Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,2
Delbetalning med Svea

PBH - Frånluftsaggregat FBX-XL

lvtil-fbx-xl
lvtil-fbx-xl

PBH - Frånluftsaggregat FBX-XL

Artikelnummer: lvtil-fbx-xl
 • Större kontroll
 • Ökar prestanda & livslängd
 • Enkel att underhålla
 • 1 x Frånluftsaggregat FBX-XL
Läs gällande villkor
 • 1 x Filtersats FBX-XL 499 kr

* Obligatoriska fält

Från 232 kr/månad

Levereras i september

Beskrivning
Detaljer

Frånluftsaggregat FBX-XL

Köp till ett frånluftsaggregat som ett komplement till din luft-vattenvärmepump. Aggregatet gör det möjligt för dig som kund att ha bättre kontroll på ditt inomhusklimat då du enkelt kan ändra fläkthastighet på ditt värmesystem. Möjligheten att exempelvis skruva ned ventilationen under riktigt kalla vinterdagar ger dig en ökad komfort samt en lägre energiförbrukning.

För ventilation av hela hemmet

Aggregatet är utformat för att gå med kontinuerlig drift alla dagar om året för att skapa ett jämt luftflöde och bra luftkvalitet. Aggregatet är utrustat med filter för att skydda fläkten och på så vis säkerställa att aggregatet skall hålla länge. Den kontinuerliga driften säkerställer att dålig luft ventileras ut så att både huset och du mår bra. Frånluftsaggregatet FBX-XL ventilerar hela huset vilket minimerar behovet av extra fläktar för tvättrum eller badrum som låter mycket. FBX-XL lämpar sig extra bra att ha i hemmet eftersom aggregatet har en pulverlackad utsida samt att den är ordentligt isolerad för att minimera ljudet från fläktmotorn. I och med att styrningen av fläkthastigheten görs med ett enkelt vridreglage och är steglöst mellan 0-100% blir möjligheterna att styra luftflödet mycket bra.

Fler fördelar:

 • Större kontroll
 • Bättre ventilation
 • Enkel underhållning med inbyggt filter

Teknisk Information

Generellt    
Garanti 2 års materialgaranti. 5 år vid regelbundet filterbyte samt garantiregistrering på www.pbh.se/produktregistrering
Modell Frånluftsaggregat FBX-XL
Produkttyp Luft-vattentillbehör
Enhet    
Dimensioner höjd mm 316
Dimensioner bredd mm 572
Dimensioner djup mm 388
Vikt kg 18
Färg Vit
Extra information Filterklass G 80
El    
Strömförsörjning Ø, V, Hz 1-fas, 230, 50
Installation

Standard-installation av Frånluftsaggregat

Polarpumpen installerar olika sorters värmepumpar och tillbehör i stora delar av Sverige och vi är måna om att våra kunder skall vara nöjda med sitt köp. Därför har vi valt ut installatörer som är professionella och gör fina arbeten. Självklart är de ackrediterade och certifierade enligt svensk standard.

Här hittar du information om vår installation av frånluftsaggregat. Se till att du har koll på vad som ingår i installationen och vilket ansvar du själv har som kund. Kom ihåg att denna installation inte kan köpas separat. Frånluftsaggregatet installeras i samband med en installation av ett vattenburet värmesystem.

Vad ingår i installationen?

För att du ska veta vad du får och vad som förväntas av installatören har vi sammanställt ett produktblad för frånluftsaggregatets installation. I det har vi specifierat vad och vilka material som ingår i installationen, samt vad som behöver förberedas av dig som kund, innan installationstillfället.

Produktblad för installationen hittar du här:

Förberedelser för dig som kund:

 • Ta emot leverans av frånluftsaggregatet.
 • Kontrollera produktens skick. Transportskadade produkter som inte kontrollerats innan installationstillfället kan resultera i bomkörningsavgift.
 • Förberedelse av tillbehöret.
 • Skydda väggar och golv.
 • Eventuellt skicka bilder på installationsplatsen.
 • Säkerställa farbar väg. T.ex. snöskottning, grusning, sandning m.m.
 • Installatören ska kunna nå installationsplatsen i egen bil. Eventuella avgifter för parkering, färja eller andra transportavgifter betalas av kund. Om installatören inte kan nå installationsplatsen i egen bil, måste lösning för installation avtalas direkt med installatör.

Om en eller fler förutsättningar ej är uppfyllda och leder till utebliven installation debiteras du som kund en “bomkörningsavgift”.

Vem installerar mitt Frånluftsaggregat?

För att kunna hålla korta väntetider har vi på de flesta orter avtal med flera installatörer. Vi lägger ut arbetet på den som för tillfället har kortast väntetid. Därför kan vi inte på förhand säga exakt vem som kommer att installera just din värmepump och frånluftsaggregat. Efter lagd order inväntar du kontakt från utsedd installatör, för inbokning av en tid som passar er båda.

ROT-avdrag

När du köper installationen väljer du installation med eller utan rot. Om du köper en installation med rotavdrag, har du redan betalat ett lägre pris. Vi på Polarpumpen står för kontakten med Skatteverket och du måste därför informera oss om:

 • Ditt personnummer
 • Din fastighetsbeteckning
OBS: Det personnummer som rotavdraget ska göras för, måste även stå som ägare på fastigheten.

Bor du i en bostadsrätt måste du även informera oss om:

 • Bostadsrättsföreningens organisationsnummer
 • Ditt lägenhetsnummer

Du som kund ansvarar för att ha koll på att du uppfyller kraven på rotavdrag. Om Skatteverket inte beviljar hela rotavdraget, har vi rätt att efterfakturera motsvarande belopp.

Klicka här för mer information om rotavdrag.

Betalning & Leverans

Våra betalningsmetoder

Kortbetalning

När du betalar med kort kan du känna dig trygg då vi använder oss av 3-D Secure teknologin som är utvecklas av Visa och Mastercard. Med denna teknologin identifieras kortinnehavaren online och överföringen krypteras, så att ingen obehörig kan komma åt dina uppgifter. Dina kortuppgifter hanteras av Nets och uppfyller kraven för PCI-DSS.

Förskottsbetalning

Vill du använda dig av förskottsbetalning, skickar vi dina varor när din betalning har registrerats på vårt konto. Det tar ca 2-3 bankdagar från det att du betalat tills betalningen når oss. Kom ihåg att ange ditt namn och ordernummer när du betalar till vårt bankgiro-konto.

Svea Ekonomi - faktura

Väljer du att betala mot faktura, har du 14 dagars betalningsvillkor. För att handla mot faktura, behöver du vara 18 år samt vara registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige. När du lämnat dina personuppgifter i kassan, kommer en kreditprövning utföras. I vissa fall innebär det att en det tas en kreditupplysning och då skickas en kopia hem till dig.

Svea Ekonomi - delbetalning

Genom Svea Ekonomi har du möjlighet att delbetala ditt köp genom att teckna ett kreditavtal. I kassan kryssar du för den betalningstid som passar dig bäst och du kan alltid betala ditt köp i sin helhet närsomhelst innan förfallodag. När du lämnat dina personuppgifter i kassan, kommer en kreditprövning utföras. I vissa fall innebär det att en det tas en kreditupplysning och då skickas en kopia hem till dig.

Exempel:

 • Delbetala 3 månader - ränta 0%, uppläggningsavgift 195 kr, aviseringsavgift 35 kr.
 • Delbetala 6 månader - ränta 0%, uppläggningsavgift 295 kr, aviseringsavgift 35 kr.
 • Delbetala 12 månader - ränta 0%, uppläggningsavgift 395 kr, aviseringsavgift 35 kr.
 • Delbetala 18 månader - ränta 9,5%, uppläggningsavgift 395 kr, aviseringsavgift 35 kr.
 • Delbetala 24 månader - ränta 9,5%, uppläggningsavgift 395 kr, aviseringsavgift 35 kr.

Exempel på effektiv ränta vid köp om 10 000 kr, löptid 12 månader, 0 % ränta, uppläggningsavgift 395 kr, aviavgift 35 kr: 16,43 %. Den totala kostnaden blir 10 815 kr.

Här kan du kan läsa mer om de allmänna villkoren.

Här kan du läsa våra detaljerade betalningsvillkor.

Leverans

Produkten skickas till utlämningsställe.

Normal leveranstid 3-5 arbetsdagar.

Vid avvikande leverans, anges status under köpknappen.

Andra som har tittat på produkten har också tittat på