Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,6
Delbetalning med Svea

Kunskapsbank bergvärme

Bergvärme är ekonomiskt, miljövänligt och lättskött - inte konstigt att det är populärt!

Att installera ett ny värmekälla i huset är ett ganska stort projekt. I vår kunskapsbank har vi samlat information för dig som funderar på att installera bergvärme i huset.

Hur fungerar bergvärme?

Så funkar bergvärme

Så fungerar bergvärmepumpen och husets värmesystem.

Samverkar med ditt hus

En bergvärmepump samarbetar med värmesystemet som finns i ditt hus. Värmen sprids via husets golvvärme och radiatorer. Bergvärmepumpen värmer också tappvatten.

Ta hjälp av våra texter:

Så fungerar bergvärme Vad är bergvärme? Om husets värmesystem Tappvarmvatten med bergvärmepump Så fungerar en bergvärmepump Borra bergvärme

Välja bergvärmepump

Beräkningar och kalkyler

Välja rätt bergvärmepump

Det finns en del saker man behöver tänka på, inför köp av bergvärmepump. Det är en god idé att titta på energimärkning och tester av olika bergvärmepumpar. Likaväl kan det vara hjälpsamt att räkna på kostnad och investering med bergvärme.

Ta hjälp av våra texter:

Välja bergvärmepump Energimärkning av bergvärmepump Test av bergvärmepump Räkna på bergvärme Kostnad och investering Så mycket kan du spara Elförbrukning & driftskostnad Återbetalningstid

Nyinstallera bergvärme

Funderar du på att installera bergvärme för första gången? Vi har samlat massor med information som kan vara till hjälp för dig. Ta del av vår kunskapsbank runt att nyinstallera bergvärme för att få full koll på läget.

Nyinstallera bergvärme?

Nyinstallation av bergvärme

Rätt bergvärmepump till ditt hus

Välja bergvärmepump vid nyinstallation

En bergvärmepump ställer vissa krav på huset och marken under. Innan du nyinstallerar bergvärme bör du därför ta reda på om, och vilken, bergvärmepump som passar i just ditt hus och för dina behov.

Ta hjälp av våra texter:

Nyinstallation av bergvärme Så går det till att skaffa bergvärme Välja bergvärmepump vid nyinstallation Passar bergvärme i mitt hus? Fördelar och nackdelar med bergvärme Dimensionering vid nyinstallation

Inför nyinstallation av bergvärme

Vilken bergvärmepump ska jag välja?

Förberedelser inför nyinstallation

Innan du kan ha en installerad bergvärmepump i huset behöver du bland annat ansöka om tillstånd för borrning, och skicka in en ansökan till kommunen.

Ta hjälp av våra texter:

Inför nyinstallation Att ansöka om tillstånd Skapa borrplan

Byta bergvärmepump

Är det kanske dags att byta ut din bergvärmepump? Funderar du på hur länge bergvärmepumpar håller eller hur det går till vid utbyte? Vi har samlat all kunskap du behöver här i kunskapsbanken.

Byta bergvärmepump

Dags att byta bergvärmepump

Dags att byta bergvärmepump

Börjar det bli dags för utbyte?

En bergvärmepump behöver ibland bytas ut. Borrhålet har däremot en längre livslängd och kan vanligtvis användas med den nya bergvärmepumpen.

Ta hjälp av våra texter:

Livslängd bergvärmepump Dimensionering vid utbyte av bergvärmepump Förberedelser inför utbyte av bergvärmepump Test av bergvärmepumpar Energimärkning av bergvärmepump

Använda bergvärmepump

Håll koll på trycket om du har en bergvärmepump

Att använda och ta hand om din bergvärmepump

Genom att ta hand om din bergvärmepump, och använda den på rätt sätt kan du få den att hålla extra länge och leverera bästa möjliga effekt.

Ta hjälp av våra texter:

Använda bergvärmepump