Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,6
Delbetalning med Svea

Kunskapsbank för ventilation

Med hjälp av vår kunskapsbank, kan du lära dig mer om ventilation. På så vis kan det också bli lättare att komma på vilka förbättringar du kan göra för ventilationen i ditt hus.

Husets ventilationssystem

Det finns många olika ventilationssystem. Ofta används bokstäver, för att förklara vilken typ av system det rör dig om. Läs på om alla olika sorter eller fördjupa dig i den ventilationsteknik som används i ditt hus.

Ta hjälp av våra texter:

Teman på ventilation

Ventilation är en länk mellan en rad olika funktioner i huset. Om man förändrar en sak i huset, blir ofta något annat drabbat. Här går vi igenom några temaområden, som är tätt kopplade till ventilationen i huset.

Energi och ventilation

Energiförbrukning och ventilation är lite av ett dilemma. För att hålla nere energiförbrukningen brukar man öka isoleringen, men då minskar den livsviktiga ventilationen.

Läs:

Ventilation och energi

Renovering och ventilation

När man renoverar i huset, är det vanligt att man inför energisparande åtgärder, som exempelvis att byta fönster, eller byta värmekälla. Det många glömmer är att fundera över hur renoveringen påverkar ventilationen.

Läs mer:

Ventilation och renovering

Rätt ventilation för ditt hus

Olika rum och utrymmen behöver olika ventilationsdon. Läs mer om hur du säkerställer en optimal luftcirkulation i husets alla utrymmen här.

Läs mer:

Hälsa och ventilation

Tillräcklig ventilation är nödvändig för att både de som bor i huset och själva huset ska må bra. Ventilationen transporterar ut föroreningar och fukt ur huset, samtidigt som ny frisk luft kommer in.

Läs mer:

Fukt och ventilation

Hus med dålig ventilation drabbas ofta av fuktskador. Fungerande ventilation tar med sig fukten ut ur huset, men när ventilationen är dålig kan fuktnivåerna bli höga, eller så tar ventilationsluften felaktiga vägar, så fukten tar sig in i väggarna eller på vinden.

Läs våra texter: