Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,2
Delbetalning med Svea

Vi hjälper dig med din installation!

Vi erbjuder installation till många av våra produkter. Vi vill att du ska kunna få en komplett lösning med en produkt och installation, som verkligen förbättrar ditt hem. Vi har installatörer över hela landet.Vill du att vi ska hjälpa dig med din installation?

Du väljer din installation inne på den produkt du önskar köpa.

Inom vilket område behöver du installation?

Rådgivning


Telefon

0770-777 600

Måndag–fredag 08.00–17.00

Skriv din fråga i formuläret

* Obligatoriska fält

De personuppgifter du lämnar när du fyller i formuläret behandlas i enlighet med vår integritetspolicy

Vi har ett rikstäckande nätverk

Vi har ett rikstäckande nätverk

Polarpumpen har ett rikstäckande nätverk av certifierade installatörer runt om i nästan hela landet.

Vad kostar installationen?

Hur mycket det kostar att installera en av våra produkter, beror i mycket stor utsträckning på vilken produkt du väljer, men också förutsättningarna i ditt hus. Polarpumpen erbjuder kvalitetsprodukter till låga priser och vi har även låga standard-priser på installation. Genom att köpa din produkt hos oss får du ned kostnaden på din både produkt och installation. Gå till installationssidan för respektive produkt, så kan du se de aktuella priserna.

Montering av tillbehör

Tillbehören vi säljer, som värmepumpsskydd och värmepumpstak, är enkla att montera. Montering ingår därför inte som standard. Om du ändå vill ha hjälp, är det bara att höra av dig, så löser vi det mot en extra kostnad.

Naturligtvis monterar installatören din värmepump på markstativ, om du väljer att köpa till ett markstativ, när du beställer värmepump och installation.

Kan jag installera själv?

Vad man får göra rent lagligt beror på vilken produkt som ska installeras. Vissa produkter kan du installera själv, men installationen ska utföras fackmannamässigt, vilket kan vara svårt med vissa mycket tekniska produkter. Andra av våra produkter är enkla att installera själv; här erbjuder vi ändå installation, för dig som hellre lägger tiden på något roligare.

Det är också vissa moment du ska förbereda inför installationen. Läs därför noga igenom vad som ingår i en standard-installation och vad som är ditt ansvar som kund. Vill du ha hjälp med extra moment, kan vi naturligtvis ordna det.

Tänk på att:

  • För värmepumpar där en köldmediekrets skapas på plats gäller att detta arbete ska utföras av en certifierad kyltekniker. Detta gäller alla luft-luftvärmepumpar och många luft-vattenvärmepumpar.
  • Luft-vattenvärmepumpar, frånluftsvärmepumpar, bergvärmepumpar, värmepumpsberedare och varmvattenberedare inkluderar arbete med VVS och detta arbete bör utföras av en vvs-tekniker.
  • Om elinstallationen exempelvis innefattar ny frammatning, ett nytt eluttag eller du önskar en fast installation, måste det arbetet utföras av en behörig elektriker.

Viktigt för dig som inte köper installation av oss

Den nya F-gasförordningen (517/14) förbjuder försäljning av de flesta typer värmepumpar om det inte kan "[...] bevisas att installationen ska utföras av ett företag som är certifierat [...].

I enlighet med detta, förbinder du som kund dig till att använda en certifierad kylfirma vid installationen av din värmepump eller luftkonditionering, när du godkänner köpvillkoren vid beställning.