Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,8
Delbetalning med Svea

Kunskapsbank för värmepump

Här hittar du information, som leder dig i jakten på den rätta värmepumpen till ditt hus.

Varför en värmepump?

Värmepumpen är en utmärkt värmekälla, som ger energisnål uppvärmning. På så vis kan du spara energi, vilket är bra både för din ekonomi och för miljön. Dessutom behöver värmepumpar inte särskilt mycket underhåll och utgör därför en bekväm värmekälla.

Ta hjälp av våra texter

Varför värmepump?Så fungerar en värmepumpVad kostar en värmepump?

Olika värmepumpar

Det finns flera olika sorters värmepumpar, som passar olika förutsättningar. Det innebär att det nästan alltid finns minst en värmepump, som passar just dig.

Ta reda på vilken som passar dig

Fördelar och nackdelar med olika värmepumpar

Luft/luftvärmepumpar

Luft-luftvärmepumpen är den enklaste värmepumpen och därmed också den billigaste. Luft-luftvärmepumpen är ett utmärkt komplement till direktverkande el, då den sprider värme via luften. Du får dessutom billig luftkonditionering och renare luft i hemmet.

Till luft/luftvärmepumparna

Luft/vattenvärmepumpar

Luft-vattenvärmepumpen är en mycket prisvärd värmekälla till vattenburen uppvärmning. Med en låg investeringskostnad och hög besparing, blir återbetalningstiden kort. Du får dessutom tappvarmvatten.

Till luft/vattenvärmepumparna

Frånluftsvärmepumpar

En frånluftsvärmepump återvinner värme från ventilationsluften. På så vis kan huset få den ventilation som behövs, samtidigt som värme inte förloras i onödan. Värmen sprids via husets vattenburna uppvärmningssystem och tappvarmvatten.

Till frånluftsvärmepumparna

Bergvärme-, jordvärme- och sjövärmepumpar

Bergvärme, jordvärme och sjövärme erbjuder vanligen den största besparingen. Samtidigt är även investeringskostnaden högre. De olika sorterna använder samma värmepump, men hämtar värme från olika källor, vilket förklarar de olika namnen.

Till bergvärmeTill jordvärme Till sjövärme

Köpa värmepump

Du kan köpa de flesta värmepumparna direkt här i vår webbutik. Vill du ha hjälp med installationen, är det bara att välja till den installation som passar dig. Om du vill prata med någon innan affären och ställa frågor, når du våra säljare på 0770-777 600, eller via kontaktformuläret.

Du kan också efterfråga en offert på värmepump till ditt hem och får då förslag på värmepumpar, som vi anser passar förhållandena i ditt hus.

Här hittar du mer information

KontaktformulärOffertförfråganChecklista vid köp av värmepump

Lokala sidor

Ytterligare en hjälp i valet av värmepump, erbjuder våra lokala sidor. Polarpumpen säljer, installerar och servar värmepumpar i hela Sverige. Oavsett var du bor, kan du få hjälp med din värmepump hos oss. De lokala sidorna utgör en hjälp för dig som vill ta hänsyn till lokala variationer i valet av värmepump. Det är inte säkert att samma värmepump är det bästa valet i Malmö, som i Umeå.

Läs mer

Polarpumpens lokala värmepumpssidor