Panasonic luft-luftvärmepumpar

Polarpumpen säljer Sveriges mest sålda luftvärmepumpar från Panasonic. Till vrakpriser! Konstruerade för svenskt klimat.


Panasonic ger stora valmöjligheter. Det finns många Panasonic-modeller och du kan därför hitta en Panasonic som passar dina förutsättningar. Det finns billiga värmepumpar, högeffektiva värmepumpar, superstarka värmepumpar, golvmodeller och värmepumpar med flera innedelar.


» Läs mer om Panasonic luft-luftvärmepump
» Styr din Panasonic värmepump via AirPatrol mobil-styrning
» Vilken Panasonic värmepump ska jag välja?

Panasonic
Alla produkter i denna kategori

9 artiklar

per sida

9 artiklar

per sida

Fråga oss!

Fråga oss om hjälp

* Obligatoriska fält

"Vi säljer och installerar över hela Sverige. Hör av dig till oss med dina frågor och funderingar!"

Valle, rådgivare.
0770-777 600
info@polarpumpen.se
Telefontid vardagar 8-17

Ett väletablerat märke

Panasonic är en riktig storsäljare på den svenska marknaden. De är välkända och därför ett naturligt val för många.

Vilken Panasonic luftvärmepump skall jag välja?

Panasonic har flera olika modeller som passar olika bra till olika typer av bostäder. Här ger vi en enkel beskrivning av de olika värmepumparna:

NE-serien till villan, fritidshuset, garage, mm
Panasonic NE9PKEPanasonic NE12PKE

HE-serien Flagship passar till den större villan och fritidshuset
Panasonic HE9PKE,

Hög besparing

Panasonics värmepumpar ger dig en hög besparing och ett förbättrat inomhusklimat. För de flesta Panasonic värmepumpar kan ett högt COP-värde visas upp. Som regel mäts detta vid 7°C grader utomhus och 20°C inomhus, det vill säga milda klimatförutsättningar. COP-värdet är ett effektivitetsmått som definierar relationen mellan förbrukad energi och utvunnen värmeenergi. Ju högre COP (Coefficient of Performance), desto högre effektivitet.

Numera mäter man ofta SCOP-värden och även här ligger Panasonic bra till. SCOP-värdet motsvarar COP, men visar ett årsgenomsnitt och tar hänsyn till att temperaturen ute varierar. Arbetstemperatur för Panasonics pumpar sträcker generellt ner till -20°C utomhus.Panasonic HE9-12 NKE

HE-serien (även kallad Flagship och SuperScroll)

HE-seriens modeller som är de mest kända Panasonic-pumparna har blivit P-märkta av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Föregående märkningen utförs omfattande kvalitetskontroller av tillverkning, driftsäkerhet och dokumentation.

Serien är utrustad med Nanoe-G luftfilter för renare och friskare inomhusluft. Pumparna har även en funktion för underhållsvärme, för vilken du kan välja att låta pumpen värma ditt hus till antingen 8°C eller 10°C.Panasonic HE12 är en större modell av Panasonic HE9.

Läs om P-märkta värmepumpar.

NE-serien (även kallad PrimaScroll)

Även NE-seriens värmepumpar är P-märkta. Polarpumpen säljer två olika storlekar; Panasonic NE9 och Panasonic NE12. De har också funktion för underhållsvärme men lite lägre kapacitet än HE-seriens värmepumpar.

VE-serien (även kallad Heat Charge)

2012 års nyhet Panasonic VE9 och Panasonic VE12 Nordic Super Deluxe är värmepumparna för dig som bara vill ha det allra bästa, - värmepumparnas Rolls Roys! De har ett nytt system som kallas Heatcharge, vilket innebär att kompressorvärmen lagras så att huset kan börja värmas med en gång värmepumpen startas. Tack vare denna teknik så stannar inte heller innedelen vid avfrostning, utan den bara fortsätter att leverera värme.


Med en uppmätt årsvärmefaktor (SCOP) på hela 5,40 är det den värmepump som ger den bästa besparingen av samtliga värmepumpar på marknaden. Den är extremt tyst med endast 23 dB, och den är givetvis även utrustad med underhållsvärme +8/+10 grader. För att ytterligare höja kvaliteten så är dessa de enda luft-luft värmepumparna som är energiklassade med A+++.

Billiga värmepumpar

Både RE-serien, E-serien och CE-serien erbjuder dig lite mindre pumpar till lägre priser. De lämpar sig bäst för till exempel garage och andra sekundär-ytor. E-serien är förmodligen världens mest sålda värmepump. Se Panasonic E9.

Värmepump av golvmodell

Panasonic har också värmepump av golvmodell. Dessa påminner utseendemässigt om vanliga element och är designade för att sitta långt ner på väggen. Se Panasonic E9GFE-2.

Värmepumpar med flera innedelar (utblås / fläktar)

Panasonic erbjuder värmepumpar med både två (Panasonic 2E15, även kallad DuoScroll), tre (Panasonic 3E18), respektive fyra innedelar (Panasonic 4E23)! Dessa modeller förenklar för dig som har större hus och vill säkerställa jämn värmespridning utan att behöva ha flera utomhusdelar monterade på fasaden. Varje innedel styrs med sin egen fjärrkontroll och kan således ställas in på separata temperaturer och fläkthastigheter beroende på dina specifika önskemål.

Styr din Panasonic värmepump via mobil med AirPatrol!

Vill du ha kontroll över din värmepump och värmen i ditt hus eller din fritidsbostad även när du inte är på plats? Med AirPatrol mobil-styrning kan du styra din Panasonic luft/luft-värmepump och få pumpens senaste inställningsstatus genom några enkla tappningar på din smartphone (Android / iPhone / Windows). Tillhörande app laddar du ner helt gratis! AirPatrol går även bra att styra via SMS.

Läs mer om olika typer av mobil-styrning