Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Bra betyg hos Prisjakt
Sveriges största installatörsnät!
Telefon 0770 - 777 600Mina Sidor
Att köpa ett spabad är en investering i din hälsa och då är det också viktigt att det blir rätt, vi hjälper dig med vad du ska tänka på. Läs mer här!
I artikeln...
Vilket spabad är bäst?
Fördelar med ett spabad

Köpa spabad - Det här ska du tänka på

Att köpa ett spabad är en investering i din och familjens hälsa. För många är det en dröm som blir verklighet, därför är det extra viktigt att det blir rätt och att ni hittar ett som passar era behov.

Budget - vad får spabadet kosta?

Fundera över vilken budget du har och hur mycket ditt spabad får kosta. Ett bra spabad kan du få från 6000 kr till 300 000 kr där grundprincipen är den samma. Avkoppling i ett varmt bubblande bad, året runt.

Vilket spabad är bäst?

Vilket spabad är egentligen bäst för dig och din familj? Ett spabad är utrustat med olika antal sitt- och liggplatser, massagemunstycken (jets) och finns i flera olika storlekar och former.

Är syftet med ditt spabad att koppla av och njuta av olika typer av massage? I det fallet kan ett mindre spabad med liggplatser och olika typer av Jets vara att prioritera. Om det är viktigt för dig att vänner och släkt ska få plats är ett större spabad med många sittplatser ett bättre alternativ.

Välj också mellan uppblåsbart spa eller ett fast installerat spabad. Ett enkelt uppblåsbart spa går att flytta på, har ofta lite lägre pris, samt har en enkel och snabb installation. Ett fast installerat spabad är ofta mer isolerat, har längre livslängd och utrustad med automatisk rengöring. Vad passar dig? 

Isolering

Spabadet värms upp med ca 1-2 grader i timmen och håller sedan den inställda temperaturen. För att spabadet ska hålla värmen är det viktigt att det finns pålitlig isolering, främst behöver man kontrollera innan köp att spabadet har bra isolering som är utrustad för det nordiska klimatet och komplettera med ett isolerande lock, som idag ingår i de flesta modeller. Sämre isolering gör att energiförbrukningen ökar, och tvärtom.

» Isolering av spabad

Varmt bubblande bad när du vill, året runt
Njut av en stressfri stund i ett skönt bad, hemma i trädgården

Funktioner & finesser

Ett spabad kan bli mycket mer än bara ett varmt bubblande bad. Med flera funktioner kan du göra ditt bad till en riktig upplevelse. Några av funktionerna som en del spabad är utrustade med är högtalarsystem och radio. Tänk dig att sitta i det varma badet under en kall vinterkväll under stjärnorna och lyssna på din favoritmusik. Med badet som har Wi-Fi kan du styra temperatur och musik med din smartphone.

Belysningen kan också vara en avgörande mysfaktor, som exempelvis ljusterapi där ljuset skiftar läge och hastighet för maximal avkoppling. Eller varför inte bidra till lite ökad feststämning med blinkningar i olika färger?

Men trots alla dessa finesser bör man ha i tanken att det allra viktigaste för ett skönt hemma-spa är bekvämligheten. Det viktigaste är att du sitter skönt och kan njuta av en stressfri stund i ditt eget hem.

Fördelar med ett spabad

Fördelarna med ett bubblande bad är många, de allra flesta köper ett spabad framför allt för avkopplingen och den härliga värmen. Om du inte är övertygad av bara det, så ger vi dig ytterligare några fördelar här:

  • Du kan bada året runt!
  • Bra mot värk i leder och muskler
  • Renar kroppen och njurarna
  • Blodomloppet förbättras och ökar hjärtats kapacitet
  • Hjälper mot sömnlöshet
  • Förbränner energi
  • Du får mjukare hud
  • Stresshormoner frigörs och du får lättare att slappna av

Visst känner du att du bara måste investera i ett spabad nu? Ja vi tänkte väl det, fördelarna som är listade ovan är svåra att tacka nej till. För hälsan är ju ändå det allra viktigaste i längden och såklart umgänget med dina nära och kära - med ett spabad får du både och.

Glöm inte att tänka igenom ditt köp ordentligt och gör en noggrann planering av vad du kommer föredra när du står där, kall och frusen en vinterkväll.

Med ett spabad kan du ha hemmaspa året runt, oavsett väder och temperatur