Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,6
Delbetalning med Svea

Kunskapsbank för din värmepump

I vår kunskapsbank för värmepumpar hittar du all information du kan tänkas behöva om du funderar på att köpa en värmepump eller vill ta hand om den du har.

Varför ska jag välja en värmepump?

vi guidar dig till rätt värmepump

Därför är en värmepump ett smart val

Värmepumpen är en utmärkt värmekälla, som ger energisnål uppvärmning. På så vis kan du spara energi, vilket är bra både för din ekonomi och för miljön. Dessutom behöver värmepumpar inte särskilt mycket underhåll och utgör därför en bekväm värmekälla.

Ta hjälp av våra texter:

Varför värmepump? Så fungerar en värmepump Vad kostar en värmepump?

Olika värmepumpar och funktioner

Hitta billiga värmepumpar på Polarpumpen

Vilken värmepump passar dig?

Det finns flera olika sorters värmepumpar med olika funktioner, som passar olika förutsättningar. Det innebär att det nästan alltid finns minst en värmepump, som passar just dig.

Ta hjälp av våra texter:

Fördelar och nackdelar med olika värmepumpar Energimärkning COP och SCOP värden EER och SEER värden Effekt och kapacitet Köldmedium

Luft-luftvärmepumpar

vi guidar dig till rätt luftvärmepump

Luftvärmepumpar till bra priser

Luft-luftvärmepumpen är den enklaste värmepumpen och därmed också den billigaste. Luft-luftvärmepumpen är ett utmärkt komplement till direktverkande el, då den sprider värme via luften. Du får dessutom billig luftkonditionering och renare luft i hemmet.

Till luft-luftvärmepumpar

Luft-vattenvärmepumpar

vi guidar dig till rätt luft-vattenvärmepump

Luft-vattenvärmepumpar till bra priser

Luft-vattenvärmepumpen är en mycket prisvärd värmekälla till vattenburen uppvärmning. Med en låg investeringskostnad och hög besparing, blir återbetalningstiden kort. Du får dessutom tappvarmvatten.

Till luft-vattenvärmepumpar

Frånluftsvärmepumpar

vi guidar dig till rätt frånluftsvärmepump

Frånluftsvärmepumpar till bra priser

En frånluftsvärmepump återvinner värme från ventilationsluften. På så vis kan huset få den ventilation som behövs, samtidigt som värme inte förloras i onödan. Värmen sprids via husets vattenburna uppvärmningssystem och tappvarmvatten.

Till frånluftsvärmepumpar

Bergvärme-, jordvärme- och sjövärmepumpar

vi guidar dig till rätt bergvärmepump

Bergvärme-, jordvärme- och sjövärmepumpar till bra priser

Bergvärme, jordvärme och sjövärme erbjuder vanligen den största besparingen. Samtidigt är även investeringskostnaden högre. De olika sorterna använder samma värmepump, men hämtar värme från olika källor, vilket förklarar de olika namnen.

Till bergvärme Till jordvärme Till sjövärme

Köpa värmepump

Köpa värmepump

Här kan du köpa din värmepump

Du kan köpa de flesta värmepumparna direkt här i vår webbutik. Vill du ha hjälp med installationen, är det bara att välja till den installation som passar dig. Om du vill prata med någon innan affären och ställa frågor, når du våra säljare på 0770-777600, eller via kontaktformuläret. Du kan också efterfråga en offert på värmepump till ditt hem och får då förslag på värmepumpar, som vi anser passar förhållandena i ditt hus.

Här hittar du mer information:

Kontaktformulär Offertförfrågan Checklista vid köp av värmepump

Lokala sidor

Värmepumpar för olika geografiska områden och städer hos Polarpumpen

Hitta rätt värmepump för ditt område

Ytterligare en hjälp i valet av värmepump, erbjuder våra lokala sidor. Polarpumpen säljer, installerar och servar värmepumpar i hela Sverige. Oavsett var du bor, kan du få hjälp med din värmepump hos oss. De lokala sidorna utgör en hjälp för dig som vill ta hänsyn till lokala variationer i valet av värmepump. Det är inte säkert att samma värmepump är det bästa valet i Malmö, som i Umeå.

Till våra lokala värmepumpssidor:

Polarpumpens lokala värmepumpssidor