Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,6
Delbetalning med Svea

Kunskapsbank för solceller

Välkommen till vår kunskapsbank för solceller. Här kan du läsa på om all information som du kan tänkas vilja veta om solceller, solpaneler och solenergi. Oavsett om du själv har tänkt att skaffa solceller eller bara är allmänt nyfiken på att veta mer om solceller finns det information till dig.

När man ska köpa solceller är det många saker man måste tänka på. Kontakta gärna vår solcellsexpert Jens på 0770-777 600 eller skicka in dina frågor via vårt kontaktformulär så hjälper han dig.
Vill du ha ett prisförslag på en skräddarsydd lösning kan du fylla i vårt enkla och icke bindande offertformulär - helt kostnadsfritt.

Köpa solceller

Vit villa med solceller på taket

Skaffa solceller

Att köpa solceller är ett stort och ofta ganska dyrt beslut, där det är bra att man är påläst innan om vad det innebär att skaffa solceller. Därför har vi här i kunskapsbanken samlat ihop mycket av den fakta som du kan tänkas behöva inför ditt köp.

Ta hjälp av våra texter:

Hur man köper solceller Kostnad för att köpa solceller Se vad solceller kostar till just din villa Till offertformulär för solceller

Placering av solceller

Rött tegelhus med solceller på taket

Hur ska man placera sina solceller?

Visste du att vilken placering man väljer till sina solceller är helt avgörande för hur mycket solel som solpanelerna kommer att producera. Här har vi samlat några texter för att hjälpa dig att välja rätt placering för dina solceller.

Ta hjälp av våra texter:

Välj rätt placering för dina solceller Placera dina solceller mot rätt väderstreck Vilken lutning du ska ha på dina solceller

Installation av solceller

Hur man installerar solceller

Hur man installerar solceller

Att installera solceller är en stor process, med många olika steg, som alla är viktiga att man följer. Se därför till att få full koll på hur en installation går till, vad du själv ansvarar för, vilka lagar samt regler som gäller för dig och din villa, innan du väljer att installera solceller. Ta hjälp av våra texter för att se vad som ingår i våra installationer, vad du förväntas förbereda innan och hur vi utför våra solcellsinstallationer.

Ta hjälp av våra texter:

Installation av sollceller Detta ingår i en standardinstallation av solceller Så installerar man solceller Se vad en installation av solceller på just ditt tak kostar

Montera solceller

Man som monterar solceller på tak

Inför montering av solceller

När man ska montera solceller på sitt tak finns det många faktorer som påverkar och är viktiga att ta hänsyn till. Vilken typ av tak och vilket takmaterial ditt tak har är båda avgörande faktorer när det gäller hur effektiva solcellerna blir, men de påverkar även hur stor din kostnad kommer bli. Läs våra texter om montering för att lära dig mer om hur ditt tak påverkar kostnad och effekt.

Ta hjälp av våra texter:

Montera solceller Montera solceller på olika tak

Varför solceller?

Ljust tegelhus med solceller på taket

Fakta om solceller

Är du intresserad av solceller? Kanske funderar du över vilka fördelar och nackdelar som finns med solceller, om det passar med solceller i Sverige eller bara vill veta vad en solfångare är. För dig har vi samlat all information nedan.

Ta hjälp av våra texter:

Fördelar och nackdelar med solceller Passar solceller i Sverige? Olika sorters solenergi Vad är en solfångare?