0770-777 600, måndag-fredag 8-17

Ventiler och friskluftsventiler

Med friskluftsventiler kan du se till att få mer ventilation i utrymmen där ventilationen är dålig. Med tillräcklig ventilation mår både huset och familjen bättre.

1 artiklar

per sida

1 artiklar

per sida

Frisk luft med god ventilation

God ventilation krävs för att de som vistas i ett hus ska må bra och för att huset ska undvika problem med fukt. För att förbättra ventilationen kan du installera extra friskluftsventiler.

Hälsosamt hus

Med tillräcklig ventilation kan du förbättra hälsan hos både huset och familjen. Ventilationen ser till att det kommer in ny frisk luft i huset och för ut olika föroreningar. En mycket viktig funktion är också att ventilationen håller luftfuktigheten i balans, så att huset undviker problem med fukt.

Förbättra lufttrycket

Beroende på vilket ventilationssystem man har är det viktigt att rätt tryckförhållanden råder. Ett hus med övertryck kan trycka ut varm fuktig luft genom husets konstruktion och upp på vinden. Ett hus med för mycket undertryck kan istället dra in skadliga partiklar som mögel och bakterier från husets byggnadsmaterial. Med friskluftsventiler kan du förbättra lufttrycksförhållandena och jämna ut stora tryckskillnader.

Byte av värmekälla eller renovering

När du byter värmekälla eller utför renoveringar som att byta fönster eller tilläggsisolera, kan detta få oanade konsekvenser för ventilationen. Din gamla värmekälla och den sämre isoleringen utgör kanske vitala faktorer i att upprätthålla en tillräcklig ventilation. Samtidigt ska inte detta avskräcka dig från att genomföra energisparande förändringar i huset. Med hjälp av extra friskluftsventiler kan du se till att ventilaitonen återigen räcker till.