Fri frakt vid installation
Installerar i hela landet
Endast certifierade installatörer

Hembesök inför installation av luft-vatten

Vanligen sker hembesöket efter det att du har lagt din beställning, innan själva installationen. Vid hembesöket kontrollerar installatören vad som krävs för att installera en luft-vattenvärmepump i ditt hem, och du har möjlighet att ställa frågor till installatören och få koll på läget inför installationen av din nya värmekälla.

Viktig information för installatören

Hembesöket är till för att vi och din installatör ska veta vilka förberedelser som krävs inför, och vilket material som behövs vid installationen. Varje hus är unikt och det är därför mycket viktigt att installatören får titta på ditt hus och ditt vattenburna värmesystem. Ofta räcker det med en vanlig standard-installation, men ibland kan det behöva något extra för att få luft-vattenvärmepumpen att fungera optimalt ihop med just ditt hus.

I samband med detta kan det också tillkomma en del val för dig. Du kan bli erbjuden olika alternativ, och får själv välja vilket du tycker passar bäst. Det kan också hända att installatören konstaterar att du behöver köpa till något, för att installationen överhuvudtaget ska fungera eller för att du ska få ut så bra effekt som möjligt från din luft-vattenvärmepump.

Bestämma placering

Tillsammans med installatören bestämmer du också var värmepumpen ska placeras. Det handlar om att innedelen ska få plats, ihop med rördragningen på den utvalda platsen, och att hitta en lämplig plats för utedelen.

Läs mer om placering