dig som vill utnyttja spabadet själv eller på tu man hand, men också uppskattar att umgås i spabadet i ett mindre sällskap.
Spabad med sittplats för 6 personer
Spabad med plats för 6 personer är det perfekta alternativet för dig som gärna bjuder över gäster och tycker det är mysigt att sitta och prata tillsammans i spabadet.
Spabad med sittplats för 10 personer
Spabad för 10 personer är riktigt stora. Dessa spabad fungerar ofta som swimspa och kan utnyttjas både för simträning, avkoppling eller umgänge i ett större sällskap.
Spabad med 1 liggplats
Spabad med en liggplats är det perfekta alternativet för dig som vill koppla av i badet efter en slitig arbetsdag, men också vill ha möjlighet att sitta flera i spabadet tillsammans.
Spabad med 2 liggplatser
Med två liggplatser i spabadet kan två personer ligga ner och få ut det bästa av spabadet samtidigt, men det finns även plats för flera personer att sitta.
Spabad med 3 liggplatser
I ett spabad med tre liggplatser kan så många som tre personer njuta av en liggplats samtidigt. Perfekt för dig som vill bjuda hem några vänner på spalyx.

Utseende på spabadet

Spabad kommer i många olika färger och former. Det finns runda, kvadratiska, avlånga m.m. Dessutom finns det en rad olika färger och mönster. Vad passar in hemma hos dig?

Lägsta utomhustemperatur

Våra spabad är också anpassade för olika låga utomhustemperaturer. I södra Sverige kan det kanske räcka att spabadet klarar temperaturer ner till -10 °C, men i norra Sverige behöver du lägre lägsta temperaturer om du vill ha spabadet utomhus på vintern.

» Mer om vinter med spabad

Isolering

Spabadet värms upp med ca 1-2 grader i timmen och håller sedan den inställda temperaturen. För att spabadet ska hålla värmen är det viktigt att det finns pålitlig isolering, främst behöver man kontrollera innan köp att spabadet har bra isolering som är utrustad för det nordiska klimatet och komplettera med ett isolerande lock, som idag ingår i de flesta modeller. Sämre isolering gör att energiförbrukningen ökar, och tvärtom.

» Isolering av spabad

Varmt bubblande bad när du vill, året runt
Njut av en stressfri stund i ett skönt bad, hemma i trädgården

Funktioner & finesser

Ett spabad kan bli mycket mer än bara ett varmt bubblande bad. Med flera funktioner kan du göra ditt bad till en riktig upplevelse. Några av funktionerna som en del spabad är utrustade med är högtalarsystem och radio. Tänk dig att sitta i det varma badet under en kall vinterkväll under stjärnorna och lyssna på din favoritmusik. Med badet som har Wi-Fi kan du styra temperatur och musik med din smartphone.

Belysningen kan också vara en avgörande mysfaktor, som exempelvis ljusterapi där ljuset skiftar läge och hastighet för maximal avkoppling. Eller varför inte bidra till lite ökad feststämning med blinkningar i olika färger?

Men trots alla dessa finesser bör man ha i tanken att det allra viktigaste för ett skönt hemma-spa är bekvämligheten. Det viktigaste är att du sitter skönt och kan njuta av en stressfri stund i ditt eget hem.

Fördelar med ett spabad

Fördelarna med ett bubblande bad är många, de allra flesta köper ett spabad framför allt för avkopplingen och den härliga värmen. Om du inte är övertygad av bara det, så ger vi dig ytterligare några fördelar här:

 • Du kan bada året runt!
 • Bra mot värk i leder och muskler
 • Renar kroppen och njurarna
 • Blodomloppet förbättras och ökar hjärtats kapacitet
 • Hjälper mot sömnlöshet
 • Förbränner energi
 • Du får mjukare hud
 • Stresshormoner frigörs och du får lättare att slappna av

Visst känner du att du bara måste investera i ett spabad nu? Ja vi tänkte väl det, fördelarna som är listade ovan är svåra att tacka nej till. För hälsan är ju ändå det allra viktigaste i längden och såklart umgänget med dina nära och kära - med ett spabad får du både och.

Glöm inte att tänka igenom ditt köp ordentligt och gör en noggrann planering av vad du kommer föredra när du står där, kall och frusen en vinterkväll.

Köpa spabad