Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Spabadslock, spafilter och trappa är vanliga tillbehör för spabadet, säkerställ att du har rätt utrustning för optimal användning av ditt spabad här!
I artikeln...
Tillbehör för rent vatten i spabad
Tillbehör som maximerar spaupplevelsen

Vilka tillbehör behövs till ditt spabad?

De viktigaste tillbehören, som behövs för att ditt spabad ska fungera optimalt, ingår oftast i de flesta modeller. Dessa är exempelvis spabadslock, trappa och filter.

Behöver de medföljande tillbehören uppdateras?

Glöm dock inte att de kan behöva uppdateras för att bibehålla livslängden på spabadet. Ett filter behöver exempelvis bytas ut varje år, och termolocket slits snabbt och kan då tappa sin isolerande förmåga.

Extra tillbehör till spabadet maximerar upplevelsen

Utöver de ovan nämnda tillbehören är det dessutom viktigt att du köper produkter som renar vattnet i spabadet. Sedan finns det såklart en hel rad med olika tillbehör som maximerar spaupplevelsen och ger ditt spabad det där lilla extra.

Tillbehör för rent vatten i spabad

Det finns några tillbehör som är svårt att klara sig utan när man äger ett spabad, exempelvis produkter för rengöring. Klor, klordoserare, vattentest är några typiska saker som är behövligt för att bibehålla ett rent och fräscht vatten. Vattentestet visar vilket pH-värde ditt vatten har, så att du utefter det kan dosera rätt antal mängd klor.

Allergisk mot klor?

Klor är inte alltid nödvändigt utan idag finns det en hel del substitut, som dessutom är mer vänligt mot miljön. En del kanske är överkänsliga, eller bara inte gillar lukten av det. Det finns alternativ för dig som vill ha vattenrening utan klor, som inte lämnar några tunga föroreningar och dessutom slipper du lukt eller smak.

Ett filter till ditt spabad gör att smuts och större partiklar inte kan ta sig in i systemet och förstöra spabadet.
Ett spabadslock skyddar ditt spabad mot löv, smuts, regn och annat när du inte använder badet

Tillbehör som maximerar spaupplevelsen

Det finns tillbehör som är nödvändiga, sedan finns det också tillbehör som maximerar hela spaupplevelsen. Kanske sitter du i ditt nya spabad och tänker att det hade varit gott med något svalkande? Eller saknar något att luta huvudet mot?

I dagsläget finns det allt som du kan tänkas behöva i badet. Flytande bar i frigolit, eller i uppblåsbart material där flaskor och glas får plats, så att du slipper gå upp ur spabadet varje gång du blir törstig. Komfortpaket med nackkuddar och mugghållare är också sköna tillbehör som gör att du kan slappna av till 100 %.

Spabadslock för isolering

Ett spabadslock skyddar ditt spabad mot löv, smuts, regn och annat när du inte använder badet. Skulle en större mängd regn komma i vattnet kan det försämra pH värdet. Förutom skydd mot regn och smuts så ser thermolocket till att värmen i vattnet bibehålls och då blir också energiförbrukningen lägre.

Ett spabadslock används väldigt mycket och kan slitas lite varje gång man drar av och på det, speciellt om det står ute året runt i alla väder. Därför kan det vara bra att uppdatera med ett nytt lock med jämna mellanrum för fortsatt skydd och isolering av spabadet.

» Till lock och locklyftare för spabad

Spafilter för att bibehålla kapaciteten

Ett filter till ditt spabad gör att smuts och större partiklar inte kan ta sig in i systemet och förstöra spabadet. Ett slitet eller dåligt filter gör att filtreringen inte fungerar optimalt och pumparna behöver jobba hårdare för att hålla vattnet rent, det gör att spabadets livslängd kan försämras.

Filtret bör förutom rengöras varje vecka eller månad (beroende på hur ofta spabadet används) bytas ut var 12:e månad för att bibehålla maximal filtrering i spabadet. Det rekommenderas inte att använda spabadet utan filter då hela spabadet kan skadas om större partiklar samlas i systemet.

» Hitta filter till spabad här

Köpa spabad