Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,6
Delbetalning med Svea

Offert värmepump

Gratis offert på luftvärmepump, luft-vattenvärmepump, bergvärme eller frånluft!

Är du ännu inte helt säker på vilken typ av värmepump som du är mest intresserad av?
Läs mer: » Bergvärme » Luft-vatten » Frånluft » Luft-luft

Vill du ha en offert för kommersiella fastigheter och byggnader, klicka här.

Offertformulär för värmepump

System och installation

Kort information om fastigheten

Kontaktinformation

* Obligatoriska fält

De personuppgifter du lämnar när du fyller i formuläret ovan behandlas i enlighet med vår integritetspolicy.

Så här fungerar Polarpumpens offertförfrågan

Polarpumpen har ett stort nätverk med experter och installatörer runt om i Sverige. Genom att fylla i vårt formulär för offertförfrågan får du adekvata offerter som bygger på samarbeten med aktörer nära dig. Så snart du har fått din(a) offert(er) kan du i lugn och ro se över förslaget. Att skicka en offert-förfrågan innebär inget avtal och är inte bindande på något sätt. Du väljer själv om du tycker att offerten är såpass intressant att du önskar mer information eller att du rent av vill gå vidare med att lägga en beställning.

Vilken värmepump passar mig?

Bergvärme

Bergvärme, som hämtar lagrad solenergi ur berggrunden, har längre livslängd än de flesta andra värmepumpar. Det är också en större investeringskostnad, men denna brukar normalt sett återbetala sig efter 5-10 år. Du som ska låta installera bergvärme bör ha ett vattenburet värmesystem, gärna med både vattenradiatorer och golvvärme. Systemet brukar som regel även kopplas till tappvattnet.

Bergvärmesystemet består av ett borrat hål (upp till 200 m djupt) ner i tomtens berggrund, samt en inomhusdel, som brukar placeras i pannrummet.
» Läs mer om bergvärmepumpar

luft-vatten

Luft-vattenvärmepumpar, som hämtar solenergi ur utomhusluften, kopplas till ett vattenburet värmesystem, oftast till vattenradiatorer men även till golvvärme. Vanligt är också att tappvarmvattnet värms upp av luft-vattenpumpen. Pumpen består av en utomhusdel med kompressor, köldmedierör som kopplar till en inomhusdel med hydrobox. I de flesta fall är varmvattenberedaren separat, med det finns även system som kombinerar hydrobox och varmvattenberedare.

» Läs mer om luft-vattenvärmepumpar

Frånluft

Ett frånluftssystem återvinner befintlig värme ur inomhusluften. Då den inte återvinner luften så innebär INTE frånluft att det blir instängt i huset. Tvärtom! Ett frånluftssystem, som drivs av en pumpenhet som oftast placeras i tvättrum eller på källarplan, kräver ett utvecklat ventilationssystem. Därför är frånluft vanligast i nyare hus. Det finns frånluftvärmepumpar som kan kopplas till tappvarmvattnet.

» Läs mer om frånluftsvärmepumpar

Luft-luft

Luft-luftvärmepumpar hämtar, precis som luft-vattenvärmepumpar, energi ur den soluppvärmda utomhusluften. Systemet består av en utomhusdel med kompressor, rör som kopplar till innedelen som sprider värmen i inomhusluften via en fläkt. Till skillnad från andra värmepumpars innedel ka luft-luftvärmepumpen innedel placeras så centralt som möjligt för bästa värmespridning. Investeringskostnaden är relativt låg och betalar normalt sett tillbaka sig efter 1-2 år.

» Läs mer om luft-luftvärmepumpar