Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,6
Delbetalning med Svea

Kunskapsbank AC hemma

Välkommen till vår kunskapsbank för området AC för hemmet. Här kan du läsa på i lugn och ro om AC, aircondition eller luftkonditionering oavsett om du funderar på att skaffa eller funderar på hur du ska använda aggregatet på bästa sätt.

Inför köp

person som köper ac

Bra att veta inför köp

Läs på inför köp av luftkonditionering. Här har vi samlat några texter, som kan hjälpa dig som funderar på att skaffa luftkonditionering eller AC till hemmet. Har du exempelvis koll på vilka fördelar det medför?

Ta hjälp av våra texter:

Fördelar med AC Hur fungerar luftkonditionering och AC? Att tänka på vid köp

Vilken ska jag välja?

Vilken AC ska jag välja?

Vilken passar mig?

Det finns mycket man kan ta hänsyn till när man ska hitta en passande AC. Energimärkning, EER-värde, SEER-värde och siffror på kapacitet ger input till vad som passar i ditt hus. Du kan också ringa våra rådgivare direkt på 0770-777600 för att få hjälp.

Ta hjälp av våra texter:

AC-guide Vilken AC ska jag köpa? Fast installerad eller portabel? AC med eller utan utedel? Dimensionering Energimärkning av AC SEER & EER-värde

Fast installerad AC - Installation, användning och skötsel

En fast installerad AC, kräver en lite mer omfattande installation; något våra installatörer gärna hjälper dig med. En korrekt installation säkerställer bästa effekt och lång hållbarhet. Genom att använda din AC korrekt och sköta underhållet kan du också få ut mer av din investering.

För fast installation

Man som installerar AC

Förbered dig för installation

Få full koll inför installationen av ett fast installerat luftkonditioneringsaggregat. Vi har samlat några texter som kan hjälpa till i dina förberedelser. Kontrollera vad som ingår i installationen och vad du förväntas förbereda, läs på om vad som gäller vid installation av maskiner med f-gas och utforska vad som är den bästa placeringen.

Ta hjälp av våra texter:

Installera AC i hus Installera AC utan utedel F-gas Placering

Använd och ta hand om din AC

Använd och ta hand om din AC

Tips och råd för bästa användning

Genom rätt användning kan du få ut mer av din luftkonditionering. Ta del av våra smara tips för bästa användning. Du hittar även information om hur du sköter din aircondition, så att den fortsätter att ge en hög effekt och håller längre.

Ta hjälp av våra texter:

Användning Så mycket kostar det Säkra lägsta förbrukning Skötsel

Portabel AC - Installation, användning och skötsel

En portabel AC monterar du enkelt själv. Genom att montera på rätt sätt säkerställer du bästa effekt och lång hållbarhet. Genom att använda din AC korrekt och sköta underhållet kan du också få ut mer av din investering.

Inför köp av portabel AC

Electrolux portabel AC installerad med fönsterkit

Välja portabel AC

Tips och råd inför ditt köp av portabel AC. Läs på om hur portabel AC fungerar och hur du ska tänka när du ska välja rätt portabel AC och luftkonditionering för dig.

Ta hjälp av våra texter:

Hur mycket kyler en portabel AC? Hur mycket kostar det med portabel AC? Portabel AC bäst i test Installera portabel AC

Använd och ta hand om portabel AC

Trasor kan användas vid skötsel av portabel AC

Tips och råd för bästa användning

Genom att använda din portabla AC på rätt sätt, kan du sänka omkostnaderna och säkerställa att din portabla AC håller länge.

Ta hjälp av våra texter:

Skötsel av portabel AC Säkra lägsta energiförbrukning Felsökning av portabel AC