Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,6
Delbetalning med Svea

Vilken poolrobot ska jag välja?

En poolrobot eller automatisk pooldammsugare som det också kallas, rengör poolen åt dig så att du kan lägga tid på annat. Poolrengöring kan vara tidskrävande när löv och annat skräp ständigt ramlar i vattnet. Vi hjälper dig med vad du behöver tänka på när du ska köpa en poolrobot.

 • Vilken poolrobot är bäst för din pool?
 • Hur avancerad poolrengöring behöver du?
 • Vilken beklädnad har din pool?
 • Vilka funktioner är viktiga för dig?
 • Vilken poolrobot är bäst för din pool?

  Det första och viktigaste du behöver kontrollera är att poolroboten passar din pools storlek så att hela poolen blir ordentligt rengjord. Det spelar däremot ingen roll vilken form, eller lutning din pool har - roboten kommer att anpassa sig efter det oavsett om du har trappor, lutning, rund eller rektangulär pool.

  Hur avancerad poolrengöring behöver du?

  Fundera över hur avancerad poolrengöring du vill ha, räcker det med bara botten eller vill du att din poolrobot ska kunna rengöra vattenlinjen och väggar också? De flesta har olika rengöringsprogram, en del har enkla och få program som snabbrengöring och andra har flera olika med exempelvis förprogrammerad rengöring. Fundera på hur ofta och hur noggrant du rengör din pool idag, eller kanske önskar att du rengjorde den och välj en poolrobot som passar de behoven.

  Vad har poolen för beklädnad?

  Kontrollera vad du har för material/beklädnad i poolen. Har du målad betong, kakel, polyesterskal, liner/poolduk eller kanske någon annan typ av beklädnad? En del av våra poolrobotar passar alla olika beklädnader, men dubbelkontrollera så att roboten som du väljer passar just din pool.

  tornax poolrobot i bassäng

  Poolroboten kan rengöra väggar och botten

  fötter i rent vatten

  Njut av riktigt rent vatten

  Vilka funktioner är viktiga för dig?

  Vill du ha en enkel poolrobot som dammsuger din pool utan onödiga funktioner? Eller kanske vill du öka bekvämligheten genom exempelvis kunna styra poolroboten via Wi-Fi? Det finns också pooldammsugare som är utrustade med funktioner som lyftsystem - genom ett knapptryck kommer poolroboten till ytan så att du enkelt kan lyfta upp den när rengöringsprogrammet är färdigt. Swivelanordning är en annan utrustning så att kabeltrassel blir ett minne blott.

  Läs mer om hur poolroboten fungerar Till våra olika poolrobotar Efterfråga offert