Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,6
Delbetalning med Svea

Hur fungerar en poolrobot?

En poolrobot blir snabbt din bästa vän i hemmet, för vem uppskattar inte en ren och fräsch pool? Vi berättar hur det går till när en pooldammsugare rengör poolen åt dig.

Poolrobot - en automatisk dammsugare för poolen

Poolroboten fungerar precis som en automatisk dammsugare men i vatten istället för på golv. Pooldammsugaren kopplas in i eluttaget (230V) och anpassar sin städning beroende på valt rengöringsprogram. Löv, insekter och annat smuts som ligger i poolen sugs effektivt upp via munstycket med hjälp av borstar, och smutsen förvaras i filterbehållaren. Poolrobotarna rymmer mellan 3-5 liter, om du har en stor pool och mycket smuts rekommenderas den större (5 liter) filterkapaciteten för att slippa tömma behållaren innan rengöringsprogrammet är klart. Filterbehållaren är enkel att ta loss via ett knapptryck och töms och spolas av efter varje rengöring.

Kraftfull sugeffekt under hela städningen

En poolrobot är utrustad med patenterad cyklonal aspiration, det innebär att en virvel skapas inuti filtret och förhindrar att filtret blir igentäppt med smuts och damm. Tack vare den ständiga rörelsen inuti filtret kan pooldammsugaren behålla sin kraftfulla sugeffekt under hela rengöringsprogrammet.Tornax Poolrobot filterbehållare

Filterbehållaren är lätt att tömma och spola av

Poolrobotens funktioner och funktionalitet

Det finns både enkla och mer avancerade poolrobotar. För en del räcker det med att få botten rengjord, och en del kanske vill ha ännu mer bekvämlighet med rengöring av vattenlinje, använda Wi-Fi, lyftsystem med mer. Det som skiljer de olika robotarna är filterkapacitet, drivsystem och de olika funktionerna. På de mer avancerade robotarna kan du åka iväg i sju dagar och komma hem till en rengjord pool, tack vare förinställda program. Du kan styra roboten via din Smartphone, och klicka på en knapp, så kommer roboten upp till ytan så att du ergonomiskt och enkelt kan lyfta upp den. En mer avancerad pooldammsugare är också utrustad med en Swivel-anordning, det innebär att kabeln roterar med poolroboten för att minska trassel.

Läs mer om vilken poolrobot som passar dig

Vortex poolrobot med fyrhjulsdrift

Vortex poolrobot med fyrhjulsdrift passar dig som har olika typer av hinder och ytor i din pool

Fyrhjulsdriven eller bandad pooldammsugare

En del modeller har fyrhjulsdrift och en del har bandat drivsystem. Om du har mycket hinder och olika typer av ytor i din pool är en pooldammsugare med fyrhjulsdrift att rekommendera. För vanlig och enkel användning fungerar bandat drivsystem minst lika bra och kommer åt bassängens olika vinklar.

Till våra olika modeller

Förutsättningar för att poolroboten ska fungera optimalt:

  • Vattentemperatur mellan 15-35°C
  • pH värde mellan 6,8 -7,6
  • Klor < 3 mg/l
  • Inga lösa föremål i poolen under rengöringen
Efterfråga offert